[rekonwalescencja] odżywki sojowe

Wszystko inne, czego nie można zakwalifikować do żadnego z podanych działów. Na przykład: kilka objawów, dotyczących ogółu zachowań chorobowych, czy niewydolność kilku organów, obejmujących zarówno wewnętrzne, jak i zewnętrzne.
To jest dobry dział, jeśli nie wiesz gdzie możesz umieścić swój post - by najlepiej pasował.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
krwiopij
Kontakt:

[rekonwalescencja] odżywki sojowe

Post autor: krwiopij »

Według m.im. Debbie Ducommun i wielu innych doświadczonych hodowców jednym z najlepszych pokarmów dla szczurków dochodzących do zdrowia po zabiegu operacyjnym jest sojowe mleko dla ludzkich niemowląt. Pogrzebałam chwilę w sieci, żeby zorientować się w dostępności takich preparatów w Polsce i oto wyniki.

Dostępnych jest kilka preparatów różnych firm:
- Bebiko sojowe
- Bebiko sojowe 2R
- Bebilon sojowy 1
- Bebilon sojowy 2
- Humana SL
- Isomil
- ProSobee 1
- ProSobee 2

Niestety - bez recepty można dostać wyłącznie Bebiko sojowe oraz Bebiko sojowe 2R. Można je z łatwością znaleźć np. w hipermarketach. Opakowanie 300g nie powinno kosztować więcej niż 15 zł (ja kupiłam za 11). Moje szczury podeszły do tego wynalazku z pewną nieufnością, ale jak tylko spróbowały, w 5 minut zniknęła cała miseczka. :)

Nie wiem dlaczego pozostałe mieszanki są wydawane wyłącznie na receptę. Nie wiem więc także czy nadają się dla szczurów. Gdyby ktoś miał możliwość, dobrze by było spytać jakiegoś dobrego weterynarza, co o tym myśli. Gdyby okazało się, że któryś z preparatów na receptę jest lepszy, wet pewnie bez problemu mógłby wystawić receptę.
Ostatnio zmieniony śr cze 13, 2007 11:29 am przez krwiopij, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
po drugiej stronie tęczy skaven mały-diego eszwa dotka abishai lena nightstar
mefit diabeł sasha nadia simbul katja kida eileen bandita fuka maluszek diablica
fredryk minah 5-minkowych-maluszków juni furia trzy-uszka tchórzliwiec sofra moria
sokrates
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne / ogół objawów”