Kolby: ulubione, nielubiane, różnice między firmami...
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

RE: Kolby
hehe a ja w sumie to tak roznie:D jedne schodza bardziej inne mniej.. ale zawsze schodza.owocowe widze mecza i mecza. a reszte to jedza jakos:D

W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki  :) <3
:) <3
[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...

:) <3
:) <3[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
- 
				Magda :)))
RE: Kolby
Moje chłopaki uwielbiają kolby z animalsa (jajeczno-biszkoptowe i owocowe, innych w zasadzie nie widziałam), nestora nie tykają tak samo jak karmy, vitapol jakoś im idzie ale ciężko (ostatnio kupiłam musli, ale jeszcze wypróbuje bekonowe i kokosowe).

Ze mną: 
- york: Pyśka
-szczuras: Roki
Odeszły:
Fred, Maniek, Tofik, Szczypior, Dumbo

Odeszły:
Szał na kolby ! :)
Kupiłam mojemu ogonowi kolby o smaku bekonowym , żeby zbytnio się nie przyzwyczaił daje mu jedną na 2 tygodnie. Jak tylko słyszy , że go wołam i niosę ją w ręku szaleje po całej klatce z radości ( a powiem , że na nic innego tak nie reaguje ) , a jak już ją zawieszę dosłownie przysysa się do niej jak szczeniak do mleka  zjada tyle ile zechce bo cała kolba idzie w 2-3 dni . Czy wasze szczuraski też tak się zachowują?Mam nadzieje , że nie zaszkodzą mu takie kolby i nie utyje mi zbyt szybko ;]ale daje mu jak pisałam raz na dwa tygodnie  tak to codziennie dostaje pokarm podstawowy i co drugi dzień zioła Herbal Pets no i oczywiście owocki i warzywa za pomidorem strasznie szaleje.
 zjada tyle ile zechce bo cała kolba idzie w 2-3 dni . Czy wasze szczuraski też tak się zachowują?Mam nadzieje , że nie zaszkodzą mu takie kolby i nie utyje mi zbyt szybko ;]ale daje mu jak pisałam raz na dwa tygodnie  tak to codziennie dostaje pokarm podstawowy i co drugi dzień zioła Herbal Pets no i oczywiście owocki i warzywa za pomidorem strasznie szaleje.
Polecacie jeszcze jakieś smaki kolb?
Scalone z istniejącym. /Agata

zjada tyle ile zechce bo cała kolba idzie w 2-3 dni . Czy wasze szczuraski też tak się zachowują?Mam nadzieje , że nie zaszkodzą mu takie kolby i nie utyje mi zbyt szybko ;]ale daje mu jak pisałam raz na dwa tygodnie  tak to codziennie dostaje pokarm podstawowy i co drugi dzień zioła Herbal Pets no i oczywiście owocki i warzywa za pomidorem strasznie szaleje.
 zjada tyle ile zechce bo cała kolba idzie w 2-3 dni . Czy wasze szczuraski też tak się zachowują?Mam nadzieje , że nie zaszkodzą mu takie kolby i nie utyje mi zbyt szybko ;]ale daje mu jak pisałam raz na dwa tygodnie  tak to codziennie dostaje pokarm podstawowy i co drugi dzień zioła Herbal Pets no i oczywiście owocki i warzywa za pomidorem strasznie szaleje.Polecacie jeszcze jakieś smaki kolb?
Scalone z istniejącym. /Agata
					Ostatnio zmieniony czw sie 23, 2007 11:40 am przez Agata, łącznie zmieniany 1 raz.

- 
				Magda :)))
Odp: Szał na kolby ! :)
Moje też na bekonowe kolby się rzucają   Równie dobrze smakują im serowe i orzechowe (wszystkie są z Vitapolu - kolby jedzą a zirana nawet nie tykają), z Animalsa lubią jajeczno-biszkoptowe. Tylko te 3 "smaki" pochłaniają migiem, a inne typu musli, jakieś truskawkowe czy kokosowe, wiszą sobie bardzo długo i nie wzbudzają żadnego zainteresowania.
 Równie dobrze smakują im serowe i orzechowe (wszystkie są z Vitapolu - kolby jedzą a zirana nawet nie tykają), z Animalsa lubią jajeczno-biszkoptowe. Tylko te 3 "smaki" pochłaniają migiem, a inne typu musli, jakieś truskawkowe czy kokosowe, wiszą sobie bardzo długo i nie wzbudzają żadnego zainteresowania. 
Też podaję jedną kolbę mniej więcej co 2 tyg (lub trochę dłużej), inaczej chyba bym zbankrutowała
Może ktoś podawał kolby z Vitakrafta?

Równie dobrze smakują im serowe i orzechowe (wszystkie są z Vitapolu - kolby jedzą a zirana nawet nie tykają), z Animalsa lubią jajeczno-biszkoptowe. Tylko te 3 "smaki" pochłaniają migiem, a inne typu musli, jakieś truskawkowe czy kokosowe, wiszą sobie bardzo długo i nie wzbudzają żadnego zainteresowania.
 Równie dobrze smakują im serowe i orzechowe (wszystkie są z Vitapolu - kolby jedzą a zirana nawet nie tykają), z Animalsa lubią jajeczno-biszkoptowe. Tylko te 3 "smaki" pochłaniają migiem, a inne typu musli, jakieś truskawkowe czy kokosowe, wiszą sobie bardzo długo i nie wzbudzają żadnego zainteresowania. Też podaję jedną kolbę mniej więcej co 2 tyg (lub trochę dłużej), inaczej chyba bym zbankrutowała

Może ktoś podawał kolby z Vitakrafta?
Ze mną: 
Odeszły:

Odeszły:
- 
				Karolina19x
- Kontakt:
Odp: Kolby: ulubione, nielubiane, różnice między firmami...
Moje też zajadają się kolbami bekonowymi z Vitapolu u mnie znikają w 1 dzień! Tak długo siedzą i ją skubią aż cała nie zniknie  Pani w moim ulubionym sklepie zoologicznym mówiła że te kolby najszybciej jej schodzą. Lubią jeszcze orzechowe, serowe i biszkoptowe za innymi raczej nie przepadają.
 Pani w moim ulubionym sklepie zoologicznym mówiła że te kolby najszybciej jej schodzą. Lubią jeszcze orzechowe, serowe i biszkoptowe za innymi raczej nie przepadają.

