[ŁAPKI] niedowlad
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

[SCHORZENIA NEUROLOGICZNE] niedowlad konczyn
Tak strzela zębami, limba81 tylko mnie nie strasz co to znacz jak tak zębami zgrzyta ?
"Pomyśl czasami o cierpieniu, którego wolisz nie widzieć"
Kora: smigaj do weta... ja nie chce Cie straszyc ale objawy ktore opisujesz ("strzelanie" zebami tez) daja wysokie prawdopodobienstwo zapalenia mozgu - a jesli to prawda szybka reakcja moze byc kluczowa. To pasqdna choroba i bardzo ciezko z niej wyjsc - nawet hospitalizowanym ludziom - nie tylko zwierzetom.
-=Lazanka=-
No ja jestem na 17:00 umówiona z wetem, to podobno najlepszy od szczurasów 20 lat praktyki, inni nie chcą mnie przyjąć a mojego weta nie ma.
Wiem naczytałam się na forum, czytam i ryczę ale nie poddam sie to 2 dzień takich objawów które wieczorem się wczoraj nasiliły, w nocy nie było szans na weta, nawet jak bym chciała zapłacić majątek w Poznaniu nie znam weta który w nocy by mi pomógł -TO STRASZNE :sciana2:
Musi wyzdrowieć, nie pozwolę mu umrzeć, podaje mu papki, gerberki, nutridrink, lacidofil (ma rozwolnienie) ogrzewam go, głaszczę, mówię i wierze że będzie dobrze więc może i on wyczuwając moja wiarę nie podda się tak szybko.
Nie mówcie mi że to się źle skończy

