[Klatka] - Wasze klatki

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
yss

RE: [Klatka] - Wasze klatki

Post autor: yss »

hmhm paski? moje potrafią wchodzić po pionowych szorstkich powierzchniach, ale mogą to zasikać z hamaka [moje sikają po prętach :/] i obgryzać. i zostaną takie flurowe strzępy... a starszy szczur jak będzie starszy może nie dać rady wchodzić po takim czymś :) ale pomysł na tyle fajny, że chyba zrobię coś takiego u moich na placu zabaw :)
ten się nie myli, kto nic nie robi
Foomfela

Post autor: Foomfela »

Coś wymyślę:) Najwyżej jak zasikają to zmienię na nowe. Jak już będzie gotowe to dam jakieś fotki:)
Ze mną: Fredzio i Eddy ;) :loverat:
martusia7377

Post autor: martusia7377 »

Moja klateczka na dwa ogony:
Obrazek
Obrazek

Chciałabym ją powiekszyć o taką dla jednego szczurka(mam takową), ale mama i siostra się nie zgadzają, bo twierdzą że w pokoju jest za malo miejsca:cryrat: no i oczywiście przesadzam(dać palec to rękę weźmie) Przecież klatka i tak stoi na szafie, to co to im przeszkadza Wydaje mi się, że po prostu mama postanowiła ot tak, a zdania nie zmieni bo nie(taki wymysł)...
Jak klatka byłaby większa, to przygarnęłabym trzecią dziewczynkę i byłoby super:D:D:D ...poczekam do gwiazdki :P lub urodzin (3.02), może się uda...
"Ci, którzy są okrutni wobec zwierząt, mają zakłócone relacje z ludźmi.
Możemy ocenić serce człowiake po tym, jak traktuje zwierzęta." -Immanuel Kant
Awatar użytkownika
Orvokki

Post autor: Orvokki »

To moja nowa klatka ;]
Strasznie gigantyczna, szafę musiałam odsunąć, żeby się zmieściła ;P

Mam pytanie - wiecie, co zrobić, abym nie musiała trocin wywalać na całą długość? Kuweta ma 0,5 m2 i tak trochę dużo muszę wysypywać...
Chily (*), Rurka (*), Śnieżka (*), Gwiazdka(*), Moka(*), Karmelek
Awatar użytkownika
RattaAna

Post autor: RattaAna »

Ja nabyłam ostatnią klatkę dla wiewiórki (tzn. wg opisu, ale mieszkają w niej moje ciury:-)) i tylko 1/3 kuwety przeznaczyłam na toaletę, na reszcie jest miękka szmatka. I powiem Ci, że się to spawdza. Dziewczyny chodzą siurać na granulat, reszta służy do innych celów:-)
mój cały babiniec już za TM...
[*] Fiona Pumka Lusia Tola Layla Sheila Zbójka Rita Frida Ziuta Emma Laguna Dotka Szelma Andariel i kotka Loona
[/size]
Awatar użytkownika
yss

Post autor: yss »

rattaana: no, kurczę. u mnie leci granulat na całą powierzchnię. dla moich słoneczek nie ma większej radości niż osikać szmatkę :/
ten się nie myli, kto nic nie robi
Awatar użytkownika
RattaAna

Post autor: RattaAna »

yss - hmm, wczoraj się pochwaliłam a dziś rano czekała na mnie imponująca kupa... wykonana oczywście na szmatce która to miała służyć do innych celów... czyżby przez pierwszy tydzień się panny pilnowały,a teraz już "po staremu"?... choć widzę, że chodzą na ściółkę. Jednak wierzę, że to był jakiś wypadek przy pracy, ciura nie zdążyła dolecieć czy coś podobnego:-) Na pewno:-)
mój cały babiniec już za TM...
[*] Fiona Pumka Lusia Tola Layla Sheila Zbójka Rita Frida Ziuta Emma Laguna Dotka Szelma Andariel i kotka Loona
[/size]
Awatar użytkownika
Aniatka

Post autor: Aniatka »

Suuuuuuuuper!!!! Gratuluję zdolnego chłopaka :D
- Ludzie zapomnieli o tej prawdzie - rzekł lis. - Lecz tobie nie wolno zapomnieć. Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś.
nikitka

Post autor: nikitka »

