Maleństwo

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

Myszka92

Maleństwo

Post autor: Myszka92 »

Moja Pesia została sama po tym ja jej siostra miała zabieg z którego się nie wybudziła. Dzisiaj moja ciocia przyniosła mi przyjaciółkę dla niej tylko jest problem według mnie to ona jest a mała żeby ją oddzielić od matki nie chce jeść mi nic oprócz mleka dla kotów. Szczurek jak dostał mleko odrazo się ożywił ale ziaren ani ryżu z mlekiem nie chce ruszyć. Nie wiem ile ona może mieć na razie wzięłam spinkę do włosów i zawiązałam wokół niej gazę to jadła z niej. Szczurek dosyć nieporadnie chodzi. Co wy o tym myślicie?? Co ile powinnam ją karmić czy spróbować ją zachęcić do ziaren?? ???
Awatar użytkownika
limba

Odp: Maleństwo

Post autor: limba »

A czy jest szansa na zdjecie? Jesli nieporadnie chodzi to mozliwe ze z ziarnem sobie nie poradzi. Na gorze tego watku masz temat jak karmic maluszki, wydaje mi sie ze w tym przypadku moze byc pomocny.
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
Myszka92

Oto maleństwo
Napiszcie mi co jej mam dawać jeść??
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony ndz gru 09, 2007 2:20 pm przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
merch

Post autor: merch »

Sliczna bedzie zyc :)
ma ok 14 dni i powinna byc przy matce - kup albo mleko dla oseskow kocich ( np Bogena Kit-I-Mel) do dostania u weta , albo mleko sojowe dla ludzkich wczesniakow do dostania w aptece lub hipermarkecie.
Poza tym gerberki dla dzieci od 4 i 6 mca
Chrupki kukurydziane bezsmakowe , kaszki ryzowe,
Suche kasze takie jak peczak, kasza gryczana ,
Siemie lniane w ziarenkach ( do kupienia w aptece), płatki owsiane

Gotowane ziemniaki w wodzie bezsoli
Gotowana marchew
gotowane mieso z kurczaka lub wolowe ( bez soli)
Jajko gotowane ( 3 minuty ) pokrojone lub w postaci lekko scietej jajecznicy na masle
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
odmienna

Post autor: odmienna »

jejku ! Maleństwo jest faktycznie maleńkie  :D i slodkie.
na oko powinien jednak być jeszcze przy mamusi. Mleko dla kociąt, gerberki...
Czekaj; wiosną Afri udało się dokonać sztuki odchowania Nitka, który trafił do Niej jeszcze ślepy- myślę, że w tamtym temacie znajdziesz jakieś ciekawe podpowiedzi dla siebie - zaraz tego poszukam.

edit:
o,  :D merch Ci cały jadłospis dała ale to też może się przydać: post 36 :  http://szczury.org/viewtopic.php?t=15548.30
Ostatnio zmieniony ndz gru 09, 2007 2:39 pm przez odmienna, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Myszka92

A może być  CAT MILK WHISKASA bo dzisiaj już ją tym karmiłam i jeszcze jedno jak dam jej do miseczki coś do jedzenia to będzie jadła bo ja do szkoły chodze i nie mogę jej ciągle karmić i co ile mam ją karmić???W nocy też ją karmić??
Co jeżeli dostanie biegunki??
Ostatnio zmieniony ndz gru 09, 2007 2:56 pm przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
merch

No tak mniej wiecej co 2-4 godziny, ale gerberka mozesz jej zostawić tak samo jak ziarenka , chrupki , gotowane jajko czy ziemniaczka to sama bedzie podskubywać

A ten cat milk chyba jest dla dorosłych kotów????
Ostatnio zmieniony ndz gru 09, 2007 2:59 pm przez merch, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Myszka92

Cat milk jest dla kotów i kociąt powyżej 6 tyg życia.To mogę dawać??
To mogę jutro zostawić ją od 9 do 14:30 samą tylko z gerberami i innymi rzeczami ??
A i czy muszę jej masować brzuszek??
Ostatnio zmieniony ndz gru 09, 2007 3:08 pm przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
merch

Wydaje mi sie ze nie musisz czasem możesz obserwuj kupy - powinna juz sama robić takze masowanie nie jest konieczne chociaż szczurzyce wciaz oporządzaja takie maluchy.

jeśli to mleko jest od 6 tygodnia to może byc , ale zdecydowanie lepsze byłoby to o którym pisałam wcześniej.
Obrazek
Myszka92

To mogę jutro zostawić ją od 9 do 14:30 samą tylko z gerberami i innymi rzeczami ???????
Proszę odpowiedz na to pytanie:)
Bo mam szkołę i chce wiedzieć i na to czy mam jej dawać jeść w nocy????????
merch

Myśle ze mozesz ją zostawić na szkole z tymi rzeczami  do jedzenia a co do nocy zalezy ile spisz , ale moze z raz wstań do niej dać jej mleczko.

Najwazniejsze : ma poidło ? umie z niego pic? Jak umie to ok , jak nie to musisz ja nauczyć .
Ostatnio zmieniony ndz gru 09, 2007 3:33 pm przez merch, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Myszka92

Podstawiłam jej poidełko pod pyszczek ale ona stwierdziła że nie będzie z niego pić ponieważ za bardzo z niego leci.
Myszka92

No to maleństwo zjadło mleczko sojowe z gerberkiem z indyka bo samego indyka ani nic innego nie chce jeść. Co zrobić aby zaczęła powoli jeść stały pokarm ??? Merch o co chodziło ci z tym poidełkiem zwykła miseczka na razie nie może być???Maleństwo strasznie dużo śpi ale to raczej dobry znak, bo jak się obudzi to jest żywa. Na razie karmie ją gazą owiniętą na spince ale jutro idę do apteki i czy do karmienia jej dobry będzie zakraplacz??
Ile jedzenia jej podawać bo na razie to zjada pół łyżeczki do herbaty na raz.
Ostatnio zmieniony ndz gru 09, 2007 5:13 pm przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Myszka92

Czy dobrym znakiem jest to że malutka dużo sika ???
Myszka92

Maleństwo ma się dobrze. Je i załatwia się. Dzisiaj ją nawet przy misce widziałam jak próbowała pić ale co zanurzyła pyszczek to zaraz go wyjmowała i kichała.W nocy chyba nie będe wstawać ją karmić ponieważ nie chciała za bardzo w nocy jeść. Nawet się dzisiaj ze mną bawiła :D
Jest prze cudowna:D
Mała uwielbia brokuły z mlekiem:)
Ostatnio zmieniony pn gru 10, 2007 1:26 pm przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Główne”