Potwory szczurze

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
alainaprv

Potwory szczurze

Post autor: alainaprv »

Szanta, Mołka, Żaba z zoologa, Ucho - synek Żaby i Szanty.

Żaba, największy i najmądrzejszy szczur, ciągle jeszcze rośnie, ale już się trochę uspokoił, hormony opadły...:)
Obrazek

Ucho, mały wariat, budzi mnie w nocy, biega, wszędzie włazi, no nieznośny czasem jest ;D
Obrazek

Szanta(po lewej) i Mołka, słodkie, delikatne, malutkie pieszczoszki, mają tak miękkie futerko w porównaniu do facetów, że tylko głaskać i głaskać...
Obrazek

http://img217.imageshack.us/my.php?imag ... ka2vv2.jpg

A tu jesteśmy wszyscy:
Obrazek
Ostatnio zmieniony sob lis 03, 2007 12:26 pm przez alainaprv, łącznie zmieniany 1 raz.
Ze mną: Żaba, Ucho, Szanta i Mołka - ciuraski. Hades - piesek. Dziadzik - chomik. Krewetki...
alainaprv

Odp: Potwory szczurze

Złodzieje? Chłopaki nagminnie wyciągają co się tylko da z klatki dziewczyn
Żaba kradnie:

http://img217.imageshack.us/my.php?imag ... niezs3.jpg

Ucho kradnie:

http://img409.imageshack.us/img409/4969 ... nieug9.jpg
Ze mną: Żaba, Ucho, Szanta i Mołka - ciuraski. Hades - piesek. Dziadzik - chomik. Krewetki...
Awatar użytkownika
susurrement

Post autor: susurrement »

boska rodzinka :)
hm.. Timon jest dzieckiem Szanty i Żaby, a Pumba? Mołki i Żaby?
ze mną 1+3 szczurze łobuziaki, 3 króliki, jeż, chomik i dwa piesy
za TM 47 kochanych aniołków i 2 króliki [*]
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

fajna rodzinka  ;). mizianko dla stworow :D Ucho ma słodkie umaszczenie  :-* :-*
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
alainaprv

Odwrotnie, Timon Mołki i Żaby, a Pumba Szanty. Od szanty wszystkie były auguti....
Awatar użytkownika
susurrement

Post autor: susurrement »

wow!
po raz kolejny mnie Timon zadziwia. nie dość, że starszy od Pumby, to z ciemnej mamy i ciemnego taty. a sam jest szaro-biały :)

ah. wymiziaj całą rodzinkę od nas!
ze mną 1+3 szczurze łobuziaki, 3 króliki, jeż, chomik i dwa piesy
za TM 47 kochanych aniołków i 2 króliki [*]
alainaprv

Od wczoraj mamy nowego mieszkańca, albinoska od Farasi. Nazywa się wstępnie Kruszek, ale znając mnie pewnie na dniach coś innego wymyślę;]

Maluch miał do mnie jechać w koszyku, stwierdził jednak że nie ma na to ochoty. Kiedy tylko się pochyliłam nad koszykiem, dostojnie aczkolwiek stanowczo wszedł mi pod kurtkę, i poszedł spać. Spał całą drogę. Nareszcie mam szczurka który nie lata jak wściekły i lubi się przytulać...:) maluch spi na mnie godzinami.

Strasznie się boi Ucha i Żaby. Żaba jak to Żaba, nie ruszy małego, przyzwyczajony do szczurzych dzieci. Obwąchał, polizał i poszedł. Za to Ucho... Kruszek na łóżko, Ucho na łóżko, Ucho do Kruszka, Kruszek wrzask. Powalczyły chwile, Kruszek wywaliwszy się na plecy był w takim szoku że znieruchomiał. Następnie obrażony i trzęsący się ze strachu... wszedł mi pod sweter i poszedł spać. A oto on, uspokojony i odłożony do swojej klateczki:

http://img137.imageshack.us/my.php?imag ... 015da8.jpg
Awatar użytkownika
Pamelka666
Kontakt:

Post autor: Pamelka666 »

Ło... jakie cudne... Zwłaszcza albinosek.. alainaprv, gdzie i za ile kupiłaś klatke? chłopcy wykastrowani czy nie?
U mnie: Mafia, Cappuccino, oraz Blues ;) Oraz tymczasowo: Kler i Tiru :)
(*)Chilli, maleństwo, które zbyt wcześnie odeszło na drugą stronę...
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

ojoj jaki ladny ogonus :D miziaki sa kochane marze o takim a na razie to tak
Eliot i Bazyl srednio,znaczy duuuuzo bardziej niz moje Panny ale na takiego
z prawdziwego zdarzenia miziaka nie trafilam jeszze niestety  :)

Wycaluj go w moim imieniu po brzuszku i w ogole ogole
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
alainaprv

Klatka chłopaków jest z allegro, 80x70x40, 120zł. Klatka dziewczyn 52x33x77, koło 130 w zoologicznym. A klatka w której jest Kruszek, to tylko tymczas, jest malutka, po chomiku, 26x42x38.

Chłopcy nie kastrowani, mialam w planach, ale zrezygnowałam. Ryzyko duże, koszty duże, a właściwie to nie ma jakiegś wyraźnego powodu do kastracji...

Maluch wycałowany, zrobił sobie gniazdko z papieru toaletowego. Bardzo się boi tych potworów moich ;/
Awatar użytkownika
Pamelka666
Kontakt:

a ata klatka dziewczyn taka ogromna sie wydaje... :P jejku... albiosek piekny...
alainaprv

Bo baby są małe, wg kalkulatora jest na 2, a ja bym tam jeszcze jednego spokojnie dała xD
Awatar użytkownika
Pamelka666
Kontakt:

niby tak, ale na fotkach taka ogromna sie wydaje ;) zapraszam do nas - temat niżej ;)
alainaprv

Dzisiaj Kruszynek miał operację.

Biegały razem po łóżku, zanim zdążyłam zareagować, Ucho go zaatakował, przewrócił i rozciął czymś (zębem, pazurem) skórę na udzie. Wyglądało to STRASZNIE. Rana na 1.5cm, brzegi się rozeszły, żywe mięso... Wsiadłam w samochód, 10 min później byłam u weta. Narkoza, i szycie... Właśnie wróciliśmy do domu, obudził się. Ale to jak powłuczy łapkami tylnymi, jak się pokłada, nie wie co się dzieje, to jest strasznie :( Jest taki malutki, za malutki na narkoze... boję się o niego...
Leży w koszyczku, na kocu i ligninie, koszyk stoi na poduszce elektrycznej. Czekamy...

Czy ktoś chce rękawiczki z ładnego szczura maści auguti? Bo ja go chyba udusze jeśli Kruszek zdechnie... Jak nic go udusze i zrobie rękawiczki...
Awatar użytkownika
limba

Post autor: limba »

Oj Boze  :( Biedny Kruszus. Ale trzeba byc dobrej mysli. Trzymam mocno kciuki za niego. Moze Ucho nie zrobil tego specjalnie?! Czasem niestety sie zapedza i ranki sie pojawiaja. U mojej Frotki przez ok 2 tyg pojawialy sie tajemnicze rany na brzuchu. Dosc spory kawal skory miala wyrwany najpierw z jednej potem z drugiej. Do dzis nie wiem czy to ktoras z bab ja uzarla czy co.

Rekawiczki agutki, hmmm to rudo bialych z kota by pasowaly ;)

U kogo byl zabieg robiony?
Zobaczysz Kruszo dojdzie szybciutko do siebie :)
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”