Pani w moim ulubionym sklepie zoologicznym mówiła że te kolby najszybciej jej schodzą. Lubią jeszcze orzechowe, serowe i biszkoptowe za innymi raczej nie przepadają.
 Pani w moim ulubionym sklepie zoologicznym mówiła że te kolby najszybciej jej schodzą. Lubią jeszcze orzechowe, serowe i biszkoptowe za innymi raczej nie przepadają.Odp: Kolby: ulubione, nielubiane, różnice między firmami...
My póki co kupujemy kolby Vitapolu. Dziołchy nie rzucają się na nie jakoś strasznie, ale znikają jednak po kilku dniach - przy tak urozmaiconym jedzeniu jakie im dajemy chyba wystarczająco..
Chciałem się jeszcze dopytać o kolby lucernowe.. Czy ktos z Was dawał takie szczurkom? I jak lucerna może wpływać na szczury? będę wdzięczny za podpowiedź..

Chciałem się jeszcze dopytać o kolby lucernowe.. Czy ktos z Was dawał takie szczurkom? I jak lucerna może wpływać na szczury? będę wdzięczny za podpowiedź..
Tosia, Nitka, Isia, Sułka -nasze ogonki
Duszki:(( Fredzia, Inka, Jadzia

Co do kolb lucernowych czy wszelkich lucernowych rzeczy to w moim domu zostaja one z obrzydzeniem wywalane z miski, osikiwane itp. Kolba lezala tydzien i doczekala sie wyladowania w smietniku.

Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor,  Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']

biedrzyk, limba: kiedyś dałam szczurkom kolbę kupioną dla świń, lucernową, i ktoś ją jadł! była u dołu poobgryzana, ale szło to dość powoli i zaklasyfikowałam kolbę jako raczej nielubianą.  za to jest to ulubiona kolba świnków.
 za to jest to ulubiona kolba świnków.

za to jest to ulubiona kolba świnków.
 za to jest to ulubiona kolba świnków.ten się nie myli, kto nic nie robi

do tej pory bekonowe i popcornowe uważałem za najlepsze, bo szły w około tydzień..
ale przedwczoraj kupiłem moim chłopakom serową.. znikła prawie cała w ciągu jednej nocy

ale przedwczoraj kupiłem moim chłopakom serową.. znikła prawie cała w ciągu jednej nocy

Aj em emejzing hiubi a to moje emejzing tiszerty:
Tiszert (RIP ['])
Mysza (mojego skarba)
Spock (u mnie od 27-05-2007)
Samurai (u mnie od 15-06-2007)
>TISZEROWA GALERIA<

Tiszert (RIP ['])
Mysza (mojego skarba)
Spock (u mnie od 27-05-2007)
Samurai (u mnie od 15-06-2007)
>TISZEROWA GALERIA<
- White Fang
Albo kolby o samku kokosowym i owoce lesne szybko schodza
P.S ja jak sprubowalem ciasteczka dal szczurów to po 1 min zjadlem im pul paczki

P.S ja jak sprubowalem ciasteczka dal szczurów to po 1 min zjadlem im pul paczki

Moje uwielbiają kolby owocowe firmy Nestor, znikają w jeden dzień   . Z Vitapolu nie bardzo im podchodzą.
. Z Vitapolu nie bardzo im podchodzą.

. Z Vitapolu nie bardzo im podchodzą.
. Z Vitapolu nie bardzo im podchodzą.Odp: Kolby: ulubione, nielubiane, różnice między firmami...
No moje Ciuraski to zawsze mają wysokie wymagania. 
W grę zawsze wchodzi tylko vitakraft albo prestige.Pan Huczek to wogóle jadał tylko prestige figwą ktorą żadko można
dostać i musialam mu zamawiać w sklepie
Inna sprawa, że te droższe kolby są grubsze i mają więcej ziaren, wiec myslę że i tak opłaca się je kupować

W grę zawsze wchodzi tylko vitakraft albo prestige.Pan Huczek to wogóle jadał tylko prestige figwą ktorą żadko można
dostać i musialam mu zamawiać w sklepie

Inna sprawa, że te droższe kolby są grubsze i mają więcej ziaren, wiec myslę że i tak opłaca się je kupować
Ja niedawno po raz pierwszy dałem kokosową i ta znikła w jeden dzień, podczas gdy bekonowe, czy warzywne podgryzają przez kilka dni..

Tosia, Nitka, Isia, Sułka -nasze ogonki

Mój szczurek  uwielbiam kolby z Vitapola. A królik osobiście woli z Nestora.
No nie dogodzisz im

No nie dogodzisz im

Fotografia, akwarystyka i szczurki 
Obecnie Humbert, ale w pamięci pozostaną:
Hellmanns i Myśka [*]

Obecnie Humbert, ale w pamięci pozostaną:
Hellmanns i Myśka [*]