Dziś kupiłam klatkę i nie mam jeszcze pomysłu na jej urządzenie ;-)
Trevor na razie zwiedza i wszystko wącha.W klatce był wielki kołowrotek do biegania, ale go schowałam do szafy ;-)
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob mar 24, 2007 7:46 pm przez nikitka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
PaulinaK

Post autor: PaulinaK »

Droga nikitko, na naszym forum jest wiele tematów związanych z wyposażeniem klatki dla szczurków :) Wystarczy poszukać w SPISIE TREŚCI w tym dziale i na pewno coś odpowiedniego znajdziesz, pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony pt mar 23, 2007 9:17 pm przez PaulinaK, łącznie zmieniany 1 raz.
U mnie: Vincent i Duke ♥
Odeszły: Misia [*], Gaja [*], Chisa [*]
velisita

Post autor: velisita »

Klatka Salmy i Wscieka :ziewrat:
Zazwyczaj stoi na podlodze obok komody-wybiegu i jest otwarta z gory, zeby szczury mialy nan latwy dostep.
Kiedy dluzej nie ma nas w domu zostawiamy ja w szczelinie pod biurkiem przerobionym na koci drapak. Klatka jest praktycznie nie do wywrocenia przez kota (jesli jakims cudem przyszloby mu do glowy cos z nia robic) i chroniona przed ewentualnym niepowolanym dostepem z trzech stron.
Na potrzeby sesji pozuje na rzeczonym komodo-wybiegu ;)

Rzut ogolny od przodu ;)
Obrazek

Rzut ogolny od tylu ;)
Obrazek

Rzuty boczne w perspektywie ;D
Obrazek
Obrazek

Detal architektoniczny (idziemy od dolu do gory):

Mroczne podziemia szczurzej twierdzy ;)
Obrazek

Rownia pochyla - rzut z gory na kanalizacje ;)
Obrazek

Lezaczek z podwieczorkiem ;)
Obrazek

Stryszek, obok spichlerza ;D
Obrazek

Naszej sypialni latwo nie oddamy! (uchwycone podczas sprzatania ;) )
Obrazek
Awatar użytkownika
PaulinaK

Post autor: PaulinaK »

o, taka sama klateczka jak ja mam, bardzo fajnie urządzona, pozazdrościć :)
U mnie: Vincent i Duke ♥
Odeszły: Misia [*], Gaja [*], Chisa [*]
velisita

Re PaulinaK
Dokladnie taka sama, tylko kolor kuwety ty masz fajniejszy tak naszym subiektywnym okiem ;)
A co do wyposazenia to ono sie zmienia w sumie co kilka dni na podstawie obserwacji z czego szczurki korzystaja, a z czego nie i staramy sie tak dostosowac rozlozenie wszystkiego, zeby bylo im wygodnie. Swoja droga to swietna zabawa ;)
Wiekszosc zastosowanych rozwiazan gryzki wrecz pokochaly i sa w stanie z gory na dol przemiescic sie w pol sekundy (korzystajac z kazdego elementu wyposazenia po drodze :D ) .

PS. Swietny patent na domek wymyslilas :) Mozemy podkrasc? ;>
Ostatnio zmieniony pt mar 23, 2007 10:13 pm przez velisita, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
szpaczek

Post autor: szpaczek »

velista: aż mnie zatkało! zaczepistą masz te klatke!

P.S. co to takiego dziwnego ,jakieś takie pomarańczowe kółko:>

a poza tym jak sie wstawia fotki to i ja pare powrzucam:P
Ostatnio zmieniony pt mar 23, 2007 10:29 pm przez szpaczek, łącznie zmieniany 1 raz.
od 07.03.2008 Mgiełka :)
od 20.12.2008 Iris:)

za TM:Pixi ['] (14.01.2007-17.11.2008) ;(
velisita

Fajnie, ze sie podoba :D Tylko polki zdaloby sie "pokryc" czyms, zeby preciki w lapki nie wchodzily, ale jestesmy w fazie szukania ;) A to kolko jest zazwyczaj rozowe, ale pod wplywem naszych scian zmienia odcien ;D Jest to lizak solno-mineralny dla gryzoni, ktory znalazlysmy chyba w Kakadu :D
Ostatnio zmieniony pt mar 23, 2007 10:59 pm przez velisita, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Klatki”