[Klatka] - Wasze klatki

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
TeSi

Odp: [Klatka] - Wasze klatki

Post autor: TeSi »

zipami wlasnie mocuje hamaczki zawsze :) ale Sylver do perfekcji opanowała obgryzanie ich tak.. że nawet skraweczek materiału nie zostaje przymocowany.. nie wiem jak to robi ;)
rure mają taką kartonową, grubą.. ale jakoś nie są nią zbytnio zainteresowane :lol: może jak ją przymocuję w innym miejscu to się do niej przekonają.. a sitka to jakie? takie jak np do mąki przesypywania? :lol: bo nie wiem :lol: ;)
Obrazek
Od Lewej: Lily, Ganja, Sylver, Nancy :)
Awatar użytkownika
Ausaya

Post autor: Ausaya »

zapewne robi to zabkami :P
a co do sitek, to sa to takie metalowe ktore maja bardzo male dziurki, nie wiem co sie nimi przesiewa :) u kogos na forum widzialam w klatce, ale nie moge sobie przypomniec gdzie, moze pozniej uda mi sie znalezc, teraz czas do pracy... :(
ze mną: Tequila i Lima :* :*

za TM: Helenka [*] Kama [*] Sutra [*] Mała [*] Ebolcia [*] Furia [*] Coco [*] Koleś [*]
Awatar użytkownika
Landrynka

Post autor: Landrynka »

Obrazek
I TAK UMRZESZ.
Awatar użytkownika
Irenka21

Post autor: Irenka21 »

Moja klatka ma 100x54x80, wiem ze pare osob z forum ma taka sama. Jest przestronna, ma 2 pietra, niestety drewniane. Sama dorobilam pare rzeczy, ale wciaz wymyslam cos nowego. Najwiekszy minus 2,7 odstepu miedzy szczeblami. Dlatego mimo ze moje ogoniaste maja juz 0.5 roku to najmniejszy i tak ucieka, daletgo jade dzis po siatke zeby oblozyc klatke. Mam w srodku pare wyparzonych galezi wyrzuconych przez morze, 3 domki, duza toaletke. Ale wciaz cos mi sie pasuje. Mysle zeby kilka scian zakryc jakims materialem, po oblozeniu siatka, zeby mialy wiecej intymnosci :) Macie jakies pomysly? :)

http://www.allegro.pl/item229408181_229 ... html#photo

Tu zdjecie "sklepowe", niedlugo przesle zdjecje z wyposarzeniem :)
Irenka21
Awatar użytkownika
sophiya

Post autor: sophiya »

moja jest taka sama i wklejam zdjęcie z wyposażeniem.
W planach mamy jeszcze koszyki, hamak jeden większy, rurkę pcv x2.
Jakieś pomysły jeszcze macie co tam wstawić?[img width=150 height=113 alt=klata2_opis]http://szczury.org/galeria/main.php?g2_ ... 32a85b38dd[/img]
Obrazek
Awatar użytkownika
ridicule
Kontakt:

Post autor: ridicule »

Ja mojemu szczurasowi kupiłam klatkę na.... giełdzie ;p
Wysoka, przeznaczona ponoć dla papug ;p Zrobiłam pieterka oraz drabinki i Humbert hasa, aż miło :D
Zdjęcia wrzucę jak zrobię ;)
Fotografia, akwarystyka i szczurki :)
Obecnie Humbert, ale w pamięci pozostaną:
Hellmanns i Myśka [*]
Awatar użytkownika
Irenka21

sophiya a oczka klatki juz byla takie male? Czy jest czyms oblozona? Ja mam na jutro wlasnie zadanie - oblozyc klatke siatka :) A jak zamontowac koszyki nad polka?
Irenka21
Awatar użytkownika
Irenka21

I skad wziasc te rurki pcv?
Irenka21
Awatar użytkownika
Landrynka

Post autor: Landrynka »

Irenka: Z Obi, Castoramy, Leroy Merlin, Practikera...albo ze sklepu dla majsterkowiczów.
Klatka sophiy (nie wiem jak to odmienić) jest obłożona siatka. Przyjrzyj sie.
Obrazek
I TAK UMRZESZ.
Awatar użytkownika
Irenka21

Tak, dopiero po napisaniu tej wiadomosci zatrybilam o co chodzi z tymi rurkami pcv :) A pytalam czy jest oblozona bo tak wlasnie mis sie wydawalo. Ladna masz ta siateczke na klatce, ja wlasnie dzis kupilam ale ma oczka okragle, jutro bede walczyc i zobaczymy. Jak juz skoncze i bede miala dostep do nata (niestety w olsztynie nie mam :( ) to wkleje fotosa :)

A jak z tymi koszykami na wysokosci? Wisze to tak: przeplesc drucik przez "szczebelki" koszyka, po bokach przyczepic do scian klatki, a od rogu ktory nie przylega do klatki pociagnac drucik do gory, do "sufitu" klatki. Tak to ma wygladac zeby sie tzrymalo?

