[Klatka] - Klatka 70x40x80
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Klatka 70x40x80
A ma ktos moze stara klatke z ktorej moge wykorzystac drzwiczki? 

ja mam obecnie malutki problem wlasnie z  tymi d r w i c z k a m i od tej klatki jedna końcówka pręcika z przednich dzwiczek sie urwała, ale no nic w poprzedniej klatce w ogole nie bylo tego precika i nic sie nie stalo moze niedlugo dodam fotki, a dzisiaj dodam do klatki takie niewielkie 2 deseczki plastikowe zamiast drewnianych poleczek, a na razie w klatce tej znajduja sie
Duży domek dla papug
dwie miski
woreczek do spania
hamak
ten taki transporter maly w środku rekawica
korzeń
kula do której sie wsypuje smakołyki
chlebek
4 kolby 4 liny do wpinaczki
no na razie Tekli się ta klatka podoba...
...Chyba

Duży domek dla papug
dwie miski
woreczek do spania
hamak
ten taki transporter maly w środku rekawica
korzeń
kula do której sie wsypuje smakołyki
chlebek
4 kolby 4 liny do wpinaczki
no na razie Tekli się ta klatka podoba...
...Chyba

- 
				Natalia_1222
Agata,chciałabym zobaczyć aktualne fotki twojej klatki  .
.

.
.Re: Klatka 70x40x80
Tylko problem w tym, że chwilowo to ona zbyt reprezetatywa nie jest, ze względu na Kokosanki. Musiałam wymotować rurę i kilka rzeczy, więc zionie tam trochę pustką.  Jak się "ustatkujemy", to się będę chwalić.
 Jak się "ustatkujemy", to się będę chwalić.

Jak się "ustatkujemy", to się będę chwalić.
 Jak się "ustatkujemy", to się będę chwalić.(...) szczurki nie znają dobrych manier. Ale chłopcy powinni.
Moje kapturowe szczęście: Dziunia[']; Koko['] i Kiki[']
Kokosanki: Nika['], Lala['] i Mila

Moje kapturowe szczęście: Dziunia[']; Koko['] i Kiki[']
Kokosanki: Nika['], Lala['] i Mila
A więc dzisiaj pozmieniałem i teraz mam o wiele lepsze ustawienie bo i więcej miejsca mam do zagospodarowania i mi się przytulniej wydaje po dorzucam  jeszcze wiszący rękaw i może pojemniczek z trawą (może być z trawa ogródka?) do kuwety.
Sorry że foty z grona ale nie chce szarpać nerwów na fotosika...
przód : http://grono.net/gallery/5424250/0/
góra : http://grono.net/gallery/photo/48784661/
bok : http://grono.net/gallery/photo/48784720/
2 bok : http://grono.net/gallery/5424250/3/
I wpadłem na pomysl aby w nocy niby przypadkiem zapomniałem drzwiczek górnych zostawić to Tećka będzie mogla pochodzić sobie po łóżku.

Sorry że foty z grona ale nie chce szarpać nerwów na fotosika...
przód : http://grono.net/gallery/5424250/0/
góra : http://grono.net/gallery/photo/48784661/
bok : http://grono.net/gallery/photo/48784720/
2 bok : http://grono.net/gallery/5424250/3/
I wpadłem na pomysl aby w nocy niby przypadkiem zapomniałem drzwiczek górnych zostawić to Tećka będzie mogla pochodzić sobie po łóżku.
szczurfan: bardzo fajnie wyszło  ciekawie umieszczone półeczki, na pewno szczurom będzie przyjemnie. i konar mi się podoba
 ciekawie umieszczone półeczki, na pewno szczurom będzie przyjemnie. i konar mi się podoba 
o co chodzi z pojemniczkiem z trawą? chodzi o wycięcie kawałka ziemi z rosnącą trawą czy napchanie świeżej trawy do pojemnika? takie rzeczy jak digging box z trawą to szczury moim zdaniem mogą dostawać na wybiegu, bo jak im to wrzucisz do klatki, to po chwili nie będzie w pojemniku ani trawy, ani ziemi, za to szczury czarne.... trawa nie ma szans długo rosnąć w klatce

ciekawie umieszczone półeczki, na pewno szczurom będzie przyjemnie. i konar mi się podoba
o co chodzi z pojemniczkiem z trawą? chodzi o wycięcie kawałka ziemi z rosnącą trawą czy napchanie świeżej trawy do pojemnika? takie rzeczy jak digging box z trawą to szczury moim zdaniem mogą dostawać na wybiegu, bo jak im to wrzucisz do klatki, to po chwili nie będzie w pojemniku ani trawy, ani ziemi, za to szczury czarne.... trawa nie ma szans długo rosnąć w klatce

