Pomocy !!
Moderator: Junior Moderator
Pomocy !!
Kupiłem szczura 3 dni temu, widać że zaczął się już oswajać chodzi swobodnie po klatce nie boi się juz tak jak w 1 dzień i problem polega na tym ze chciał bym wziąść go na ręce ale boje sie ze mnie pogryzie ??Może znacie jakieś bezpieczne sposoby ??
Z góry Dzięki !
Z góry Dzięki !
Cooki is my Rat 

Re: Pomocy !!
Jezu bez przesady...Nie udziabal Cie jeszcze wiec nie panikuj.
Szczur to nie krwiozercza bestia ktora sie rzuca jak tylko zobaczy miesko.
Wez go normalnie bez kombinowania
Szczur to nie krwiozercza bestia ktora sie rzuca jak tylko zobaczy miesko.
Wez go normalnie bez kombinowania
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki
:) <3
[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
No wiesz chomik pogryzł mi 2 palce jak go wziełem na rece i mam tele lekkie obawy :/
Cooki is my Rat 

No to sie zagoi, a jak sie boisz to czemu kupiles gryzonia sobie?
Jak strach paralizuje Cie az tak to mozesz malca wziac przez jakies szmatki itp
Jak strach paralizuje Cie az tak to mozesz malca wziac przez jakies szmatki itp

Więc powiedz, po co tu piszesz? Bo pomóc możesz tylko sam sobie. Nie powiemy Ci jak telepatycznie podnieść szczura, żeby Cie przypadkiem nie ugryzł...
Gdybym miała mieć obawy przed kontaktem ze zwierzęciem z gatunku z którego kiedyś jakiś osobnik mnie ugryzł, to nie mogłabym mieć żadnych zwierząt, a ni tych, które obecnie mam, ani wielu innych.
Gdybym miała mieć obawy przed kontaktem ze zwierzęciem z gatunku z którego kiedyś jakiś osobnik mnie ugryzł, to nie mogłabym mieć żadnych zwierząt, a ni tych, które obecnie mam, ani wielu innych.
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
I jak wrazenia? 

Trzymam kciuki 

wszystko OK był spokojny dał sie głaskac i co najwazniejsze nie pogryzł
dzieki pozdrawiam !!

Cooki is my Rat 

Widzisz..
nie taki diabel straszny
To teraz pora na oswajanie i jezeli szczurek nie ma kolegi to na zalatwianie tej samej plci towarzysza

To teraz pora na oswajanie i jezeli szczurek nie ma kolegi to na zalatwianie tej samej plci towarzysza

A i jeszcze jedna rzecz zrobiłem mu w klatce taki przeszkody z dawnej klatki i wogole nie chce sie po tym wspinac, czym może to być spowodowane?
Cooki is my Rat 

Moze mu sie zwyczajnie nie chce:D..
Nie ma z kim grandzic to nie rajcuje go takie cos. Biegalbys sam po placu zabaw? Bez sensu
Ja na patyczku np umieszam piorka i moje za tym gonia jak dzikusy, albo zwykla kulka zgniecionego papieru i sie droczyc z malcem
Nie ma z kim grandzic to nie rajcuje go takie cos. Biegalbys sam po placu zabaw? Bez sensu
Ja na patyczku np umieszam piorka i moje za tym gonia jak dzikusy, albo zwykla kulka zgniecionego papieru i sie droczyc z malcem

-
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
A najlepiej sprawić jej (bo to chyba ona?) koleżankę. Dwa ogonki nakręcają się wzajemnie i są o wiele żwawsze i żywsze niż jeden. Ty sam nie zastąpisz dla swojej szczurci drugiego ogonka. Nic dziwnego, że bywa nieco osowiała i niechętna do psot
.
A pomysł z piórkami i patyczkiem (sznurkiem) jest super, moje również to uwielbiają

A pomysł z piórkami i patyczkiem (sznurkiem) jest super, moje również to uwielbiają

Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Mysle nad tym ale raczej na to są nikłe szanse
PS: Sprawdziłem to nie ONA a ON

PS: Sprawdziłem to nie ONA a ON

Cooki is my Rat