Bo moje jedzą prawie bez przerwy
 Bo moje jedzą prawie bez przerwy  I tak się zastanawiam czy im nie zaszkodzi, młode szczurki mają jakieś organicznie nie przejedzą się ?
 I tak się zastanawiam czy im nie zaszkodzi, młode szczurki mają jakieś organicznie nie przejedzą się ?ps. dorosłości jeszcze im daleko, facet nie ma jeszcze jajek w moszny
Moderator: Junior Moderator
 Bo moje jedzą prawie bez przerwy
 Bo moje jedzą prawie bez przerwy  I tak się zastanawiam czy im nie zaszkodzi, młode szczurki mają jakieś organicznie nie przejedzą się ?
 I tak się zastanawiam czy im nie zaszkodzi, młode szczurki mają jakieś organicznie nie przejedzą się ?
 jak moje sześć maluchów rosło to napełniałam miseczki co chwila
 jak moje sześć maluchów rosło to napełniałam miseczki co chwila  i wyrosły na śliczne i zdrowe ogony. Ale równie ważna co ilość jest jakość - od tego, czy są karmione należycie, zależy potem ich zdrowie.
 i wyrosły na śliczne i zdrowe ogony. Ale równie ważna co ilość jest jakość - od tego, czy są karmione należycie, zależy potem ich zdrowie. Na początku, żeby go do siebie troszeczkę przekonać dałam mu maleńki kawałeczek szyneczki (wiem że nie powinien jej dużo jeść). Poza tym porwał mi 3 chrupki kukurydziane
 Na początku, żeby go do siebie troszeczkę przekonać dałam mu maleńki kawałeczek szyneczki (wiem że nie powinien jej dużo jeść). Poza tym porwał mi 3 chrupki kukurydziane  Dałam mu trochę jogurtu, serka białego,orzeszka. Swoją szczurkową karmę też chętnie je. Nie przypuszczałam również że tak chętnie będzie jeść wapienko
 Dałam mu trochę jogurtu, serka białego,orzeszka. Swoją szczurkową karmę też chętnie je. Nie przypuszczałam również że tak chętnie będzie jeść wapienko  Czy ja go przypadkiem nie rozpieszczam?
 Czy ja go przypadkiem nie rozpieszczam?   Ale jest taki kochany... Czy to normalne że tak dużo je?
 Ale jest taki kochany... Czy to normalne że tak dużo je? 
 I zdaję sobie z tego sprawę, że powinnam mieć dwa. Lecz w tym momencie nie mogę . Moja mama nie chciała się zgodzić na jednego... Ale już polubiła Marcelka, przychodzi do niego, pyta co robił ;p Więc myślę że niedługo pozwoli na drugiego. Ehh..
  I zdaję sobie z tego sprawę, że powinnam mieć dwa. Lecz w tym momencie nie mogę . Moja mama nie chciała się zgodzić na jednego... Ale już polubiła Marcelka, przychodzi do niego, pyta co robił ;p Więc myślę że niedługo pozwoli na drugiego. Ehh.. .
 . . Tylko na swoj rozum a nie Marcelka bo jego rozumek w tej kwestii moze nie byc dobrym punktem odniesienia
. Tylko na swoj rozum a nie Marcelka bo jego rozumek w tej kwestii moze nie byc dobrym punktem odniesienia :) <3
:) <3 Postaram się dbac o jego linię
 Postaram się dbac o jego linię  Rzeczywiście jest strasznym łakomczuszkiem. Zajada aż mu się uszka trzęsą
 Rzeczywiście jest strasznym łakomczuszkiem. Zajada aż mu się uszka trzęsą  Ale będę mu tą przyjemność ograniczać. Dla jego dobra
 Ale będę mu tą przyjemność ograniczać. Dla jego dobra 
 Takie kochane zwierzątko. Ale braciszka będzie mięc
 Takie kochane zwierzątko. Ale braciszka będzie mięc 
 [powód-brat:P]
[powód-brat:P] . Wiec tak czy siak musze im ograniczac bo tam dodaje rozne pysznosci,jakies bananki suszone,pestki z dyni itp. No i na zarcie bym nie zarobila.One naprawde moga jesc jesc i jesc
. Wiec tak czy siak musze im ograniczac bo tam dodaje rozne pysznosci,jakies bananki suszone,pestki z dyni itp. No i na zarcie bym nie zarobila.One naprawde moga jesc jesc i jesc  . Wiec dostaja 2xdziennie + warzywka i jakies smakolyki czasami. Wlasnej roboty gerberki, serki,jogurciki, kule ziarnowe (moj wymysl
. Wiec dostaja 2xdziennie + warzywka i jakies smakolyki czasami. Wlasnej roboty gerberki, serki,jogurciki, kule ziarnowe (moj wymysl  ).i takie tam
).i takie tam :) <3
:) <3 

.Tylko ze wapienko lepiej gdyby byloby jablkowe jakiekolwiek tylko nie cos z cytrusami. Cytrusy zawieraja..cos na k juz zapomnialam ktore moze u Ogonow powodowac raka jaderek. Wiec Paszczakom lepiej nie dawac cytrusow, zarowno samicom jak i samcom
.Tylko ze wapienko lepiej gdyby byloby jablkowe jakiekolwiek tylko nie cos z cytrusami. Cytrusy zawieraja..cos na k juz zapomnialam ktore moze u Ogonow powodowac raka jaderek. Wiec Paszczakom lepiej nie dawac cytrusow, zarowno samicom jak i samcom  .
. :) <3
:) <3