[Wyposazenie] - Wiszace domki
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

ktos juz cos wspominal na ten temat ale nie jestem pewna czy o te same domki chodzi :oops: .... wiec pisze: w wielu klatkach w wyposazeniu sa domki ze zdejmowanymi dachami, male jak dla myszki, ale mozna je powiesic (maja 2 uchwyty) i maja dna, moje kobiety uwielbiaja tam spac chociaz ledwo sie mieszcza, oczywiscie dachy zdjelam  , okienka i drzwi zalepilam tasma (nie probuja jej gryzc) , naprawde polecam:)
 , okienka i drzwi zalepilam tasma (nie probuja jej gryzc) , naprawde polecam:)

Ostatnio zmieniony pt lut 17, 2006 1:25 am przez sara, łącznie zmieniany 1 raz.

masz może jakieś zdjęcia tego domku? Bo wydaje mi sie że u mnie by w zoologiku nie było ale w Tesco mogłlo by coś być. Ile może kosztować taki domek?

Nie wiem czy mowa o takim domku, ale ja w klatce miałem -->takie cudeńko<--
Jak szczurki były małe to spało tam 5-6 zwierzaków. Teraz po zdjęciu dachu mieści się w nim jedna szczurcia i to z trudem Domek jest zawieszony pod samym dachem klatki, do środka szczurcie znoszą papier i sianko i zawsze któraś tam śpi. Dziur nie zaklejałem bo i tak szczurcia przez nie nie wypadnie.
 Domek jest zawieszony pod samym dachem klatki, do środka szczurcie znoszą papier i sianko i zawsze któraś tam śpi. Dziur nie zaklejałem bo i tak szczurcia przez nie nie wypadnie.
W jednym ze sklepów internetowych widziałem taki domek za 2,20 zł.

Jak szczurki były małe to spało tam 5-6 zwierzaków. Teraz po zdjęciu dachu mieści się w nim jedna szczurcia i to z trudem
 Domek jest zawieszony pod samym dachem klatki, do środka szczurcie znoszą papier i sianko i zawsze któraś tam śpi. Dziur nie zaklejałem bo i tak szczurcia przez nie nie wypadnie.
 Domek jest zawieszony pod samym dachem klatki, do środka szczurcie znoszą papier i sianko i zawsze któraś tam śpi. Dziur nie zaklejałem bo i tak szczurcia przez nie nie wypadnie.W jednym ze sklepów internetowych widziałem taki domek za 2,20 zł.
ja myślałam o tym żeby wyciąć kilka prętów z klatki i taki domek zawiesic na zewnątrz, tak żeby tylko wejście do niego znajdowało się w klatce  to by zaoszczędziło miejsca w klatce
 to by zaoszczędziło miejsca w klatce 

hard, dokladnie te domki mialam na mysli  faktycznie miesci sie jedna szczurcia i to z trudem ale moje kobitki je uwielbialy
  faktycznie miesci sie jedna szczurcia i to z trudem ale moje kobitki je uwielbialy  

zakleilam wejscia bo zauwazylam ze nie lubily jak im stopy wypadaly 

dach sie oczywiscie odczepia;)

zakleilam wejscia bo zauwazylam ze nie lubily jak im stopy wypadaly
dach sie oczywiscie odczepia;)
ja powiesilam miske czyli tak jak by zaklejony domek  bez dachu ale jest wieksze 

RE: [Wyposazenie] - Wiszace domki
Ja ten domek miałam razem z klatką (i jeszcze kołowrotek był, ale go nie używam) jak pewnie wiele z was. Moja szczurka bardzo go lubi choć się ledwo tam mieści, mam nadzieję, że jak dojdzie druga to nie będą się o niego kłóciły  A tak pozatym to mój jest chyba jakiś uszkodzony bo cholernie ciężko jest włożyć ten daszek i jeszcze wystaje...
 A tak pozatym to mój jest chyba jakiś uszkodzony bo cholernie ciężko jest włożyć ten daszek i jeszcze wystaje...

A tak pozatym to mój jest chyba jakiś uszkodzony bo cholernie ciężko jest włożyć ten daszek i jeszcze wystaje...
 A tak pozatym to mój jest chyba jakiś uszkodzony bo cholernie ciężko jest włożyć ten daszek i jeszcze wystaje...U mnie: Vincent i Duke ♥ 
Odeszły: Misia [*], Gaja [*], Chisa [*]

Odeszły: Misia [*], Gaja [*], Chisa [*]
Kupiłem dzisiaj taki domek ale mja szczurcia wogule niechce w nim siedzieć.Co robić??

