Jak oduczyc domownikow podkarmiania szczurow?

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

DeVilk

RE: Jak oduczyc domownikow podkarmiania szczurow?

Post autor: DeVilk »

U mnie to mama lubi podkarmiać ogonki, ale zdrowo im daje i to co ja jej pozwalam. Niestety nie rozumie, że nie może dać od razu całego ogórka do klatki, tylko kawałek... 'bo one się tym kawałkiem nie najedzą' ... póki co nie dokarmia ich, bo nie ma czasu ;D.
Szczury: Pudło, Klaps, Loczek, Major
Myszki: Miecio, Kaziu
Chomik: Fruzia
Koty: Pan Kracek, Bosman, Pepsi, Linda, Ekler
Psy: Ptyś, Ebi, Marcela, Bania
Konie: Majka, Dama
To są imiona oficjalne ;P
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

hehe moja mama tez daje ale tylko to co zdrowe w małych ilosciach :). ale ogolnie to sie tym nie zajmuje. nie wiem sprobuj prosba (na grzeczna coreczke), grozba,fochem nie wiem czym.kombinowac trzeba. wiem ze to trudne ;/.
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Foomfela

Post autor: Foomfela »

moich rodziców jeszcze przeżyje.. Mama czasem kupi w zoologicznym jakąś witaminkę albo ciasteczko dla gryzoni..
Ale mój chłopak to ciągle po łapach dostaje. Nic tylko by wpychał w Fredka jedzenie. Gdyby to jeszcze coś normalnego było.. Nie. on by dał tortu, słodkiego kremu, czipsów, jakieś napoje gazowane.. Oczywiście nie dopuszczam go do karmienia szczura, ale denerwuje mnie to, że on nie może zrozumieć że to co dla nas "dobre" nie powinno się dawać małym zwierzątkom. Ostatnio wpadł na głupi pomysł, żeby dać Fredkowi piwa albo wina... Dostał porządny ochrzan..
Ze mną: Fredzio i Eddy ;) :loverat:
Awatar użytkownika
yss

Post autor: yss »

hmm. moje ciury same znalazły szklankę z piwem. lubią. i czasem dostają polizać. :) szczególnie gytha jest piwolubem [jak w książce :D]
foomfela: ja mojemu też czasem daję po łapach, ale staram się dbać o to, żeby w pobliżu klatki były jakieś smaczne i zdrowe rzeczy dla szczurów, to wtedy daje takie. :) ale czasem mu pozwalam dać po malutkim kawałeczku żółtego serka, niech mają święto...:)
ten się nie myli, kto nic nie robi
Foomfela

Post autor: Foomfela »

hihi jak pozwolę mojemu chłopakowi nakarmić Fredzia to wtedy on ma święto a nie szczurek:)
Bo cieszy się jak dziecko:)
Ze mną: Fredzio i Eddy ;) :loverat:
olcia11

Post autor: olcia11 »

Na szczęście moi rodzice ich nie dokarmiają . No najwyżej mama da czasem kawałek sałaty czy marchewki . Ja moim szczurasom CZASEM daje żółty ser . Dość mało i rzadko . Raz Czadze dałam kurczaka z rożna ( MAŁY KAWAŁECZEK ) bez skórki . Zajadała się aż jej się uszka trzęsły ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Główne”