[Akcesoria] Digging Box (pudełko do kopania w ziemi)
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: [Akcesoria] Digging Box (pudelko do kopania w ziemi)
Dzięki za odpowiedzi. Twoja Zalbi bardzo mi się podoba Wysnułam z nich odpowiednie wnioski. Poczekam aż mój tata naprawi piekarnik i upraże ziemię w piekarniku zamiast bawic się w mrożenie. A tak wogule to długo trzeba prażyc?
No nie wiem czy mi to wyjdzie, bo jak powiedziałam rodzicom, że chce wyprażyc ziemie to się zbulwersowali, że chce trzymac szczurki w sterylnych warunkach, że niedługo trzeba będzie kupic inkubator a każdemu potrzeba naturalności a nie sztucznej ziemii. MASAKRA!
Wytłumaczyłam im że to dlatego żeby nie zachorowały, że są wrażliwe itp. A oni zapytali to dlaczego tyle szczurów żyje na wolności, powiedziałam im że to szczury dzikie a ja mam laboratoryjne i mam nadzieje, że wkońcu dotarło...
Znacie może jakieś choroby, które mogą wystąpic jak się nie wyparzy ziemii? To by ich przekonało, ze mam racje.
Wytłumaczyłam im że to dlatego żeby nie zachorowały, że są wrażliwe itp. A oni zapytali to dlaczego tyle szczurów żyje na wolności, powiedziałam im że to szczury dzikie a ja mam laboratoryjne i mam nadzieje, że wkońcu dotarło...
Znacie może jakieś choroby, które mogą wystąpic jak się nie wyparzy ziemii? To by ich przekonało, ze mam racje.
W ziemi są np. laseczki tężca, ale nie wiem, czy to znika, jak sie to wyprazy Mozesz powiedziec, ze znika
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
W ziemi mogą się znajdować jajeczka tasiemca - groźnego dla naszych maluchów bąblowca, mogą tam żyć również pasożyty skórne, a także zarodniki grzybów (pleśni). Lepiej szczurka nie narażać na kontakt z nimi.
SZCZURCIA 02.2006 - 23.04.2008 ; PEREŁKA ??.08.2008 - 05.04.2011 ; FRYGA ??.08.2008 - 16.11.2010; CYKORIA 01.01.2011 - 16.05.2012 ; DAKOTA 17.01.2011 - 02.05.2012; KRECIA ??.09.2012 - 08.08.2014; KICIA ??.09.2012 - 20.09.2014;
Ech wyparzyłam mi wkońcu ale i tak uważają swoje...
Mam pytanko, chciałabym zrobić digging box z jakimiś kiełkami. Czy roślinki wyrosną bez problemu w wyprażonej ziemi? Jakie najlepiej siać? Trawa, rzeżucha?
Ja moim zamierzam posadzić kiełki owsa, słonecznika oraz lucerny bądź brokuły
Mam pytanie do was i ja
Znalazłam sobie całkiem fajne akwarium, akurat wymiarami będzie mi pasować do jednej szczeliny w szczurowym pokoju, więc myślałam, czy nie zrobić przejścia z klatki do owego akwa, od góry osiatkować, i raz na jakiś czas, dać im ziemię i posadzić kiełki, żeby mogły się wybawić. Co sądzicie ?
Mam pytanie do was i ja
Znalazłam sobie całkiem fajne akwarium, akurat wymiarami będzie mi pasować do jednej szczeliny w szczurowym pokoju, więc myślałam, czy nie zrobić przejścia z klatki do owego akwa, od góry osiatkować, i raz na jakiś czas, dać im ziemię i posadzić kiełki, żeby mogły się wybawić. Co sądzicie ?
Babli, będą Ci tą ziemie do klatki wnosić na łapach i futerku
Moje mendy mają digging boxa w kartonowym pudle z dwoma wejściami. Są zachwycone i mniej kombinują jak sie dostać do kwiatka
Stoi toto sobie w pokoju i na wybiegu mogą tam włazić kiedy im sie tylko podoba
Moje mendy mają digging boxa w kartonowym pudle z dwoma wejściami. Są zachwycone i mniej kombinują jak sie dostać do kwiatka
Stoi toto sobie w pokoju i na wybiegu mogą tam włazić kiedy im sie tylko podoba
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Ooo! Nina genialny pomysł :> Niedługo kupię ziemię do kwiatków i wyprażę..
Dobra.. Ale jak to wyprażyć jeszcze? Nie mam pomysłów.
Dobra.. Ale jak to wyprażyć jeszcze? Nie mam pomysłów.
- Magamaga
- Starszy Moderator na urlopie
Wrzuć w jakąś miskę i do mikrofali, albo do piekarnika .
Ja nie wyprażałam. Kupiłam toto jako 'naturalną podściółke dla gryzoni' w zoologu
Ze mną: LeeLee + Lily
Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
Ja do takiej miski dla swini morskiej kłade pełno trocin a w te trocinki witaminy dla kotów i one kopią.
W moim zoologu nie ma takich bajerów niestety.
Co do prażenia to ja włożyłam do piekarnika starą blachę taką do ciasta i piekłam ok. pół godziny. Na razie nie mam nasionek do wysiania ale już chłopakom postawiłam w pokoju, wsypałam do faunaboxa (jak odmienić to dziadostwo?) oprócz tej ziemi trochę słonecznika i dyni. Szlagierek, szelma od razu się tam wpakował, a Szarik tak tylko przednimi łapkami gmera. Na razie za bardzo nie nabrudziły. Jak wysieję nasionka będzie ciekawiej
Co do prażenia to ja włożyłam do piekarnika starą blachę taką do ciasta i piekłam ok. pół godziny. Na razie nie mam nasionek do wysiania ale już chłopakom postawiłam w pokoju, wsypałam do faunaboxa (jak odmienić to dziadostwo?) oprócz tej ziemi trochę słonecznika i dyni. Szlagierek, szelma od razu się tam wpakował, a Szarik tak tylko przednimi łapkami gmera. Na razie za bardzo nie nabrudziły. Jak wysieję nasionka będzie ciekawiej
milen87, szczurki będą zjadać całe kiełki i tu jest pewien problem. Nasiona ze sklepu ogrodniczego są zabezpieczane przed szkodnikami i pleśnią, czyli mogą być trujące. Kup nasiona do wysiewania w kiełkownicy (np. na Allegro), czyli nasiona na kiełki.
kurcze planuje nową klatkę (99 x 80 x 50 cm) i chcialam diggingboxa wstawic do klatki na stale...
a tu piszecie ze lepiej nie ;(
a tu piszecie ze lepiej nie ;(
i co z tego?