RE: czy podawac mleczko dla kociat 4 tyg szczurkowi?
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

czy podawac mleczko dla kociat 4 tyg szczurkowi?
hej, kupilam wczoraj 4tygodniowego szczurka i chcialam kupic dzis mleczko dla kociat, ale pani w sklepie powiedziala(miala hodowle szczurow kilka lat),ze jesli szczurek je juz staly pokarm i pije wode, to nie nalezy wracac juz do mleka i podawac sama wode. czy jak bede dawac mu jogurciki i troche serka bialego to wystarczy? dodam,ze juz dawno sam biega, skacze itp;)
Ostatnio zmieniony sob mar 03, 2007 8:17 pm przez limba, łącznie zmieniany 1 raz.
RE: czy podawac mleczko?
malaga 4 tygodnie to sporo
jogurcik i serek spokojnie powinny wystarczyć. i jajko na twardo możesz dać [ja bym zalecała żółtko, ale niektórzy zalecają białko.....]. takie jak najkrócej gotowane 

ten się nie myli, kto nic nie robi
hmm..a przed chwila czytalam,ze ma byc na twardo..to teraz juz nie wiem;) ugotuje pol na pol:P i dostanie troche bialka i troche zoltka;) ale maluch jest naprawde slodki i kochany, pan ze sklepu wyciagal male i widac,ze sa oswojone, wchodzi bez problemu na reke i w ogole nie siusia na mnie, ani nie robi kupki...co mnie dziwi,bo Fredek jest jego przeciwienstwem i nawet zaczelam sie zastanawiac czy z nim aby wszystko ok:P
malaga no, na twardo, ale nie takie zakatowane na śmierć, że żółtko jest jak proszek [ja takie uwielbiam] tylko takie zbliżone do miękkiego, ja gotuję dla moich jakieś 6 minut.
i daję całe jajko, pokrojone. czyli 1/8 maluchowi wystarczy... jak zje, możesz dać mu więcej. maluszki powinny jesć więcej białka niż dorosłe, bo rosną. 

ten się nie myli, kto nic nie robi
ok,zaraz mu ugotuje, a Fredek przy okazji tez dostanie;)
4 tygodniowemu maluszkowi możesz bez obaw podawać marchewkę, jabłko, biały serek, jogurcik naturalny, gerberki, gotowany ryż, makaron, buraczka, natkę pietruszki, sałatę.
Moje to dostawały i im smakowało, poza tym jadły ziarna i gryzły sobie kolby:D
Moje to dostawały i im smakowało, poza tym jadły ziarna i gryzły sobie kolby:D
JESTEM KOBIETĄ 
ZAWSZE z NAMI GUCIO,CEZAR, ŻWIRCIA,MUCHOMORCIA,NIKITA,SHILA,KRUSZYN,JUNIOR, DUDUŚ, POLDEK, JACEK, PLACEK, NEON, IGNIS [ * ]

ZAWSZE z NAMI GUCIO,CEZAR, ŻWIRCIA,MUCHOMORCIA,NIKITA,SHILA,KRUSZYN,JUNIOR, DUDUŚ, POLDEK, JACEK, PLACEK, NEON, IGNIS [ * ]
Czterotygodniowy maluch jeszcze tydzień powinien być przy mamie i mieć możliwość pić jej mleko. Skoro nie ma, trzeba karmić go jak najlepiej, by miał szansę wyrosnąć na duże i silne zwierzątko. W zasadzie można podawać mu wszystko to, co dorosłemu szczurowi, ale należy mu zapewnić dodatkową porcję białka (jogurty, serki, gotowany kurczak, jajko na twardo). Nie zaszkodzi też na przykład mleczno-ryżowa kaszka dla niemowląt - w większości spożywczych jest do dostania (moje szczególnie lubią bananową
).

no musze cos wykombinowac, bo poki co je malo, a jajko jakos mu nie podeszlo, z resza Fredkowi tak samo. jogurcik dostanie i serek tez zaraz znajde;)