RE: Uciekinier

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

Rex

Uciekinier

Post autor: Rex »

Witam. Wszyscy wiemy że młode jeszcze nieoswojone szczurki są bardzo aktywne, biegają, skaczą itp. ale ja kupiłem 2 dni temu szczurka, i kiedy go biorę na ręce, żeby go powoli oswajać szczur zaczyna po mnie chodzić. Ale co chwile chce mi uciec, ucieka do rogu i potem chce wejść za kanape, więc biorę go znowu do siebie, pochodzi przez 2 minuty po mnie a potem znów. Powiedzcie czy takie branie szczura cały czas do siebie jest dla niego złe? Co robić aby szczur się troche uspokoił. Czy to dla młodego szczura normalne??
Awatar użytkownika
PaulinaK

Post autor: PaulinaK »

Według mnie to normalne. Młode szczurki zazwyczaj są bardzo ruchliwe i nie lubią siedzieć w jednym miejscu. Pozatym nie jest jeszcze oswojony, więc nie myśl, że po zaledwie 2 dniach będzie ci siedział na rękach jak trusia.
U mnie: Vincent i Duke ♥
Odeszły: Misia [*], Gaja [*], Chisa [*]
Rex

Post autor: Rex »

ok. dzieki za odpowiedź :)
Awatar użytkownika
limba

Post autor: limba »

Zapraszam do zapoznania sie z tym dzialem, a dowiesz sie jak oswajac i jak postepowac ze  swoim szczurasem.
Zapoznaj sie na poczatek z FAQ w tym dziale.

Temat zamykam. jesli pojawi sie jakis problem a nie znajdzisz odpowiedzi, to daj znac temat otworze.
Ostatnio zmieniony ndz lut 25, 2007 7:32 pm przez limba, łącznie zmieniany 1 raz.
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”