Tupot Małych Stóp ^^ - REAKTYWACJA

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
yss

Re: Tupot Małych Stóp

Post autor: yss »

nina, może nakręć jakiś filmik? :)
ludzie się doszczurzają na potęgę, coraz więcej stad w skali makro :D niby wiem, jak wygląda szczurzy tłum [kiedyś puściłam interwencyjne i moje, czyli 11 sztuk] ale biegania za nimi tyle było, że nie oglądałam ich jako całości :) a 25 to już taka ilość, że na pewno pięknie się roją i tłoczą :)

moja ósemka pozdrawia twoją dwudziestkępiątkę :)
ten się nie myli, kto nic nie robi
Babli

Post autor: Babli »

Na razie to koniec z doszczurzaniem. Taki definitywny. Musiałabym znaleźć szczura pod drzwiami żeby go wziąć :P
Nina..przynieść Ci ?? ;D

25.. ładniusia liczba :D
merch

Post autor: merch »

Mam rozumiec , ze wzielas dawne kolezanki paskudki te albinki od Palatiny , czy jescze inne szczurki.
Tak czy inaczej gratuluje doszczurzenia i cieszę ie ze Paskud nie bedzie sam . Poza tym podziwiam ja mam mniej szczurow od Ciebie a tak naprawde gdyby rozne sytuacje , ktore maja na to wplyw mialabym ich o wiele mniej . No i teraz to juz niech sie zdrowo trzymają.
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

merch pisze:Mam rozumiec , ze wzielas dawne kolezanki paskudki te albinki od Palatiny , czy jescze inne szczurki.
Labinki są z laba (te z ponad setki z Wawy)
Panny które przywlekłam dzisiaj, dwie piękne kapturki, są od Tamlyna, tak jak Paskuda.
yss pisze:nina, może nakręć jakiś filmik? :)
Jakieś konkretne zamówienie? :D Wszystkie na raz? Co prawda na codzień tak ich nie wypuszczam, ale moge zrobić małe święto i wywlec wszystkie na biurko, po pokoju całości nie puszcze, bo niektóre sie nie tolerują i pokój traktują jak swoją własność :P
W pokoju mam możliwość nakręcenia: 3, 8 i 13 szczurów :P
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

W pokoju mam możliwość nakręcenia: 3, 8 i 13 szczurów
To dawaj :D
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
Nina
Kontakt:

Nakasha pisze:
W pokoju mam możliwość nakręcenia: 3, 8 i 13 szczurów
To dawaj :D
Postaram sie wieczorem z tym pobawić, tylko musze skołować dobre oświetlenie bo u mnie ciemno.

Już teraz prosze o kciuki w następny wtorek (4 listopad). Na 16 jedziemy na AR do Wrocławia. Z Solisią, Mysią, Kyoko i Fuksem. Tak, tak, cztery operacje w jeden dzień. To, że osiwieje przed 20-tką jest niemal pewne...
Nie pisałam jeszcze o Fuksie. Ma jakiegoś twardego, okrągłego cosia na łopatce. Nie wiadomo co to dokładnie. Niestety nie ropień, choć łudziłam się, że to jednak to.
Moje stworki będą miały narkoze wziewną. Na miejscu mają pojemnik tlenowy.
Co nie zmienia faktu, że już teraz koszmarnie sie boje.
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
merch

Oj nina nie dziwe ze sie boisz - pojedzie ktos z Toba? czasem trzeba pobudzac szczura pooperacji przy 4 rąk ci zabraknie.
Nina
Kontakt:

merch pisze:Oj nina nie dziwe ze sie boisz - pojedzie ktos z Toba? czasem trzeba pobudzac szczura pooperacji przy 4 rąk ci zabraknie.
Co najmniej dwie osoby będą ze mną, moja mum i 'kierowca' (jeszcze nie wiem kto, ale raczej nie będe mogła na tą osobe liczyć-niezaszczurzona).
Nie rusze sie z kliniki dopóki szczury nie będą całkiem wybudzone. Nie chce powtórki z rozrywki po Mafii :(
Musze skombinować jeszcze jedną klatke.
Tupot Małych Stóp
Babli

Post autor: Babli »

Mocno będę trzymać.. ! Ogoniaste też. Zaraz rozgadam po stadzie ;)
Awatar użytkownika
maua_czarna

Post autor: maua_czarna »

Ojoj, no to 4tego beda nas bolec kciuki, bedziemy mocno zaciskac :)
p.s. ja tez chetnie zobaczylabym filmik :D
grzesia

Post autor: grzesia »

Ja też będę kciuki trzymac ;D i teżbym chętnie obejrzała filmik bo takie towarzystwo jak Twoje to oscarowa obsada :D
Nina
Kontakt:

Z filmiku w pokoju guzik wyszło :-X Za ciemno, a jak jest jasno to szczury śpią i ani myślą, żeby wyjść.
Mam za to filmik na biurku, wszystkich 25 ;) I kilka fot z chrupkami i fretkowym jedzeniem (próbowałam zatrzymać je w miejscu, żeby było widać wszystkie - nie wyszło)
Obrazek Obrazek Obrazek

Młodziakom bardzo sie spodobał gąbkowy materac stojący na łóżku. Można sie za nim schować, powspinać sie troche.
Obrazek Obrazek Obrazek

Filmik:
http://pl.youtube.com/watch?v=dy0PeowHUWA
Tupot Małych Stóp
merch

Superfilmik !
Awatar użytkownika
szpaczek

Post autor: szpaczek »

Boze Nina gdzie ty je wszystkie trzymasz?!
i teraz pytanie bez urazy: ile ty masz klatek i co ile je musisz czyścic przy takiej ilości szczurów?

edit: teraz spojrzałam że masz 17 lat:P wiec twoi rodzice nie protestują ?:P
Nina
Kontakt:

Tatko nie protestuje za bardzo, mama sama mnie namawiała na wzięcie wielu z naszych szczurów ;)
Klatek ogólnie mam sporo. Obecnie używane są:
góra towera - 8 młodych babeczek
dół towera - 4 starsze baby
setka (ta z odstępami 7mm), tzw starówka- 4 czekająca na operacje
szynszylówka- 3 baby
szynszylówka2+chomikówka- dzieci sztuk 5
chorobówka- 1 panna
myszówka- Kropek

Towera sprzątam codziennie, tzn przesiewam żwirek, półki wycieram ze dwa razy dziennie.
setke sprzątam raz na 4-5dni, półki wycieram codziennie
szynszylówki sprzątam raz na 4-5dni, wycieram również codziennie
chorobówka doszczętnie myta codziennie. Deborka ma ręczniki papierowe zamiast żwirku.
u Kropka sprzątam co 2-3 dni
Codziennie wymieniam też szmatki, myje wszystkie miski, poidła, itp.
Tupot Małych Stóp
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”