RE: moje Dżumisko płci nieokreślonej :]

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
oster

moje Dżumisko płci nieokreślonej :]

Post autor: oster »

Więc jak wszyscy to wszyscy ja też przedstawię swojego gryzonia (od razu uprzedzam jest jedynakiem, a na razie mam z nim taką zabawe, że towarzystwo musi trochę poczekać). Tydzień temu, w niedziele udałam się po zakup klatki na świebocki (dla niewtajemniczonych-taki otwarty plac). Wyszłam z domu słuchając porad "TYLKO SZCZURA KUP W ZOOLOGICZNYM NIE NA TYM MROZIE". Uznałam słuszność tej rady,  wybrałam klatkę i poszłam od tak zobaczyć szczurki. Stałą tam kobieta z kilkoma transporterami pprzepełnionych puchatymi kulkami. Oczywiście rozsądek się ulotnił- musiałam uratować chociaż jednego! Kiedy już prawie wybrałam zwierzątko, zobaczyłam najmniejszy transporter, gdzieś z tyłu a w nim malutkiego czarnego stworka, na moje pytanie o wiek babka stwierdziła, że to ma ledwie 4 tyg i żebym na te samodzielne lepiej patrzyła. Wniosek nasunął się sam- puchata mała kulka miał zostać pożarta! Oczywiście już po godzinie siedziałam w domu z czarną, malutką i śliczną Dżumą. Kochany zwierzak już po 2 dniach wychodził po ręce z klatki, wbiegał na ramię i wtulony spał cały dzień, z przerwanie na picie mleka itp :) Ale, żeby nie było tak pieknie dziś wyszło u szczurka zapalenie płuc, więc chodzimy na serie zastrzyków, a moja śliczna mała, osowiała Dżuma przemieniła się w mały wulkan energii, płci prawdopodonie-vet stwierdził, że dziwne to takie i ona sama nie wie,ale obstawia samca- odmiennej (ku rozpaczy rodziców, których widok samca-szczura nieco odstrasza). Mały biega jak wariat, wszytsko kradnie, wciąż chce się bawić i na miejscu usiedzieć nie może, a ja mam tylko nadzieję, że kuracja zakończy się sukcesem i już niedługo będe miała w domu wielkiego i zdrowego grubasa :D
Awatar użytkownika
Oleczka
Kontakt:

Post autor: Oleczka »

trzymam kciuki za maluszka , na pewno wyzdrowieje :) czekamy na fotki :)
Mój Sklep dla Gryzoni - Gryzoland
http://www.gryzoland.pl
oster

fotki są, ale załączyć się nie chcą. ale w końcu mi się uda, muszę się przecież moją miniaturką szczura pochwalić ;)
Awatar użytkownika
Czerwonaona

Post autor: Czerwonaona »

Bardzo dobre serduszko:)szczuras napewno dajac wiele radosci i milosci odplaci ci za to,że byc moze uratowalas mu życie:)
Za Tęczowym mostem:Cola,Tekila,Meisi,Kruszynka,Milka,Skiniu,Fart,Fuks,Spidi,Cofi.
Ze mną:Darkon,Frost,Rubin.Bez ogonowo:Ewald,Borsunio,Kajtuś.
oster

mam nadzieję, że tym razem zdjęcie wejdzie :)
Awatar użytkownika
Guślarka

Post autor: Guślarka »

Jaka słodka puchata kulka, przypomina mi okropnie mojego szczurka :D
"Dawno, dawno temu..."

Jedna z nielicznych osób nie chorujacych na GMR.
odmienna

Post autor: odmienna »

:D no a to Dżumisko! puki co, to mnie on/ono na Dżuminka raczej wygląda :D - baaardzo się cieszę, żescie na siebie trafili :D Podrap toto proszę ode mnie za uszkami- ko-nie-cznie! :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Czerwonaona

Wygląda jak mały krecik:)hehe śliczniusia jest...mizianko odemnie dla małej:)
Za Tęczowym mostem:Cola,Tekila,Meisi,Kruszynka,Milka,Skiniu,Fart,Fuks,Spidi,Cofi.
oster

sama się zastanawiałam czy jej nie nazwać Krecik, bo też zauważyłam podobieństwo,ale stwierdziłam, że potem przestanie być taka słodka :) i faktycznie jest obecnie  już o wiele dłuższy i zrobił mu się prawdziwy szczurzy pysk :D
PS rokowania na dziś- nowy wet stwierdził "na 70% facet" ....
Ewqa

Post autor: Ewqa »

Śliczności, też uważam że imię Krecik pasuje do szczurka.
Pod Niebieskim Kocem : Lilka, Luna, Norka, Malinka
Teraz ze mną: Fiona, Cleo, Milka i Mała.
asiulla

Post autor: asiulla »

Szkoda że nie można uratować wszystkich szczurków. Dobrze, że chociaż część trafia w dobre rece :) Jest śliczny! Pozdrawiam :)
Cała moc szczurasków ... :o
zoil

Post autor: zoil »

no szcurastwo pelna geba:D
LOOK AT ME, WITH MY PRETTY BRACELET AND TIARA.. I'M A FUCKIN' PRINCESS!

on the dark side of the moon: baba['], zdzislaw[']

500208988
Awatar użytkownika
Czerwonaona

Teraz bardziej na tych fotkach szczurka przypoina ale dla mnie i tak pozostanie krecik:)sliczności taka nietypowa:)
odmienna

Post autor: odmienna »

no tak;  z mordki -szczureczek, w środku krecik a od strony ogonka? eh, szkoda gadać! :D Śliczny, słodki Zwierzaczek :D
Ostatnio zmieniony śr lut 07, 2007 5:45 pm przez odmienna, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
oster

Może i śliczniutka, ale po tych codziennych wizytach u weta i zastrzykach (dziś były trzy) nie dość, że zaczyna się wszytskiego bać (a takie z niej ciekawskie stworzonko było), to jeszcze za każdym razem gdy ją biorę na ręce zamiera z przerażenia aż się nie upeni, że nigdzie jej nie wynoszę, na widok transporterki dostaje histerii i za nic jej tam włożyć nie mogę, a na ciałku robią się jej takie brzydkie, duże strupki po tych zastrzykach, tak, że boję się jej dotknąć, żeby jej nie bolało :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”