Marudnik vol. 2
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

RE: Marudnik vol. 2
manowce: możliwe, że hodował je na futrzany szal.
gg już działa.
gg już działa.
ten się nie myli, kto nic nie robi
A teraz coś z zupełnie innej beczki (nie kojarzyć z Monty Python);-)
Czy Wy też macie problem z kupnem jaj z chowu innego, niż klatkowy..? gdzie nie pójdę, patrzą na mnie jak na ufo. Jak dotąd, znalazłam je tylko w Piotrze i Pawle. Nawet w Aldi nie ma wyboru. I tak sobie myślę, że ogólnie taki mamy wybór towaru (takich za przeproszeniem pierdół niepotrzebnych) na półkach, że aż głowa boli od kolorów, a jak człowiek chce mieć wybór przy kupnie tak powszechnego poduktu jak jaja, to okazuje się, że można je kupić tylko z chowu klatkowego, a "wybór" oznacza ewentualnie rozmiar - zwykłe albo XXL. Jestem niepocieszona:-(
Czy Wy też macie problem z kupnem jaj z chowu innego, niż klatkowy..? gdzie nie pójdę, patrzą na mnie jak na ufo. Jak dotąd, znalazłam je tylko w Piotrze i Pawle. Nawet w Aldi nie ma wyboru. I tak sobie myślę, że ogólnie taki mamy wybór towaru (takich za przeproszeniem pierdół niepotrzebnych) na półkach, że aż głowa boli od kolorów, a jak człowiek chce mieć wybór przy kupnie tak powszechnego poduktu jak jaja, to okazuje się, że można je kupić tylko z chowu klatkowego, a "wybór" oznacza ewentualnie rozmiar - zwykłe albo XXL. Jestem niepocieszona:-(
mój cały babiniec już za TM...
[*] Fiona Pumka Lusia Tola Layla Sheila Zbójka Rita Frida Ziuta Emma Laguna Dotka Szelma Andariel i kotka Loona
[/size]
[*] Fiona Pumka Lusia Tola Layla Sheila Zbójka Rita Frida Ziuta Emma Laguna Dotka Szelma Andariel i kotka Loona
[/size]
mielismy klatkowe jajka zawsze a od jakiegos czasu rodzice bioą od jakiegoś faceta ze wsi- nie wiem jakim cudem ale jajka sa przeogromne, bez pieczatki i kury sa wolnobiegajace u niego. a w sklepie tylko z klatkowego widzialam:/
a na ryneczkach? na ryneczkach bywają. ajak idę na ryneczek to mam taką strzałkę w bok i tam stoi "świeże wiejskie jaja". po prostu w marketach szajs sprzedają, nie kupuję :/ niedługo wszystkie jajka będą śnieżnobiałe, jak w stanach. i kompletnie bez smaku. jak w stanach.
a mi sie skończyly chusteczki a kaszel mnie zaraz udusi...aż sie szczur boi:(
od 07.03.2008 Mgiełka 
od 20.12.2008 Iris:)
za TM:Pixi ['] (14.01.2007-17.11.2008) ;(

szpaczek zabiłaś mnie. chusteczki pomagają na kaszel?? 

[quote="yss"]
na ryneczkach bywają.
[/quote]
tylko że ja nie mam czasu na ryneczki; w domu jestem najwcześniej o 18. Ewentualnie sobota zostaje (tylko wtedy odsypiam do 11 i ryneczek może się zwinąć...). Mam też przykre doświadczenie z kupnem jaj od "takiej miłej przesymatycznej staruszki" z rynku - kiedyś zakupiła u takiej jaja moja babcia i... obie jej wnuczki (czyli ja & siostra) wylądowałyśmy w szpitalu z ciężką salmonellą:-(
trudno, będę kupowała w PiP... choć to nie po drodze:-(
na ryneczkach bywają.
[/quote]
tylko że ja nie mam czasu na ryneczki; w domu jestem najwcześniej o 18. Ewentualnie sobota zostaje (tylko wtedy odsypiam do 11 i ryneczek może się zwinąć...). Mam też przykre doświadczenie z kupnem jaj od "takiej miłej przesymatycznej staruszki" z rynku - kiedyś zakupiła u takiej jaja moja babcia i... obie jej wnuczki (czyli ja & siostra) wylądowałyśmy w szpitalu z ciężką salmonellą:-(
trudno, będę kupowała w PiP... choć to nie po drodze:-(
Ostatnio zmieniony wt mar 06, 2007 9:23 pm przez RattaAna, łącznie zmieniany 1 raz.
mój cały babiniec już za TM...
[/size]
[/size]
yss-nie w tym sensie miało być:lol: ,ja tylko marudziłam i wymieniałam co mnie wkurza:P ale dziekuje:P
od 07.03.2008 Mgiełka 

to ja pomarudzę - ile razy spojrzę na zdjęcie w sygnaturce ESTI, to nachodzi mnie jedna myśl: ja też chce takie śliczne kluseczki!
♥ Bubumen i Hans Pimmel || i'm taking my rats. those are my friends for the tour.
To terrarysta, popatrz na inne przedmioty... Fuck!
Nikogo nie potrzebuję, mam zęby. :>
kurrrr......!
:/ można coś na to poradzić...?!

w sumie wystarczy spojrzeć na tło aukcji :/ jakoś nie zwróciłam uwagi.... szczurki z własnej hodowli! wspaniale :/ to jest aukcja dla terrarystów, prawda...? klatka na karmę i pierwsza część karmy gratis...
:/ można coś na to poradzić...?!

w sumie wystarczy spojrzeć na tło aukcji :/ jakoś nie zwróciłam uwagi.... szczurki z własnej hodowli! wspaniale :/ to jest aukcja dla terrarystów, prawda...? klatka na karmę i pierwsza część karmy gratis...
też nie zwróciłam uwagi na tło....
ale czy na karme nie sprzedaje sie malutkich szczurów? bo zabardzo sie chyba nie znam... ale wydaje mi sie że takie duze już nie..
...chyba...
ale czy na karme nie sprzedaje sie malutkich szczurów? bo zabardzo sie chyba nie znam... ale wydaje mi sie że takie duze już nie..

od 07.03.2008 Mgiełka 

rattaana: a widzisz. a ja kupuję na ryneczkach
i nigdy nie miałam salmonelli. ale salmonellę to można mieć jak się jajek nie myje......
[brzmi pięknie - dlatego nie zmieniam
].... i takie nieumyte rozbija i robi coś na surowo... czy bo czy takie gotowane jajo ma prawo mieć w środku żywe zarazki? dlatego w lodach może być, bo do lodów używa się surowych jaj... czy to mit taki?
do marudnika: nadal brak mi weny. wkurza mnie to już.

[brzmi pięknie - dlatego nie zmieniam

do marudnika: nadal brak mi weny. wkurza mnie to już.
Mi nie brak, ale nie czuję kompletnie Corela. Mam Paintera w komplecie z tabletem i ni wuja nie potrawię wyczuć narzędzi.
Nikogo nie potrzebuję, mam zęby. :>