Ponownie dziękujemy za komplementa :-)
Koopa, coś te nasze Malce charakterne. Nina też nie znosi być w pozycji leącej na rękach, wyje wtedy przestraszliwie (no chyba, że brzuchem do dołu, to lepiej, bo trzyma perfekcyjnie główkę, więc cały pokój sobie ogląda). Nosimy ją więc albo brzuchem do dołu albo pionizujemy - z głową na naszym ramieniu, lub plecami do naszego brzucha. Wtedy jest gitara :-) W chuście na razie nie pionizuję wcale, bo czytałam, że w tym wieku to mocno niezdrowe (pozycja półsiedząca). Choć pewnie w końcu zmięknę

Mam zbyt ciekawskie dziecko na bierne leżenie i wzdychanie. Cóż...

W nocy Moda od początku śpi dużo, od 5 do 8 godzin (z reguły około 6). Zasypia zaraz po kąpieli i karmieniu (z oby cycuchów, taka żarta na noc jest), tj między 20 a 21 i śpi tak słodko do 2-3 w nocy. Potem karmienie - przewijanie - karmienie i od 3-4 śpi znowu do 5-6, potem znów karmienie - przewijanie - karmienie, trochę zabawy, sen od 8 do ok. 11 ale to różnie, dziś np w nocy dała nam czadu, nie chciała jeść mimo, że była głodna, przez co przez 2 godziny ją karmiłam zamiast przez 20 minut...
Aha, śpi wyłącznie na brzuchu, nie znosi leżenia na boku a na plecach daje sie położyć tylko na czas gadania i zabaw

Trzymamy kciuki za dzielną Igę i mamę przy szczepieniu. My na szczepienie idziemy 23 października, natomiast do ortopedy już dziś na 16:40 :-)