dziwne oczy/zmieniły kolor
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

dziwne oczy/zmieniły kolor
witam. Mam maluszka ok.7tygodniowego. Przygarnęłam go 2 tyg temu. Wszystko było ok. Niby dalej jest ale... Szczurek jest koloru beżowego(taki biszkopt chyba buff) i jeszcze 2 tygodnie temu miał ciemnoczerwone oczka. Tak mocny był kolor, że wyglądały na czarne tylko w słońcu przeświecały na czerwono. Szczur nie centrował obrazu tak, jak to robią albinoski. Nie wiem, czy kiedy szczur rośnie to rośnie mu też gałka oczna a ilość pigmentu się nie zmienia czy jak ale nagle trzy dni temu zauważyłam, że centruje przechylając sie na boki. Mniej niż mój albinos ale jednak. Kolor oczu się nie zmienił bardzo tylko troszkę wyjaśniały(?) .Powiedzcie, macie jakies doświadczenia z takim kolorem oczu? czy bardzo szkodzi mu mocne słońce -lato-spacery (tak jak albinoskom? ) zastanawiam się, czy oczy mogą mu się w ogóle odbarwic do czerwonego.
Re: dziwne oczy/zmieniły kolor
Szczurki z ciemnoczerwonymi oczami też mają słabszy wzrok od czarnookich i też "skanują" teren.
Światła słoneczne szkodzi im, tak jak albinosom. Trwa to - osłabienie wzroku, tylko trochę dłużej niż u albinosów.
Mam jedną szczurkę z ciemnoczerwonymi oczami. Na początku wpadała na butelki z wodą. Z czasem nauczyła się sobie radzić. Pamięta co gdzie jest pokoju i kieruje się głównie węchem i słuchem. Np. jak wydzielam smakołyki, to jej muszę dać do pyszczka, bo inaczej nie podejdzie do mnie, tylko próbuje odebrać smakołyk innej szczurce.
Światła słoneczne szkodzi im, tak jak albinosom. Trwa to - osłabienie wzroku, tylko trochę dłużej niż u albinosów.
Mam jedną szczurkę z ciemnoczerwonymi oczami. Na początku wpadała na butelki z wodą. Z czasem nauczyła się sobie radzić. Pamięta co gdzie jest pokoju i kieruje się głównie węchem i słuchem. Np. jak wydzielam smakołyki, to jej muszę dać do pyszczka, bo inaczej nie podejdzie do mnie, tylko próbuje odebrać smakołyk innej szczurce.