Te domki są bardzo fajne ale mogły by być większe,oczywiście wiem że są podobne domki ąle drewniane a ja wole plastyk bo jest wygodniejszy.

Nie wymagaj od szczura tego żeby w pierwszym dniu odrazu sie rzucil do nowego domku i nie wychodzil z niego.. musisz dac mu troszke czasu.. najpierw sie przyzwyczaic musi do nowego obiektu :]

To nie takie łatwe  znajomy który jest zaszczurzony już od 12 lat ma całą kolekcję domków różnej wielkości, których żaden z jego szczurów nie zakceptował.
 znajomy który jest zaszczurzony już od 12 lat ma całą kolekcję domków różnej wielkości, których żaden z jego szczurów nie zakceptował.
A na szczurzej liście dyskusyjnej jest cała dyskusja na temat czy i jaki domek zostanie zakceptowany.
U mnie najbardziej lubią domki z pudełek tekturowych po chusteczkach higienicznych. W takim domku miesci się 3 do 4 dorosłych szczurów tylko że ich nie można podwiesić bo szczury wyleca dołem.
 tylko że ich nie można podwiesić bo szczury wyleca dołem.

znajomy który jest zaszczurzony już od 12 lat ma całą kolekcję domków różnej wielkości, których żaden z jego szczurów nie zakceptował.
 znajomy który jest zaszczurzony już od 12 lat ma całą kolekcję domków różnej wielkości, których żaden z jego szczurów nie zakceptował.A na szczurzej liście dyskusyjnej jest cała dyskusja na temat czy i jaki domek zostanie zakceptowany.
U mnie najbardziej lubią domki z pudełek tekturowych po chusteczkach higienicznych. W takim domku miesci się 3 do 4 dorosłych szczurów
 tylko że ich nie można podwiesić bo szczury wyleca dołem.
 tylko że ich nie można podwiesić bo szczury wyleca dołem.Pod Niebieskim Kocem : Lilka, Luna, Norka, Malinka
Teraz ze mną: Fiona, Cleo, Milka i Mała.

Teraz ze mną: Fiona, Cleo, Milka i Mała.
- Mona i Kuba
Nie wiem czy jest sens, żeby takie domki kupować. My mamy taki jeden - przyszedł razem z klatką - i fakt stoi sobie w klateczce, ale ledwie wchodzi tam jeden szczur. Stoi jednak niedaleko miseczki z jedzeniem, więc jest to wspaniała "kryjówka", żeby zjeść tam w spokoju jakiś upolowany kąsek. Nie ufamy jednak tym podwieszaniom, chyba trzeba to dosyć dobrze zabezpieczyć, bo gdy podwieśliśmy ten domek kiedys na probę, to o mało nie zleciał ze szczurem w środku - bo drugi próbował się tam dostać.
Jeśli ktoś myśli o domku plastykowym, to może lepiej pooglądać domki dla świenek morskich czy królików - zdecydowanie większe, choć nie do podwieszenia. Bo chyba każdy sobie zdaje sprawe, że te małe domki to dla chomików Z resztą taki mały domek próbować urządzić na główne legowisko, to nie jest najlepszy pomysł, tam nawet nie ma jak sie poprzekładać z boku na bok i powyciągać.
 Z resztą taki mały domek próbować urządzić na główne legowisko, to nie jest najlepszy pomysł, tam nawet nie ma jak sie poprzekładać z boku na bok i powyciągać.

Jeśli ktoś myśli o domku plastykowym, to może lepiej pooglądać domki dla świenek morskich czy królików - zdecydowanie większe, choć nie do podwieszenia. Bo chyba każdy sobie zdaje sprawe, że te małe domki to dla chomików
 Z resztą taki mały domek próbować urządzić na główne legowisko, to nie jest najlepszy pomysł, tam nawet nie ma jak sie poprzekładać z boku na bok i powyciągać.
 Z resztą taki mały domek próbować urządzić na główne legowisko, to nie jest najlepszy pomysł, tam nawet nie ma jak sie poprzekładać z boku na bok i powyciągać.RE: [Wyposazenie] - Wiszace domki
Też mam takie dwa. Na początku stały w klatce ale pużniej wyciągnąłem. Mogę kouś wysłać... i mam jeszce kołowrotek jak by co
 i mam jeszce kołowrotek jak by co  ale taki plastikowy ze szczebelkami(?)..
 ale taki plastikowy ze szczebelkami(?)..  :D
:D

i mam jeszce kołowrotek jak by co
 i mam jeszce kołowrotek jak by co  ale taki plastikowy ze szczebelkami(?)..
 ale taki plastikowy ze szczebelkami(?)..  :D
:D