[Klatka] - na 2 szczury

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
madziula20

RE: [Klatka] - na 2 szczury

Post autor: madziula20 »

mam takie pytanie. gdzie najlepiej kupić klatkę dość tanio. potrzebuję zrobić jakąś dobudówke dla moich aniołków, a niw ma m za dużo kasy;-/
Awatar użytkownika
yss

Post autor: yss »

http://szczury.org/viewtopic.php?t=10268&page=last
ostatnio kiszka na allegro z używanymi :/
no i zależy jaka dobudówka. chomicze w miarę sensowne są za ok. 20 - 35zł. albo możesz kupić taką niedużą świnkową [60 cm, 35 wys] i dostawić do niej obecną klatkę... określ się jakoś :D nowe dla 2 szczurów są od 79 zł + wysyłka. ile dokładnie możesz przeznaczyć?
ten się nie myli, kto nic nie robi
Awatar użytkownika
PaulinaK

Post autor: PaulinaK »

Zrobiłam projekt jak ma wyglądać klatka moich dziewuch po remoncie i przerysowałam na komputer, wygląda to min. tak :
Obrazek

Co o tym sądzicie ?
Ostatnio zmieniony sob mar 31, 2007 8:57 pm przez PaulinaK, łącznie zmieniany 1 raz.
U mnie: Vincent i Duke ♥
Odeszły: Misia [*], Gaja [*], Chisa [*]
Awatar użytkownika
yss

paulina: dobrze jak jest jak najwięcej krzyżujących się tras - lin, półeczek, drążków, mostków itp. i zakamarków. ale wygląda nieźle :) pomimo cokolwiek dziwacznego przedstawienia :P
tylko ta trawa [sądząc po moich maluchach] wytrzyma całe 5 minut...
Awatar użytkownika
PaulinaK

Post autor: PaulinaK »

Wiesz, ta klateczka dość wąska jest i nie taka duża jak się wydaje, więc raczej na takie 'zakamarki' i inne tego typu rzeczy nie ma szans. A co do tej linki, pomysłałam, że mógł by być taki sznur dla psów do gryzienia (?) o coś takiego: http://www.krakvet.pl/product_info.php? ... ts_id=4470
tylko ta trawa [sądząc po moich maluchach] wytrzyma całe 5 minut...
heh, zobaczymy, moje dziewuchy jakoś nie gryzą nigdy takich 'wieloliściastych' kwiatów z którymi często mają do czynienia, może trawkę też łagodnie potraktują, a jak nie to najwyżej sama ziemia zostanie...
Ostatnio zmieniony sob mar 31, 2007 11:09 pm przez PaulinaK, łącznie zmieniany 1 raz.
U mnie: Vincent i Duke ♥
Odeszły: Misia [*], Gaja [*], Chisa [*]
Awatar użytkownika
krwiopij
Kontakt:

Post autor: krwiopij »

Wykopią. Szczury uwielbiają kopać i ryć w ziemi. Przygotuj się na to, że w 5 minut cała trawa wraz z ziemią wyląduje na środku klatki. ;)
Obrazek
po drugiej stronie tęczy skaven mały-diego eszwa dotka abishai lena nightstar
mefit diabeł sasha nadia simbul katja kida eileen bandita fuka maluszek diablica
fredryk minah 5-minkowych-maluszków juni furia trzy-uszka tchórzliwiec sofra moria
sokrates
olcia11

Post autor: olcia11 »

Hej ! Mam pytanie . Czy klatka o wymiarach 450/290/420 mm wystarczy dla 2 ogonów ? Byłaby to klatka działkowa , ciury byłyby często wypuszczane . Jak myślicie ? Oto link tej klateczki : http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=179905547 . Proszę o szybką odpowiedź .
Awatar użytkownika
Landrynka

Post autor: Landrynka »

Wg. kalkulatora fancy rats na 1 szczura trzeba 0,06m sześciennego, czyli 60litrów. Twoja ma tylko 54l, ale jeden szczur mógłby w niej mieszkać. Tylko że dorosły szczur ma z ogonem 50cm+, więc trochę trudno byłoby mu sie poruszać. Lepiej kup wieksza klatkę.
Obrazek
I TAK UMRZESZ.
olcia11

Ja ma dużą klatkę , ale ta byłaby działkowa , jednak na jednego ogona . Szczur byłby często wypuszczany .
Awatar użytkownika
yss

boooże! klatka od terrarysty! to ten sam, który dokłada do innej klatki szczurka gratis :/ choćby ze względów etycznych nie powinnaś jej kupować :P
poczekaj troszkę, może będzie coś lepszego na działkę....:) no i te pięterka druciane...
olcia11

O MY GOODNES !! Nawet nie ma mowy ! Nie kupuję jej ! Zresztą już mam gdzie trzymać ogony na działce . Czaga będzie w starej klatce Małej (Małej kupiłam taką klatkę jak ma Czaga , ale inny kolorek kuwety) , a Mała będzie w dużym plastikowym pudle (takie są na zabawki) , przykrytym jakąś siatką lub czymś bardzo przewiewnym . Wiem , że to trochę dziwne , ale aktualnie nie mogę inaczej tego zrobić . SZCZURY BĘDĄ CZĘSTO WYPUSZCZANE PO WYBIEGU , KTÓRY IM ZROBIĘ NA TRAWIE ! :):):)
fenek11

Czy wystarczy na dwa szczurki ???

Post autor: fenek11 »

Czy zmieszcza sie tutaj dwa szczurki ?? tzn czy moge dokupic drugiego :
http://www.wrzuta.pl/film/yvWBFSbisQ/mov00003 bo bardzo bym chcial miec drugiego szczurasa i specjalnie zmontowalem nowa klatke ze stara kaltka.

Scalone z tematem juz isntejacym.
/ mod. Lulu
Ostatnio zmieniony pn kwie 09, 2007 9:53 am przez Lulu, łącznie zmieniany 1 raz.
Natalia_1222

RE: Czy wystarczy na dwa szczurki ???

Post autor: Natalia_1222 »

Najlepiej żebyś podał wymiary, bo z tego dużo nie wnioskujemy ;-) :).
Ostatnio zmieniony ndz kwie 08, 2007 9:29 pm przez Natalia_1222, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje szczurki:
Luna [*]...
Bebe u Nisi.
Anoxa
Kontakt:

RE: Czy wystarczy na dwa szczurki ???

Post autor: Anoxa »

jak na moje oko to jest nawet ok,chociaz jakas ta klatka waska.wysoka jest to fakt ale czy szczuras moze swobodnie sie polozyc i wyciagnac lapki.. teraz moje jest ok bo jest maly ale jak dorosnie ?
podaj lepiej wymiary i sprawdz na kalkulatorze szczurzym na ile Twoja klatka jest szczurów :> jak nie wiesz jak to sie robi to podaj same wymiary dlugosc , szerokosc i wysokosc :) a ja Ci to sprawdze :]
Obrazek
Alices

Post autor: Alices »

Eeee z tego za dużo się nie dowiemy.
Podaj wymiary.
Jak na moje oko to klatka jest za wąska...
Maciuś [*] dożył zaledwie 2 lat...
Guci[*] dożył niecałych 9 miesięcy...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Klatki”