Kolejny Szczurwis w moim domu :-)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
marjetka

Kolejny Szczurwis w moim domu :-)

Post autor: marjetka »

W niedzielę, 28 stycznia odszedł MACIUŚ, który żył prawie 2,5 roku... To był mój 4. szczurek. Nie wiedziałam, co zrobić dalej... Jednego byłam pewna - chcę mieć w domu zwierzaka. Ale jakiego? Kolejnego szczurka? Może świnke morską, a może w ogóle 'przerzucić się' na wiekszego futrzaka? Cały poniedziałek było mi strasznie smutno... I znowu ktoś z góry zdecydował za mnie :-) I dobrze się stało!
Wracając z pracy, wpadłam do sklepu z artykułami dla zwierzaków, z właścicielką którego juz od kilku miesięcy ucinamy sobie pogaduchy o naszych milusińskich (kobieta jest super i ma świetne podejście do zwierząt). Powiedziałam jej o mojej stracie. A ona z kolei podzieliła sie ze mną swoim zmartieniem - zgłosiła sie do niej dziewczyna, chcąca znaleźć dom 4-5 miesięcznemu szczurkowi, który nagle 'znudził' się jej koledze do tego stopnia, że miał zostać w zimie wypuszczony od tak - samopas... Zadzwoniłam do dziewczyny na drugi dzień i powiedziałam ,ze wezme milusińskiego. Strata Maciusia nadal bolała, ale pomyslałam, że dam temu drugiemu szczurciowi dom. Szczurek jest w moim domu od soboty. Jest czarny i śliczny. Nazwałąm go Pimpuś
(bardzo oklepane imie, ale pasuje do niego). Jest pełen energii. Ma ogromną klatkę. Jest może jeszcze zdezorientowany - staram się, żeby przyzwyczaił się i do nowego domu i do mnie. W końcu dwa razy zmieniał już miejsce zamieszkania. Nie gryzie, ale jeszcze jakby się trochę bał i był nieufny - pracuję nad tym - wiem, że trzeba dużo cierpliwości. Jak tylko poczuje sie jak w domu to może dokupię mu kolegę... Zobaczymy... już nic nie planuję, bo i tak ostatnio wszystko samo sie po prostu 'dzieje' :-)
Ostatnio zmieniony pn lut 05, 2007 8:32 am przez marjetka, łącznie zmieniany 1 raz.
Za Tęczowym Mostem: Kubuś, Kasia, Kajtuś, Maciuś, Pimpuś (aka Pipuś)
Awatar użytkownika
Czerwonaona

RE: Kolejny Szczurwis w moim domu :-)

Post autor: Czerwonaona »

No to gratuluje nowe mieszkańca a co do kolegi to bardzo dobry pomysł nawet dlatego,że pracujesz i aby malec nie był sam:)Napewno też mając wsparcie szczurzego kolegi łatwiej bedzie sie oswajać...razem bezpieczniej i pewniej.Pozdrawiam.
Za Tęczowym mostem:Cola,Tekila,Meisi,Kruszynka,Milka,Skiniu,Fart,Fuks,Spidi,Cofi.
Ze mną:Darkon,Frost,Rubin.Bez ogonowo:Ewald,Borsunio,Kajtuś.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”