Regulamin forum Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
No nie wiem,ja mam taka samą klatke dla fretki o odległosciach 18 milimetrów i sie przeciskaja,znaczy murzyn sie przeciska a mały to on nie jest :roll: Głowa mu spokojnie przechodzi,a tułów to spłaszcza z takiego kloca na naleśnik
Ale moje mieszkaja w 1 cm-trówce
Ale nie wiem,moze uda ci sie wykarmić na takie szcury że beda jak słonie :lol:
limba81: 6-cio tygodniowy malec? Chyba przesada... Postawię Ci dwa piwa jak mi pokażesz, że się nie przeciśnie ;-) Być może One po prostu nie wiedziały, że się da (znaczy nawet nie próbowały). U szczurów jak przejdzie głowa to i przejdzie całe ciało. Maluchy półtoramiesięczne mają czaszkę węższą / niższą niż 1,5 cm - z samej logiki więc wynika, że jednak mogą bez problemu wyjść przez pręty. Moje przeciskały się i w wieku 8 tygodni (do około 12 tygodni).
Sbma:W takiej klatce można spokojnie trzymać szczury od około 4tego miesiąca - tu już bezpiecznie, nie przecisną się. Mam na uwadze oczywiście szczury standardowej wielkości w tym wieku - czyli zdrowo karmione, nie głodzone i nie przekarmiane.
A z ciekawostek - jak mi się wielkie bydle (znaczy Bąbel, dł. ciała około 30 cm) - dorosłe samczysko w wieku około półtora roku - zestresowało, to mi wyszło z króliczej klatki (ostęp 2,6 cm), nie żartuję, było mi słabo bo się zaklinował najpierw przy głowie a potem przy żebrach... Na szczęście skończyło się bez uszkodzenia.
Dlatego lepiej nie ryzykować z młodszymi niż 4 miesiące szczurami i szynszylówką. Bo nawet jeśli sprawi trudności zwierzakowi, to mimo wszystko może stać mu się krzywda. Lepiej dmuchać na zimne...
[quote="Ania"]limba81: 6-cio tygodniowy malec? Chyba przesada... Postawię Ci dwa piwa jak mi pokażesz, że się nie przeciśnie ;-) [/quote]
no wiesz nigdy nie musiałam ciurow po pokoju ganiac bo sie przez kratki przecisnely ;-) chyba na piwo sie nie zalapie :-( bo nie bede szczura wyciskac przez kratki...moze i nie wiedzialy ze mozna ale w kazdym razie nigdy nie mialam takiego problemu... pisze tylko z wlasnego doswiadczenia w tej kwestii.... ale masz racje ze lepiej dmuchac na zimne..
Kilka dni temu znalazłam Julię za łóżkiem... Odstępy to 1,8 cm. Wsadziłam do klatki i więcej nie wychodzi... Dobrze, że pokój mam przystosowany szczurzo...
Moje samce mają klatkę o odstępach 2,3 cm, ale nie przechodzą, bo mają za dużą głowę, więc jak widać kwestia wielkości.
W sprawach jakichkolwiek (transport, pytania itd) proszę WYŁĄCZNIE o kontakt meilowy - ratteria[małpka]gmail.com RATTERIA.W.INTERIA.PL
Kiedys mialam dwie klatki polaczone w poziomie i odstep miedzy nimi wynosil ok 1,5 cm; wystarczylo dla 6-tygodniowej Cykorii nie bylo mnie przez pare godzin i po powrcie zastalam rozgrzebane kwiatki i ziemie wywalona z doniczek na podloge Milka byla za duza, wiec mogla tylko z zazdroscia popatrzec Pozniej juz obie byly za duze, niemniej to zadziwiajace, jak szczur potrafi sie wcisnac... i to nie tylko maly, czasem niezle pulpety tez potrafia zrobic numer
Niektóre opowieści się kończą, ale inne stare historie wciąż trwają. - T. Pratchett
Z nami: Charlie
Odeszły: Miłka +++ Cykoria +++ Jeżu +++ Smużka +++ Spłoszka +++ Strzyga +++ Bezik +++ Chrupek +++ Pippi +++ Bravo
Witam, wiem że podobne tematy już były, ale zalezy mi na szybkiej odpowiedzi... Czy taka klatka nadaje sie dla 2, a moze nawet w przyszłości trzech szczurkow?? Zależy mi na tym żeby było dużo miejsca na hamaczki i różne bajery.
Czy odstęp 11mm między prętami nie jest za wielki??
pierwsza zdecydowanie lepsza. jest właśnie na 3 szczurki, w porywach do 4, ale to już tłok się może robić. są też takie duże jak pierwsza, ale z takimi półeczkami jak ta druga - w tytule takie rzeczy jak: dla szczura, WIELKA!
polecam większą. jak zwykle
ta mniejsza jest na 2 szczurki. i ani pół szczura więcej.
Ostatnio zmieniony pn lut 26, 2007 4:15 pm przez yss, łącznie zmieniany 1 raz.
o takiej właśnie pisałam polecam też sprzedawcę, wysyła naprawdę ekspresowo. we wtorek po południu wpłaciłam na poczcie, a w piątek rano miałam już paczkę w łapkach
pozdrawiam
Tez jestem za ta klatka, i za tym sprzedajacym. Do mnie klatka nie wiem jakim cudem doszla w jeden dzien.
Klatka bardzo fajna, tylko poleczki trzeba polakierowac badz wymienic na plastiki.
limba81, myślisz że powinnam polakierować półki?? Czy lakier celulozowy się do tego nadaje?? Bo śmierdzi okrutnie, czy aby maluchy się nie zatrują...? Ale może jakbym długo suszyła i wietrzyła...