[Klatka] - Wasze klatki

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
pin3ska

Re: [Klatka] - Wasze klatki

Post autor: pin3ska »

Nina pisze:A gdzie dorwałaś takie fajne karabińczyki do zamontowania doniczek? Musze takich troche kupić do montowania niektórych rzeczy.
W Castoramie - okolo 3-4 złotych za sztuke niestety...
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Awatar użytkownika
Magamaga
Starszy Moderator na urlopie

Post autor: Magamaga »

Super, choć troszkę brakuje półki - może jednak podrzucić ci ten kawałek pleksi?
Obrazek
Ze mną: kotka Luna i kocurek Borys

Za TM- Tuptuś [*] Fiona [*] Milejka [*] Batman [*] Mania [*] Lolek [*] Zefir [*] Bobek [*] Zawsze będę pamiętać....[/size]
ogonowa
Numer GG: 7589945

Post autor: ogonowa »

Wstępnie urządziłam moją pierwszą nową klatkę.
Nie ma w niej na razie nic, prócz dodanych do zakupu półeczek i drabinek, oraz 6 zrobionych przeze mnie atrakcji ;)Nie ma tam poidełka miseczki, bo nie przysłali mi jeszcze z http://www.animalia.pl
Także proszę się "nie rzucać" o brak takich rzeczy. Umeblowałam ją tak wstępnie, żeby już było. Na początku grudnia sądzę ,że przyślą mi już trójkątne półki które zamówiłam tu: http://www.planeta-zoo.pl .
Co jeszcze na jej temat? Ma wymiary 40x60x60 (cm). Jej nowymi lokatorkami będzie Dżuma i Fixi od Svene'a i być może jeszcze trzecia kobitka Kazia.
No dobra ja się tak rozpisałam ,a tu fotki trza dawać ;D

Obrazek
Od lewej, na dole:
Pudełko bez jednej ściany i daszku, przyczepione w sposób, taki aby tworzyło pudełko, bez daszku. Trzecią ściankę w tym przypadku zastępuje ściana klatki.
Obrazek
Od lewej u góry:
Podwieszana norka z wylotem z jednej i drugiej strony.Potem po prawej jest hamak.
Niebieska półeczka, i po lewej żółta, do tego dwie drabinki.
Obrazek
Widać tu pudełko, drugie, nie to które opisałam wyżej. Ono jest przyczepione ścianka do ściany klatki, ma daszek i podstawę. Coś w rodzaju łóżka, z kartonu po butach, tak samo jak to wyżej, jak się zniszczy to będę wymieniała.
Obrazek
Na górze, ta sama norka, hamak, na dole widoczna rura po papierze toaletowym (ta jest akurat po ręczniku wiec dłuższa), na lewo to pudełko-domek bez daszka i zasłonięte przez niebieską półeczkę, "łóżko" z kartonu opisane zdjęcie wyżej.

Sądzę ,że wszystko wyjaśniłam, reszta fotek gdy klatka będzie juz gotowa do użytku ,bo to dopiero prototyp, ale sądzę, że klatka tak będzie wyglądała :-X
Ostatnio zmieniony czw lis 20, 2008 9:34 pm przez ogonowa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ren

Post autor: Ren »

To ja też się pochwalę ;)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Był kartonik po lewej stronie, ale doszczętnie go zjadły ::)
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

ogonowa,
Szkoda, że takie małe te fotki.
Napisze może jak ja bym to widziała, tak nieco z doświadczenia z moimi babolcami.
Jedną prostokątną półke bym zostawiła, tą na dole (ewentualnie troszke niżej) i na niej dała poidło i miske. Zamiast górnej półki dałabym trójkątną, będzie więcej miejsca. Hamak dałabym wyżej (niższe sznurki)
Pudełka nie zdają raczej egzaminu ;) Musiałabyś je co jakieś 2 dni wymieniać, chyba, że trafią Ci sie wyjątkowo grzeczne baby, które nie będą po nich sikać i nie będą chciały zrobić z nich gniazda :P
Dodałabym jakąś fajną rure (z pcv, do kupienia w sklepach budowlanych, hydraulicznych, itp)
No i w sumie i tak wszystko wyjdzie Ci w 'praniu'. Sama sie przekonasz co jest praktyczne (łatwe do sprzątania, wymiany, mycia) i co szczurom sie podoba ;)
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
ogonowa

No masz rację, tamte fotki trochę małe, tu masz linki do fotosika:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5a2 ... 5dd6c.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3f5 ... b6bd4.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/304 ... 1bf69.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fed ... eb010.html

A ile taka rura PCV kosztuje? I jakiej jest wielkości?

Co do tych półeczek, zamówiłam już 2 trójkątne także wszystkie prostokątne raczej powywalam.
Hamaczek za radą zaraz pod wiesze wyżej.
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

rura pcv kosztuje w granicach 10 pln - wszystko zależy od tego jaka wybierzesz. Możesz kupić kolanko a możesz też kupić zwykłą, prostą.. ale dośc długą, żeby miało to sens.

ważne, żeby nie była za wąska.. czyli średnica gdzieś może ok 10 - 15 cm.

Ren, jaka ta klaciora jest wielka.. jakie ona ma wymiary?
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
Awatar użytkownika
Ren

Post autor: Ren »

zalbi, 98 x 54 x 83 (dł x szer x wys). Malowałam ją siłami własnymi i TŻta :P
Awatar użytkownika
Berdog

Post autor: Berdog »

Ren :o Kawał klatki :o
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

ogonowa pisze:No masz rację, tamte fotki trochę małe, tu masz linki do fotosika:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5a2 ... 5dd6c.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3f5 ... b6bd4.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/304 ... 1bf69.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fed ... eb010.html

A ile taka rura PCV kosztuje? I jakiej jest wielkości?

Co do tych półeczek, zamówiłam już 2 trójkątne także wszystkie prostokątne raczej powywalam.
Hamaczek za radą zaraz pod wiesze wyżej.
ogonowa, na Twoim miejscu zrezygnowałabym z tych drabinek. Mam taką samą klatkę, początkowo drabinki były, ale wyjęłam, bo są trochę niedopasowane wymiarami i ciągle lądowały na ziemi, poza tym są lekko za wąskie jak na moje szczurasy. Dziewuchy doskonale sobie radzą włażąc na górną półkę po prętach :)
Druga sprawa: nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie drzwiczki słabo trzymały i trzeba je było trochę docisnąć, bo się bestie nauczyły je otwierać bardzo szybko.
Ogólnie ta klatka jest ok.
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
pin3ska

Post autor: pin3ska »

Moje chlopy z Sosnowca tez maja taka klatke i tez zostawilam im 2 pieterka, a drabinki wyjelam, bo rzeczywiscie sie nie trzymaly, a ogony i tak wolaly sie po kratkach wspinac.
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
ogonowa

Nue pisze: Druga sprawa: nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie drzwiczki słabo trzymały i trzeba je było trochę docisnąć, bo się bestie nauczyły je otwierać bardzo szybko.
U mnie drzwiczki po bokach ,te niebieskie i czerwone, dopinają się tak ciężko ,że aż nie moge czasem wcisnąć, a otworzyć to prawie w ogóle ;D Za to drzwiczki żółte na samej górze wystarczy pociągnąć na niteczce i się otwierają. Te na górze właśnie muszę naprawić trochę.
Nue pisze:ogonowa, na Twoim miejscu zrezygnowałabym z tych drabinek. Mam taką samą klatkę, początkowo drabinki były, ale wyjęłam, bo są trochę niedopasowane wymiarami i ciągle lądowały na ziemi, poza tym są lekko za wąskie jak na moje szczurasy. Dziewuchy doskonale sobie radzą włażąc na górną półkę po prętach :)
Jak są na razie małe to może się jeszcze pomieszczą, a potem wyjmę jeśli faktycznie są takie kiepskie.
Potem będą trójkątne półki z takimi otworami w kształcie koła na jakieś tuby, to do nich może uda mi się przyczepić rury PCV. A jeśli nie to będą miały gimnastykę, i będą się wspinały po ścianie klatki.
pin3ska pisze:Moje chlopy z Sosnowca tez maja taka klatke i tez zostawilam im 2 pieterka, a drabinki wyjelam, bo rzeczywiscie sie nie trzymaly, a ogony i tak wolaly sie po kratkach wspinac.
Może moje też wybiorą drugą alternatywę :D

Ile trzymacie w niej szczurów?
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Ile trzymacie w niej szczurów?
Ja - dwie samiczki nieduże. Myślę, że im dobrze i miejsca w sam raz ;)
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Tower, obecnie zamieszkany przez 13 młodzików. Z nową dolną kuwetą, kolor nie ten, ale przynajmniej nie ma wyjść awaryjnych :P :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Solisiowa klatka (wszystko nisko bo to babcia), jakaś dwuszczurowa, wymiarów nie pamiętam:
Obrazek
Domek paskudnych kluch, teoretycznie szynszylówka 3-szczurowa, praktycznie 5-szczurowa, bo i tak głównie biegają po pokoju:
Obrazek
A to starówka 4-szczurowa, zazwyczaj jest jeszcze jeden hamak w lewym rogu, ale został całkowicie odgryziony, nie tak jak ten po prawej, tylko w jednym rogu:
Obrazek
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
ODPOWIEDZ

Wróć do „Klatki”