porównałam tego dziubka z moją Miśką i była różnica mi. w tym,że ona ma zaokrąglony tył, a nie wystający jak ten szczurek i odległość między jej cewką moczową, a odbytem wynosi 1 cm... poza tym u samiczki nie wyczuje się żadnych okrągłości pod ogonkiem, a u tego szczurka czuć przeskakujące pod palcami jądra...
pytałam się także 5 osób, którym pokazałam tego szczurka o jego płeć i wszystkie powiedziały, że wg nich to chłopiec... w tym jedną z tych osób jest fachowa pani weterynarz... a że natura go szczodrze nie obdarzyła to można mięc wątpliwości porównując go z typowymi samcami (mój pierwszy szczurek był samcem i było bardzo widoczne to, że nim jest

poza tym, przez moje ręce przewinęły się z 4 pokolenia chomików dżungarskich, z 15 szczurków (przygarnełam samicę matkę z bodajże 7 młodymi), 4 świnki morskie i nigdy się nie pomyliłam co do płci... nawet uświadomiłam jakiś czas temu sąsiadów, że nie kupili samca chomika syryjskiego jak chcieli tylko dziewczynkę i do tej pory nie ma z tego młodych...
w każym bądz razie jakby się okazało, że to dziewczynka to chętnie bym ją wzięła