agresywna mała
Moderator: Junior Moderator
agresywna ma?a
mam moją szczurcię od jakichś 3 tyg, ale przez ten czas nie daje się oswoić... :-( jak włożę jej rękę do klatki i poczekam spokojnie to czasem podejdzie i powącha, najczęściej jednak bierze się za gryzienie moich palców...i to dość mocno, za każdym razem do krwi, a kilka razy już mnie ugryzła.i jakaś taka bojaźliwa jest strasznie, wystarczy, że zbliżam się do klatki a ona chowa się w najciemniejszy kąt i ani myśli z niego wyjść.jak mam ją oswajać, żeby mnie nie gryzła?boję się ją wyjąć z klatki bo mnie pogryzie znów.jak mam z nią postępować?
agresywna mała
Jak widzisz mam taki sam problem (http://szczury.org/viewtopic.php?t=14183 ) ale pamiętaj, że każdy szczur jest inny. Misia też tak się zachowywała, a teraz właśnie moja mama ją wymiziała (mnie jeszcze podgryza). Daj jej czasu, podawaj smakołyki, próbj głaskać, mów do niej, specjalistką nie jestem, ale wiem z doświadczenia
Będzie dobrze.

U mnie: Vincent i Duke ♥
Odeszły: Misia [*], Gaja [*], Chisa [*]
Odeszły: Misia [*], Gaja [*], Chisa [*]
agresywna mała
Można spróbować żeby szczurka kojarzyła twoją rękę z czymś dobrym np. z przysmakiem. Spróbuj karmić ją jogurtem z łyżeczki, czasami to pomaga w oswojeniu z ręką.
Czy szczurka może być w ciąży? Czasami ciężarne szczurki tak szaleją i sa agresywne.
Czy szczurka może być w ciąży? Czasami ciężarne szczurki tak szaleją i sa agresywne.
Ostatnio zmieniony wt gru 12, 2006 8:41 pm przez Ewqa, łącznie zmieniany 1 raz.
Pod Niebieskim Kocem : Lilka, Luna, Norka, Malinka
Teraz ze mną: Fiona, Cleo, Milka i Mała.
agresywna mała
mała nie jest ciężarna na 100 %. staram się do niej mówić i wogle, ale jednak za każdym razem ona przede mną zwiewa, nawet jak tylko stoję przy klatce. no i zresztą jak tylko usłyszy jakiś dźwięk, nawet kroków, to ucieka.tylko jak mój pies podejdzie do klatki to nie zwiewa próbowałam już z tym jedzniem z ręki - katastrofa, wzięła kawałek jabłka z ręki, a potem powąchała moją rękę a że pachniała jabłkiem to ją ugryzła i znów się skończyło niepowodzeniem. a mam jeszcze takie pytanie - czy ta agresja małej może mieć bezpośrdni związek z tym, że jest chora - przeziębiła się niestety :-(
agresywna mała
[quote="agniecha"]wzięła kawałek jabłka z ręki, a potem powąchała moją rękę a że pachniała jabłkiem to ją ugryzła [/quote]
Napisałam, że nie z ręki tylko łyżeczką !
Napisałam, że nie z ręki tylko łyżeczką !
Pod Niebieskim Kocem : Lilka, Luna, Norka, Malinka
agresywna mała
I to coś, czego nie można porwać i uciec, tylko trzeba stać i zlizywać, np. jogurt, gerber itp 

GMR || GMC || Szczurza ortoreksja
agresywna mała
ale ja to zrobiłam zanim to napisałaś ewqa
spróbuję z łyżeczką, mam nadzieje, że nie będzie miała ochoty na gryzienie mnie 

agresywna mała
Ewentualnie może próbować porwać łyżeczkę 
Propnuję rękawiczki ubrać takie co to sięich przegryźć nie da, od tak na wszelki wypadek.

Propnuję rękawiczki ubrać takie co to sięich przegryźć nie da, od tak na wszelki wypadek.
Ostatnio zmieniony czw gru 14, 2006 4:30 pm przez _fox_, łącznie zmieniany 1 raz.
Nothing is sacred to the rats.
Everything is simply another meal.
Everything is simply another meal.
agresywna mała
[quote="_fox_"]Ewentualnie może próbować porwać łyżeczkę [/quote] oj tak.... radzę pożądnie trzymać....
[quote="Ratata"]I to coś, czego nie można porwać i uciec, tylko trzeba stać i zlizywać, np. jogurt, gerber itp [/quote] Ratata, , to ja mam genialnego szczurka... Asta najpierw ściąga zębami gerberka z łyżki, później szybko wkłada do niej łapki, a na koniec idzie obok spokojnie zjeść to co udało jej się wziąść w pyszczu i na łapkach..... :haha:
[quote="Ratata"]I to coś, czego nie można porwać i uciec, tylko trzeba stać i zlizywać, np. jogurt, gerber itp [/quote] Ratata, , to ja mam genialnego szczurka... Asta najpierw ściąga zębami gerberka z łyżki, później szybko wkłada do niej łapki, a na koniec idzie obok spokojnie zjeść to co udało jej się wziąść w pyszczu i na łapkach..... :haha: