Prosze o rady ! z gory pozdrawiam.
Mam jeszcze jedno pytanie.W domu mam takze fretke..czy ona mogłaby zaprzyjaznic sie z moim Amonkiem

Moderator: Junior Moderator
Trzymaj fretke z dala od szczura. W innym pomieszczeniu. Szczura potraktuje jak przekąske.Matsuri pisze:Mam jeszcze jedno pytanie.W domu mam takze fretke..czy ona mogłaby zaprzyjaznic sie z moim Amonkiem?
Sprzedawcy mówią to, co kupiec chce usłyszeć. Tak samo wg nich można trzymać parke i szczurowi kupić klatke odpowiednią dla myszy. Sprzedawcy w sklepach nie znają sie na zwierzętach, które sprzedają.Matsuri pisze:Co do szczurka,początkowo przekonywałam rodziców na dwójke ogonków ale sprzedwca w zoologu powiedział im(pytali sie) ze samotny szczur tez bedzie czul sie dobrze
Ale co mamy Ci doradzić? Wymyślić jakiś magiczny specyfik, dzięki któremu szczur przestanie być zwierzęciem stadnym?Matsuri pisze: Przepraszam bardzo ale chciałabym zebyście mi coś poradziły,a nie krytykowały.Bo ja na tyle siebie znam,że nikt nie musi mi niczego mowic
Mam w domu szczurka i pieska, niestety jeszcze się nie zaprzyjazniły.Mój szczur również chowa się pod moją bluzę gdy wychodzę z nim na dwór.Bardzo lubię swojego szczurka...Matsuri pisze:W piątek kupiłam szczurka.W klatce był bardzo odważny i ruchliwy.Już w pierwszym dniu głaskałam go i próbowałam brać na ręce.Wczoraj w nocy coś zaczęło się dziać..zaczął ciągle piszczeć.Uspokajałam go ale to nic nie pomogło.Dziś wzięłam go na ręce a on zamiast biegać albo się bawić chował się pod moim łokciem..Boję się że jest jakiś nieszczęśliwy(przestrzegaliście mnie ze samotny szczur taki wlasnie jest),ale chciałabym to jakoś zmienić.Żeby nie bał sie wejsc na moją rękę,żeby swobodnie brał smakołyki z niej..czyli ogólnie chodzi mi o zaufanie...A co do drugiego ogonka,to chyba nie ma możliwości..
Prosze o rady ! z gory pozdrawiam.
Mam jeszcze jedno pytanie.W domu mam takze fretke..czy ona mogłaby zaprzyjaznic sie z moim Amonkiem? Tak na moja logike to nie mozliwie ale mialam kiedys królika który bawił sie z moim kotem.