jakoż że na dworze mamy coraz cieplej, planuję mały spacer z moimi maluchami pierwszy raz po dworze. No i właśnie, kupiłam na allegro szelki, niestety mój mały skubaniec od razu z nich wychodzi.
Oczywiście bez smyczy też by sie obeszło jednak jest to bezpieczniejsze gdyż moje dziubasy szybkie są jak strzała. Tak więc, zapytałam o to na innym forum i jedna z osób tam urzędujących poleciła mi szelki (jeśli można to tak nazwać) o jakże pociesznej nazwie Jogging Small. Na allegro niestety ich brak, a w sklepach internetowych kosztują przeważnie ok. 25 zł.
I tu moje pytanie: Czy ktoś takie "szelki" posiadał bądź posiada oraz jak się to cudo sprawuje / sprawowało oraz czy wogóle zdecydowałby się ktoś na to cudo.
Pozdrawiam i przepraszam jeśli już była o tym mowa, tudzież wyszukiwarka nic nie znalazła ( no chyba że pod innym hasłem) .
cyt. ,,Szelki z materiału który nie podrażnia skóry przepuszcza powietrze przez co zwierzak się nie poci. Posiadają regulacje na szyi i zapięcie rzepem na brzuchu przez co można bez najmniejszego problemu je zakładać,ściągać oraz regulować.
Wymiar: 10 do 15 cm szyja , 20 do 26cm za przednimi łapami "