[Klatka] - Wasze klatki

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Nina
Kontakt:

Re: [Klatka] - Wasze klatki

Post autor: Nina »

Siatka ogrodnicza ;) Szczury ją uwielbiają. Za jakiś czas wykorzystam ją jako 'amortyzator' na wypadek spadania, któregoś z potworów. Po Solisi coraz bardziej widać wiek i już nie zawsze udaje jej sie przeskoczyć...
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Ausaya

Post autor: Ausaya »

To ja wam pokaze moja klatke i poprosze o pomoc bo zupelnie weny nie mam :/

tu jest gora klatki 70/80/40
Obrazek
miedzy polkami bedzie jeszcze hamaczek, niedlugo powinien przyjsc od Justki (to tak dla asekuracji bo jak spadaja z tej polki po lewej stronie to leca na sam dol, bo akurat jest dziura do drugiej klatki)

a tu jest dol, klatka 70/63/40
Obrazek
chce ja zamienic na 70/80/40 ale jeszcze nie znalazlam zadnej :( (nowej niestety nie dam rady kupic)

cała klatencja:
Obrazek
w sumie ma wymiary 70/130/40 wiec calkiem spora wyszla ;]

musze na gorze cos jeszcze dac (oprocz tego hamaka) bo na dole to prawie nie siedza, wola widziec co sie dzieje w domu :)
a tam na gorze jakos tak "nieprzyjemnie"
Awatar użytkownika
Landrynka

Post autor: Landrynka »

Ausaya: fajnie, a z hamakiem będzie jeszcze fajniej :) .

ja tez nie lubię, jak w klatce jest napchane.

moja woliera:
przód:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/071 ... a03cf.html

bok:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b4d ... ee4f5.html

dopcham jeszcze ze 2,3 półki takie jak już są.
Obrazek
I TAK UMRZESZ.
Awatar użytkownika
Ausaya

Landrynka moze zrob im jeszcze takie mostki z rollborderow, na pewno im sie spodoba, a jest miejsce zeby je powiesic :)

a ja chyba zrobie jeszcze taki diggingbox z trawka zeby mialy sobie gdzie grzebac :) i moze tez z jeden albo dwa rollbordery wrzuce, wtedy to dopiero bede miala co sprzatac :P
Awatar użytkownika
Landrynka

ausaya: nie rób tego. digging box w klatce+ szczury= czarne szczury, czarna klatka, czaare wszystko w promieniu 2m od klatki.
Obrazek
I TAK UMRZESZ.
Awatar użytkownika
Ausaya

a ja ukonczylam juz klatke dla ogonkow, musze przyznac ze jestem z niej bardzo zadowolona :D

góra:
Obrazek

i dół, który się nie zmienił:
Obrazek
Nina
Kontakt:

Bardzo mi sie podoba :)

Skąd wzięłaś tekturowe rury na tyle duże, żeby dorosłe ogony sie mieściły? Ja nigdzie znaleźć nie moge a do normalnych moim potworom wchodzi tylko głowa :D
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Ausaya

moj chlopak wzial ze sklepu, nawiniety byl na nia taki wieeeeelki sklepowy plakat. Jak zaczna sie jakies wyprzedaze to popytaj w sklepach z ciuchami, tam maja tego najwiecej :)
Awatar użytkownika
Magamaga
Starszy Moderator na urlopie

Post autor: Magamaga »

Wydaje mi się, że na poczcie też takie można kupić - do wysyłania plakatów.
Obrazek
Ze mną: kotka Luna i kocurek Borys

Za TM- Tuptuś [*] Fiona [*] Milejka [*] Batman [*] Mania [*] Lolek [*] Zefir [*] Bobek [*] Zawsze będę pamiętać....[/size]
Awatar użytkownika
Ausaya

a bardzo mozliwe.
takie rury sa swietne bo szczurek moze sobie w niej i posiedziec i poobgryzac, moje juz niedlugo beda do wymiany :) a na te dwie nawet polowy calej rury nie zuzylam, wiec jeszcze beda mialy w przyszlosci co gryzc :D
Awatar użytkownika
Landrynka

szczurfan: fajny korzeń :)
nie mógłbyś obrócić tych zdjęć?
Obrazek
I TAK UMRZESZ.
Awatar użytkownika
Filipw
Kontakt:

Post autor: Filipw »

sorki ale nie pomyślałem o tym :D
Alices

Post autor: Alices »

Od dawna przygotowywałam się na 'remont' klatki. Postanowiłam to zrobić na przyjście maluszków.
Teraz woliera wydaje się bardziej 'jasna', przejrzysta, można łatwo wszystko zdemontować (jak będę czyściła to nie ma problemu) w dodatku ma wiele różnych atrakcji dla szczurów, ale nie jest zapchana. Wcześniej uważałam, że kolor przedmiotów wstawianych do klatki jest nieistotny, ale jest odwrótnie. Dzięki temu, że półeczki są białe, klatka wydaje się większa.
Zdjęcia:
http://img242.imageshack.us/img242/6690/dsc05105bp1.jpg
http://img512.imageshack.us/img512/9015/dsc05106vl5.jpg
Jestem bardzo zadowolona z nowego wyposażenia ;). Jakby były pytania odnośnie wyposażenia, pytać :)
Nina
Kontakt:

No to kilka pytań :P
1. drewniany mostek jest malowany pokostem? Co zrobiłaś, żeby pozbyć sie z niego drzazg? Wszystkie takie 'drabinki' jakie znalazłam, miały ich tyle, że ręce pokaleczyłam ::)
2. Twoje szczury nie sikają do tego sitka na górze? U mnie wszystko pod nim było obryzgane sikami :-X
3. Gdzieś Ty znalazła taką świetną żółtą rure??!! :D

Co do kolorów w klatce. Faktycznie są bardzo ważne. Dwie tak samo zapchane klatki ale jedna w ciemnych kolorach a druga w jasnych wyglądają zupełnie inaczej. Jasne zawsze są jakby przestronniejsze i bardziej 'przejrzyste' :)
Tupot Małych Stóp
ODPOWIEDZ

Wróć do „Klatki”