szybko tyje moja ,,młoda"
Moderator: Junior Moderator
szybko tyje moja ,,młoda"
zauwazyłam,że przez ok tydzień czasu moja Stelka utyła dosyc znacznie. Jest to mój 1-wszy szczur, daje jej pełna miseczkę ok 3-4 razy dziennie (szczurzego jedzonka) ,ponad to dałam jej wczoraj trochę makaronu gotowanego i ryżu. Mój szczur ma ok miesiąca lub 5-ciu tygodni. Czy to jest normalne,że tak duzo wcina? jak ustrzec się przed tyłoscia szczura?

Odp: szybko tyje moja ,,młoda"
Od kiedy masz szczurka?
Czy jest ze sklepu, czy z innego źródła?
Czy była trzymana z samcami?
Co oznacza że znaczenie utyła, czy jest teraz grubsza niż szczurki, które możesz oglądać na zdjęciach na tym lub innym forum? Niektóre szczurki są masywniejsze, a inne chude, tak jak ludzie.
Czy jesteś pewna wieku szczurki?
Czy jest ze sklepu, czy z innego źródła?
Czy była trzymana z samcami?
Co oznacza że znaczenie utyła, czy jest teraz grubsza niż szczurki, które możesz oglądać na zdjęciach na tym lub innym forum? Niektóre szczurki są masywniejsze, a inne chude, tak jak ludzie.
Czy jesteś pewna wieku szczurki?
nie chcę straszyć, ale moja też szybko utyła i się podśmiewaliśmy, że to zdrowy, młody, tłuściutki szczurek, aż pewnej nocy powiększyła nam się drastycznie rodzinka...
Ostatnio zmieniony ndz lis 04, 2007 12:57 pm przez lolcia826, łącznie zmieniany 1 raz.
Aleksis nie chciałam Ciebie straszyć ciążą szczurki. Sama kupiłam kinder niespodziankę. Na szczęście w jednej dziewczynce były tylko dwie inne dziewczynki, które zostały ze mną.
Zazwyczaj ciężarna szczurka wygląda jakby połknęła piłeczkę, ale nie zawsze. Po mojej do końca nie było widać ciąży.
Ciąża to nie jedyna opcja:
- może brakowało jej pożywienia i uzupełnia braki,
- choroba lub "bogate życie wewnętrzne" - pasożyty; oby nie było to właśnie.
Zazwyczaj ciężarna szczurka wygląda jakby połknęła piłeczkę, ale nie zawsze. Po mojej do końca nie było widać ciąży.
Ciąża to nie jedyna opcja:
- może brakowało jej pożywienia i uzupełnia braki,
- choroba lub "bogate życie wewnętrzne" - pasożyty; oby nie było to właśnie.
po interwencyjnej tao nie było nic znać do kilku dni przed porodem.
była wielkościowo zbliżona do 5tygodniowego szczurka.
dużo witaminek, vibovit bobas na przykład [1/6, 1/4 paczuszki do poidełka lub na sucho], marchewka, jabłuszko [itp], jajko, jogurt bio, gotowane świeże mięsko..... to na pewno nie zaszkodzi młodemu szczurkowi, a jeśli mała jest w ciąży, potrzebuje dużo wapnia, witamin, białka, żelaza..... szczególnie że sama powinna się teraz rozwijać i rosnąć, a nie rodzić
była wielkościowo zbliżona do 5tygodniowego szczurka.
dużo witaminek, vibovit bobas na przykład [1/6, 1/4 paczuszki do poidełka lub na sucho], marchewka, jabłuszko [itp], jajko, jogurt bio, gotowane świeże mięsko..... to na pewno nie zaszkodzi młodemu szczurkowi, a jeśli mała jest w ciąży, potrzebuje dużo wapnia, witamin, białka, żelaza..... szczególnie że sama powinna się teraz rozwijać i rosnąć, a nie rodzić

ten się nie myli, kto nic nie robi
ja proponowałabym iść do weta z ogoniastą.. może on powie coś więcej?
nie chcę źle życzyć... ale ogonka mojej znajomej wyglądała, jakby była w ciąży, a okazało się, że ma raka.. i dlateg brzuszek tak urósł..
po mojej ogoniastej też nie było widać, że zostanie mamą..
nie chcę źle życzyć... ale ogonka mojej znajomej wyglądała, jakby była w ciąży, a okazało się, że ma raka.. i dlateg brzuszek tak urósł..
po mojej ogoniastej też nie było widać, że zostanie mamą..