Posty polaczone. Prosze uzywac opcji modyfikacji postow jesli chcesz cos dopisac.
limba mod
Ostatnio zmieniony wt paź 09, 2007 9:38 pm przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Irenka21
Awatar użytkownika
Ausaya

Post autor: Ausaya »

ja poprzyczepialam zipami w kilku miejscach i jest ok, tylko tak z calej sily trzeba sciagnac. Jak koszyk jest dosc sztywny to nie trzeba do sufitu przyczepiac

zdjecie zipow gdyby ktos nie wiedzial co to :)
Obrazek
te kupilam kerfurze w dziale dla majstrkowiczow, 2 zl za 100 malych zipow :)
Ostatnio zmieniony ndz paź 07, 2007 9:24 am przez Ausaya, łącznie zmieniany 1 raz.
ze mną: Tequila i Lima :* :*

za TM: Helenka [*] Kama [*] Sutra [*] Mała [*] Ebolcia [*] Furia [*] Coco [*] Koleś [*]
Awatar użytkownika
sophiya

Post autor: sophiya »

tak, siatkę z pomocą kumpla zakładaliśmy jakieś 5 godzin, ale to jest świetna zabawa:D

Do montażu kupiłam:
siatkę dla kurczaków, ma zaokrąglone oczka aby ich nie kuło w łapki za 57 pln
drucik zielony do kwiatków, miękki, łatwo się układający za ok 6 pln

koszyki, kolby i inne takie bajery montuje na ten zielony miękki drucik właśnie. łatwo go uciąć i bez problemu placami można go zagiąć, w dodatku jest go dużo i odcinamy tyle ile potrzebujemy. Jak wyjmuje koszyk, po prostu odkręcam drucik, a potem znów na ten sam mogę przykręcić bo się nie zużywa szybko.

a mój nick przyjmijmy że odmienia się: dla sophiyi:D
Obrazek
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

sophiya pisze: koszyki, kolby i inne takie bajery montuje na ten zielony miękki drucik właśnie. łatwo go uciąć i bez problemu placami można go zagiąć, w dodatku jest go dużo i odcinamy tyle ile potrzebujemy. Jak wyjmuje koszyk, po prostu odkręcam drucik, a potem znów na ten sam mogę przykręcić bo się nie zużywa szybko.
Używam chyba takiego samego drucika ;) Taki cieniutki w zielonej osłonce  :) Mocuje nim wszystko co jest lekkie (jakby ogony przegryzły drucik, żeby im krzywdy nie zrobiło) albo w miejscach w których ogony nie mogą przegryźć :)
Bardzo przydatna rzecz przy urządzaniu klatki ;)
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
s_s_s

Post autor: s_s_s »

A ja się zastanawiam czy wziąć tę
http://www.allegro.pl/item252430856_sup ... 40_cm.html
czy tę (tą?) klatkę.
http://www.allegro.pl/item252430922_sup ... ielka.html

Wielkość ta sama, chodzi mi o te półki. Potrzebne im jest tyle półek?
Bo i tak chcę powstawiać różne rzeczy do klatki na własną rękę, a mając więcej miejsca będzie większe pole do popisu. ;p
Obrazek
Kurt - ur. lipiec 2007; Canter - 27.07.2007; Ring - 12.08.2007

Dolar (*) - wrzesień 2007 - zm. 31.10.2007
Awatar użytkownika
Oksymoron

Post autor: Oksymoron »

(tę klatkę, tę... ;) nasza polonistka tak sie tego czepiała, ze już weszło mi w krew :D)

Ja mam tę z kołowrotkiem, którego i tak nie używam... A pięterka zawsze możesz wyjąć/dorobić ;)
<:3 )~
Asmodeusz
Mefistofeles [*]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Klatki”