Maleństwo

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

Nina
Kontakt:

Odp: Maleństwo

Post autor: Nina »

Trzymam kciuki za małą ;)
Ja niestety mam złe doświadczenia z odkarmianiem młodych (karmienie przez 1,5 tygodnia co 3 godziny kociaka a później strata go, to koszmar!!)
Myśle, że w nocy mimo wszystko powinnaś próbować ją karmić. Maluchy przy matce ciągle ssają, noc to długa przerwa. A jak jej idzie jedzenie stałych pokarmów??
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Magamaga
Starszy Moderator na urlopie

Post autor: Magamaga »

Z poidełkiem pewnie chodziło o to, żebyś nie zostawiła maluszka w klatce TYLKO z poidełkiem, jeśli nie umie z niego pić. Może dawaj mu wodę z palca, jeśli nie daje sobie rady z miseczką? Na razie jest zbyt maleńki, żeby przechodzić na stały pokarm - troszkę się będziesz musiała pomęczyć i uważaj, bo wzdęcie u takiego maluszka może się nawet śmiercią zakończyć.
Pozdrawiam i trzymam kciuki.
Obrazek
Ze mną: kotka Luna i kocurek Borys

Za TM- Tuptuś [*] Fiona [*] Milejka [*] Batman [*] Mania [*] Lolek [*] Zefir [*] Bobek [*] Zawsze będę pamiętać....[/size]
Myszka92

Post autor: Myszka92 »

Jak myślicie jak maleństwo ma teraz ok 15 dni to na sylwestra powinna już jeść sama stałe pokarmy???
Proszę o odpowiedz :)  :D
Awatar użytkownika
Landrynka

Post autor: Landrynka »

myslę, że tak, chociaz i dorosłym szcurom podaje się czasem jogurty, gerbery.
Obrazek
I TAK UMRZESZ.
Awatar użytkownika
yss

Post autor: yss »

oczywiście, 4tygodniowy szczurek wszystko już umie sam, a on będzie miał nawet trochę więcej.
mleczko, żółtko, gerberek itp na pewno mu nie zaszkodzą :) wiem że masz wyjechać na 4 dni, i martwisz się o karmienie, ale pyś na pewno da radę 4 dni wytrzymać, chociaż gdybyś zostawiła dla niego jakieś jajeczko albo gerberek żeby ktoś mu podał, byłoby fajnie.
no i oczywiście warzywa i owoce, to czas wzrostu szczurka, musi się dobrze odżywiać :)
ten się nie myli, kto nic nie robi
Myszka92

Post autor: Myszka92 »

Po 4 dniach to pewnie jej nie poznam bo jak na razie to rośnie w oczach:)
Awatar użytkownika
Pamelka666
Kontakt:

Post autor: Pamelka666 »

jejku... ja próbowalam jeszcze mniejszą kruszynkę odchować, niestety Chilli nie udało sie :(Rzyczę powodzenia...
U mnie: Mafia, Cappuccino, oraz Blues ;) Oraz tymczasowo: Kler i Tiru :)
(*)Chilli, maleństwo, które zbyt wcześnie odeszło na drugą stronę...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Główne”