ten się nie myli, kto nic nie robi

nom faktycznie jak teraz sie zastanowiłem to lepiej jej da jak bedzie na wybiegu

Wow ja tez sie pochwale  niedlugo dostane zarobione pieniazki, i tez lece po ta klaciore
 niedlugo dostane zarobione pieniazki, i tez lece po ta klaciore   zastanawiam sie tylko czy kupic ocynkowana, czy z czarnymi pretami
  zastanawiam sie tylko czy kupic ocynkowana, czy z czarnymi pretami   chyba jednak kupie ocynk
  chyba jednak kupie ocynk   i niebieska kuweta bo wydaje mi sie najladniejsza, i jak tez widze najpopularniejsza
  i niebieska kuweta bo wydaje mi sie najladniejsza, i jak tez widze najpopularniejsza  

niedlugo dostane zarobione pieniazki, i tez lece po ta klaciore
 niedlugo dostane zarobione pieniazki, i tez lece po ta klaciore   zastanawiam sie tylko czy kupic ocynkowana, czy z czarnymi pretami
  zastanawiam sie tylko czy kupic ocynkowana, czy z czarnymi pretami   chyba jednak kupie ocynk
  chyba jednak kupie ocynk   i niebieska kuweta bo wydaje mi sie najladniejsza, i jak tez widze najpopularniejsza
  i niebieska kuweta bo wydaje mi sie najladniejsza, i jak tez widze najpopularniejsza  
ja mam zieloną ze względu na kolor moich ścian taki sama zieleń

widząc po wielu zdjęciach klatek stwierdzam że najlepsze klatki  wysokie a nie podłuzne szerokie...no trudno kupimy nową...może

<*> Moje aniołki<*>
szczurki: Bunia, Sali, Gryzia, Rubi, Chloe; chomiki: Pipi, Emi

szczurki: Bunia, Sali, Gryzia, Rubi, Chloe; chomiki: Pipi, Emi
A ja sie nie zgodze.
Dlugie i waskie to tez nie jest dobry wybor. Szczury sie starzeja i z wiekiem zaczynajam sie przemieszczac czesciej w poziomie.
Najlepiej długa, szeroka ale tez odpowiednio wysoka.

Dlugie i waskie to tez nie jest dobry wybor. Szczury sie starzeja i z wiekiem zaczynajam sie przemieszczac czesciej w poziomie.
Najlepiej długa, szeroka ale tez odpowiednio wysoka.
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor,  Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']

a tower? 
W takim razie dobra by była ta klatka 100 cm długości... Ale ma sałbą konstrukcje i szybko ocynkowanie schodzi, tak szczerze to nie ma to jak klatka własnej roboty

W takim razie dobra by była ta klatka 100 cm długości... Ale ma sałbą konstrukcje i szybko ocynkowanie schodzi, tak szczerze to nie ma to jak klatka własnej roboty

- 
				Natalia_1222
ekhem, tower jest bardzo dobrej firmy i ocynkowanie wcale nie złazi ani nic :]. Ale nie offtopujmy;).

- 
				Natalia_1222
Wczoraj przyszła klatka! Jest naprawdę duża, szczury były uradowane  . Urządzanie w trakcie, mamy tam już koszyczek, gdzie są miski, dwie panelowe półki(ustawione tak że wyglądają jak "schodki") u góry rurę(którą szczury pokochały!) i obok niej jeszcze jedno piętro, a na dole narożną kuwetkę. To jeszcze nic, urządzimy ją jeszcze lepiej
. Urządzanie w trakcie, mamy tam już koszyczek, gdzie są miski, dwie panelowe półki(ustawione tak że wyglądają jak "schodki") u góry rurę(którą szczury pokochały!) i obok niej jeszcze jedno piętro, a na dole narożną kuwetkę. To jeszcze nic, urządzimy ją jeszcze lepiej  . Jak już będzie "gotowa", to się pochwalę
. Jak już będzie "gotowa", to się pochwalę  .
.

. Urządzanie w trakcie, mamy tam już koszyczek, gdzie są miski, dwie panelowe półki(ustawione tak że wyglądają jak "schodki") u góry rurę(którą szczury pokochały!) i obok niej jeszcze jedno piętro, a na dole narożną kuwetkę. To jeszcze nic, urządzimy ją jeszcze lepiej
. Urządzanie w trakcie, mamy tam już koszyczek, gdzie są miski, dwie panelowe półki(ustawione tak że wyglądają jak "schodki") u góry rurę(którą szczury pokochały!) i obok niej jeszcze jedno piętro, a na dole narożną kuwetkę. To jeszcze nic, urządzimy ją jeszcze lepiej  . Jak już będzie "gotowa", to się pochwalę
. Jak już będzie "gotowa", to się pochwalę  .
.Re: Klatka 70x40x80
taa klatka wydaje sie na początku duża ale jak masz ją 1 miesiąc to sie staje mała przynajmniej tak u mnie było