Wiem naczytałam się na forum, czytam i ryczę ale nie poddam sie to 2 dzień takich objawów które wieczorem się wczoraj nasiliły, w nocy nie było szans na weta, nawet jak bym chciała zapłacić majątek w Poznaniu nie znam weta który w nocy by mi pomógł -TO STRASZNE :sciana2:
Musi wyzdrowieć, nie pozwolę mu umrzeć, podaje mu papki, gerberki, nutridrink, lacidofil (ma rozwolnienie) ogrzewam go, głaszczę, mówię i wierze że będzie dobrze więc może i on wyczuwając moja wiarę nie podda się tak szybko.
Nie mówcie mi że to się źle skończy
"Pomyśl czasami o cierpieniu, którego wolisz nie widzieć"
RE: [LAPKI] niedowlad
ja tez mam pytanie... Moja Fuzzi 15 lipca skonczy 1,5 roku... ostatnio bardzo czesto leci jej polfirynka z noska... do tego dzisiaj zauwazylam ze nie wlada przednimi lapkami... czolga sie a raczej kladzie i odpycha tynimi lapkami... nie trzyma nawet pokarmu... nie chce pic... je mi z reki... nie bardzo wiem co jej dolega i prosze o pomoc...
Mozliwe ze zaatakowala ja jakas choroba neurologiczna jak np zapalenie mozgu. Jaknajszybciej do znajacego sie na gryzoniach weta.
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
bylam dzisiaj u weterynarza... okazalo sie ze moja szczurzynka ma paraliz calej prawej strony... dostala dostala zastrzyk z kroplowki... antybiotyk w zastrzyklu i cos jeszcze... jutro mam z nia przyjechac na kontrole i powtorzyc zastrzyk z antybiotyku... czy parazliz ustapi czy juz tak zostanie?? czy szczurki z takim paralizem zyja sobie jeszcze dlugo?? jak opiekowac sie takim ogonkiem czy moge jej jakos pomoc??
Przede wszystkim zapewnij jej bezpieczenstwo w klatce. Karm odzywczym, najlepiej miekkim jedzonkiem. Serki, nutri drink (do dostania w aptece), gerberki, kaszki dla dzieci itp.
Czy wet powiedzial co moze byc przyczyna paralizu? Uraz? Wylew?
Ciezko powiedziec czy szczuras z tego wyjdzie, duzo zalezy od tego na jakim podlozu jest ten paraliz.
Czy wet powiedzial co moze byc przyczyna paralizu? Uraz? Wylew?
Ciezko powiedziec czy szczuras z tego wyjdzie, duzo zalezy od tego na jakim podlozu jest ten paraliz.
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
wlasnei dokladnie nie potrafia sie okreslic od czego to jest.. podejrzewaja ze od mozgu (zapalenie opon mozgowych)... szczurek zlecial z biurka bo stracil rownowage i podejrzewaja ze wtedy moglo sie cos stac... mowia tez ze czesto u szczurow po pierwszym roku zycia wystaepuje białaczka ktora pozniej przerzuca sie na organizm i obejmuje coraz wieksza jego czesc ... czyli w sumei dokladnej tezy nie postawili a nei chca szczurka niepotrzebnie przeswietlac... dzisiaj szczurek dostal druga serie zastrzykowa a jutro wybieramy sie na trzecia... dostaje antybiotyk wiec nie mozemy przerwac jego ciaglosci... mam nadzieje ze jakos jej pomoge... dostaje Gerberki... gniecione owoce i ogolnei wszytsko w papkach
czy mala dostala steryd? nie wiem jak to sie odnosi do Twojej sytuacji, ale kiedy moje dziewczyny mialy problem z rownowaga i czesciowy niedowlad lapek, steryd i wit. b postawily je na nogi i po chorobsku sladu nie ma... (wetka rowniez nie moge sie zdecydowac do konca co to wlasciwie bylo ale widac leczenie bylo skuteczne)
trzymam bardzo mocno kciuki za szczurzynke...
trzymam bardzo mocno kciuki za szczurzynke...
" All the world's a stage and all the men and women merely players. They have their exits and entrances and one man in his time plays many parts..."
Jak to ? szczur zlecial z czegos i pojawilo sie zapalenie mozgu? To chyba jakas nowa teoria. O bialaczce pierwsze slysze, co do niepotrzebnego przeswietlenia to do jasnej cholery nie pojmuje. Takie badanie moze wiele wyjasnic, szczegolnie jesli mozna miec do czynienia z urazami. Czy ten wet na pewno ma pojecie o gryzoniach? Bo z tego co wyczytuje to chyba znikome.
Zapalenie mozgu... poczytaj tematy na forum. Ja zawsze stosowalam Bactrim (Biseptol) odpowiednik iniekcyjny to Borgal. plus oczywiscie steryd... i nootropil.
Przy wszelkich neurologiach antybiotyk powinien byc stosowany bardzo dlugo.
Zapalenie mozgu... poczytaj tematy na forum. Ja zawsze stosowalam Bactrim (Biseptol) odpowiednik iniekcyjny to Borgal. plus oczywiscie steryd... i nootropil.
Przy wszelkich neurologiach antybiotyk powinien byc stosowany bardzo dlugo.
Ostatnio zmieniony pt cze 22, 2007 11:28 pm przez limba, łącznie zmieniany 1 raz.
Do tego co podała Limba dodałabym tez wit. B, powoduje szybką regeneracje układu nerwowego, jednak istnieje niebezpieczeństwo, że w przypadku, gdy sa jakieś nawet niewidoczne zawiązki nowotwora może się on rozwinąć. Jednak w przypadku, gdy ogonek jest w stanie ciężkim a na to Twój opis wskazuje warto spróbować.
Powodzenia w leczeniu, wyczochraj malucha.
Powodzenia w leczeniu, wyczochraj malucha.
nom niestety lepszego weterynarza w zabrzu nei znam... zajmuje sie nia dziewczyna ktora sama ma szczurki w domu wiec mysle ze chyba wie co robi... dzisiaj niunia dostala ostatnie zastrzykizobaczymy czy cos sie poprawi... w sumei sama nie wiem co jej podawac bo nei wiem co jej jest
...

Mycha nie wiedziałem ,szczerze mówiąc,że szczur może żyć powyżej 3 lat.Gratuluję twojemu szczurkowi tak leciwego wieku.Co do tego niedowładu myślę przede wszystkim,że powodem tego jest Jego wiek.Ale nie martw się jak przeżył tyle lat to na pewno jeszcze pobędzie z tobą.:-)
Korzystaj z każdej chwili swojego życia.Bo niewiadomo kiedy możesz odejść z tego świata.
7818944:-)
7818944:-)
Jak to ostatnie? Sam antybiotyk powinien byc podawany przynajmniej tydzien, tego wet nie wie?
Ostatnio zmieniony sob cze 23, 2007 8:51 pm przez limba, łącznie zmieniany 1 raz.
Z tego co pamiętam, to ktos podawał, że w Zabrzu jest wet znajacy się na ogonistych, który ma lecznicę w poblizu "Wiatraka".
Poza tym jeśli mozesz to zapraszam do mojego weta w Gliwicach na ul. Fredry, leczy moje ogonki od bardzo wielu lat i moge stwierdzić, że jest dobry wetem, który nieźle zna sie ne leczeniu szczurzastych.
Poza tym jeśli mozesz to zapraszam do mojego weta w Gliwicach na ul. Fredry, leczy moje ogonki od bardzo wielu lat i moge stwierdzić, że jest dobry wetem, który nieźle zna sie ne leczeniu szczurzastych.