[WYLEW] temat glowny
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

[WYLEW] temat glowny
Trzymam kciuki za Dziubę
Przypomniało mi się, że wet opowiadał o przypadku szczurka, któremu skutki wylewu ustąpiły prawie całkowicie po długotrwałym stosowaniu Karsivanu. Czas na pewno odgrywa dużą rolę przy leczeniu/ustępowaniu skutków wylewu (myślę że tak jak u ludzi), a może ten Karsivan ma naprawdę dobry wpływ na poprawę zdrowia szczurka.

[WYLEW] temat glowny
Dzis niestety musze pozegnac moja Dziube.Decyzja jest dla mnie trudna ale wiem ze dla niej bedzie lepiej. O 15 jade do weta aby zakonczyc ta nierowna walke. 
...Tusia, Dziuba,Kruffka,Beza biały aniołek w sercu....Kreciu kocham Cię
Wybacz; Nikita,Fredziulek, Marokko, Greta wredotka

[WYLEW] temat glowny
przykro mi...
trzemajcie sie cieplo...

[WYLEW] temat glowny
serduszkiem jestem z Tobą... 
naprawdę współćzuję

naprawdę współćzuję

w serduszku:
*Stiuartka zm.18.03.2004r.
przy mnie:
*Mirabelka ur.1.05.2004r. (data umowna)
*Amfetaminka ur.1.06.2004r. (data umowna)
*Minka, Zuzia, Szara Mysz - z nami od października 2003r
... i już ze mną --> Iwo (ur.24.10.2003r.)
*Stiuartka zm.18.03.2004r.
przy mnie:
*Mirabelka ur.1.05.2004r. (data umowna)
*Amfetaminka ur.1.06.2004r. (data umowna)
*Minka, Zuzia, Szara Mysz - z nami od października 2003r
... i już ze mną --> Iwo (ur.24.10.2003r.)

[WYLEW] temat glowny
Chyba wszyscy wiedzą, że to było najbardziej rozsądne wyjście szczędzące zwierzęciu cierpień. Współczuję mimo wszystko tak samo mocno jak każdej innej osobie, która tak samo dzielnie jak Ty walczyła o zdrowie szczuraska
¡oɹƃǝןן∀ ɐu ʎɹnʇɐıʍɐןʞ ǝıdnʞ ǝıu ʎpƃıu znſ
[WYLEW] temat glowny
szkooooooooda.....
((

"Dwie rzeczy są nieskończone - Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej istnieją jeszcze wątpliwości." A .Einstein
Najpierw przednia ?apka potem tylna. Co mu jest?
Mój szczurek ma około 2 lata. Ostatnio, około 2 tygodnie temu zaczął na coś chorować. Nie ruszał przednią prawą łapką. Używał jej jednak do trzymania jedzenia i mycia się, choć robił to niezdarnie. Weterynarz po zbadaniu stwierdził, że łapka nie jest złamana i że szczurek mógł ją sobie gdzieś uderzyć. Po ponad tygodniu Mikuś już normalnie chodził. Jednak trwał to niecały tydzień. Teraz nie rusza tylnią prawą łapką.
Wydaje mi się, że teraz jest gorzej, bo wogóle nie może chodzić po schodkach. (Wyjęłam piętra. Tak miałam zrobić?)Jak próbował na nie wchodzić i podciągał się, to o mało nie przewracał się na plecy. Teraz zniosłam mu wszystko na dół. Nie wiem czy to jakiś udar mózgu? Może znowu się gdzieś uderzył, ale mieszka w tej klatce już 2 lata, i trochę by to było dziwne jakby nie przyzwyczaił się do chodzenia po normalnych drabinkach i ciągle się gdzieś wywracał obijając łapki. Normalnie je i zachowuje się normalnie, tylko ta łapka...

[WYLEW] temat glowny
Dawałaś szczurowi do klatki watę? Jeśli tak to jak dawno i jak długo?
[WYLEW] temat glowny
Nie dawałam żadnej waty, bo wiem że obkreca sie wokół łapki:(
[WYLEW] temat glowny
Sprawdzałam i nie ma zadnych wycieków z oczu i noska
[WYLEW] temat glowny
Piszesz o udarze - czy szczurek spadł z jakiejś wysokości, czy się zatacza(ł), czy miał problemy z równowagą i wyczuciem odległości? (np czy spadał z drabinki, z łóżka) itp?
[WYLEW] temat glowny
1 raz spadł ze stołu, to było jakiś miesiąc temu, a potem zachowywal sie normalnie