Własna mieszanka
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Własna mieszanka
Hej a ten groch łuskany to taki surowy?
Surowy, ale duzo sie go nie daje 

Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
dzięki za info pin3ska 

Wie ktoś gdzie można kupić owies, pszenice i kukurydze na wage?
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Ja mam od wujka-rolnika
Ale wiem, ze można zboża znalezc pod dostatkiem na targach tzw. zwierzęcych gdzie ludzie sprzedają gołębie, kury, kroliki i jedzenie dla nich. Nie wiem jak tam w Brzegu ale to chyba nie jest duże miasto więc taki targ powinien byc.
A gdzie kupujecie ryż preparowany?

A gdzie kupujecie ryż preparowany?
Nie no, u nas takich rzeczy nie ma. Chodziło mi głównie o 'miejsca' w necie.
Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
Gdzie Ty mieszkasz że targu nie ma?;p Na każdym na którym sprzedają ziemniaki, sprzedają też ziarno;p
No jak widać nie na każdymalainaprv pisze:Gdzie Ty mieszkasz że targu nie ma?;p Na każdym na którym sprzedają ziemniaki, sprzedają też ziarno;p

Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
nina , na niektorych targach sa " stali rolnicy" esli jest ktos taki mozesz spytac czy nie ma przenicy lub owsa i czy nie mogl by ci nastepnym razem przywiesc kilo czy tam ile, tylko lepiej nie mow ze dla szczurow , mozesz powiedzec ze dla kroliczka 

-
Widziałam w którymś markecie coś takiego jak płatki pszeniczne, żytnie. To może być tez jako dodatek jeśli nie masz dużo ziarna.
Owsa ponoć mniej trzeba niż żyta czy pszenicy.
Moje dostają mieszankę domową, którą robię i tak myszom, zwykle mieszam to z karmą Vitakraftu, bo nie posiada kolorowych śmieci, dodaję płatki jęczmienne, kaszę jaglaną, kaszę gryczaną, jęczmienną, płatki orkiszowe, płatki owsiane, trochę makaronu orkiszowego, troszkę grochu, odrobinę siemienia lnianego, jeśli nie ma go w karmie. Do tego wsypuję im odrobinę granulatu dla gryzoni (niesmaczne
) i ziółek.
Owsa ponoć mniej trzeba niż żyta czy pszenicy.
Moje dostają mieszankę domową, którą robię i tak myszom, zwykle mieszam to z karmą Vitakraftu, bo nie posiada kolorowych śmieci, dodaję płatki jęczmienne, kaszę jaglaną, kaszę gryczaną, jęczmienną, płatki orkiszowe, płatki owsiane, trochę makaronu orkiszowego, troszkę grochu, odrobinę siemienia lnianego, jeśli nie ma go w karmie. Do tego wsypuję im odrobinę granulatu dla gryzoni (niesmaczne

Moje z ziarenek jadają tylko kukurydzę. Pszenica, owies, jęczmień i żyto tylko i wyłącznie w postaci płatków. Ryż w pastaci ryży dmuchanego. Do tego dodaję suszoną włoszczyznę. Bez pestek, bo odchudzam stado.
Ostatnio kupiłam karmę na wage (to znaczy tata mi kupił z jakiegoś kiepskiego sklepu)jest tam ziarno kukurydza i taki tam ...... bawiłam sie z Dilerem i wzięłam ziarno orzecha(ziemnego)...ja już prawie miałam je zjeść a się okazało że w środku jest pleśń
myślałam że pójde i wygarne sprzedawcy.. tak sie zdenerwowałam ze szok... żeby takie świństwo sprzedawać!!!
na szczescie reszta karmy byla ok.... musialam ogladac wszystkie orzechy... a co sie okazalo polowa byla oczywiscie splesniala !!
mam tylko jedno pytanie czy surowy biały ryż można tez dawac szczurkom, czy to im zaszkodzi?
Lepiej sprawdzajcie orzechy w karmie zanim dacie je swoim ulubiencom!

mam tylko jedno pytanie czy surowy biały ryż można tez dawac szczurkom, czy to im zaszkodzi?
Lepiej sprawdzajcie orzechy w karmie zanim dacie je swoim ulubiencom!
Można dawać surowy ryż szczurkom, ale lepiej im "wchodzą" surowe płatki ryżowe.
Dzięki za rade 

Bałabym się kupować w takim miejscu... U nas w Poznaniu jest słynna Sielanka, gdzie można kupić dosłownie wszystko, od kurczaków i gołębi, przez bezpapierowe psy, po karmy, akcesoria itp. Kto wie, jakiego syfu to wszystko ze sobą nanosigrzesia pisze:Ale wiem, ze można zboża znalezc pod dostatkiem na targach tzw. zwierzęcych gdzie ludzie sprzedają gołębie, kury, kroliki i jedzenie dla nich.

Ja najczęściej zaopatrywałam się po prostu w marketach, czy gdziekolwiek, w warzywa suszone - hitem u nas była cebulka i buraczki