co dobrego zaserwowaliście dzisiaj swoim ogonom?
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: co dobrego zaserwowaliście dzisiaj swoim ogonom?
Kefirek 

Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
kaszkę bobowita malinową. 

Ciri jako kandydatka do przytycia - ziemniaczek gotowany i czekoladowy nutri
Reszta badziejstwa jako kandydatki do odchudzania - ogórek, suchy chleb oraz jablucho
Reszta badziejstwa jako kandydatki do odchudzania - ogórek, suchy chleb oraz jablucho

+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Dzis było we włoskim stylu 
Badziewiaki opędzlowały całą wielką kule 250 gram mozzarelli z bazylią
No i makaron z rosołku

Badziewiaki opędzlowały całą wielką kule 250 gram mozzarelli z bazylią

No i makaron z rosołku

Dzis jogurcik truskawkowo-rabarbarowy
A przez ostatnie kilka dni codziennie kule mozzarelli z bazylia. Bardzo ja lubią i musze sie wybrac po nowe zapasy, bo juz mi sie skonczyła
My zjedliśmy moze z 6 opakowań, a one z 10 

A przez ostatnie kilka dni codziennie kule mozzarelli z bazylia. Bardzo ja lubią i musze sie wybrac po nowe zapasy, bo juz mi sie skonczyła

O to ja chyba dzisiaj przekarmiłam moich bokserów 
W miseczce:
- moja mieszanka (czyli kupna, ale z dodatkami)
- kalafior
- kawałek selera
Dostały też po kości z żeberka - ale nie zjadły całej
Rocky obgryzł ile się dało i wyssał szpik, Ivan nawet nie ruszył 
- no i po dropsie jogurtowym
Czy takie dzienne menu jest dla nich odpowiednie?
EDIT: Zapomniałam o kawałku jajka! Ugotowane na twardo to chyba (obok mięska) ulubiony przysmak Rocky'ego

W miseczce:
- moja mieszanka (czyli kupna, ale z dodatkami)
- kalafior
- kawałek selera
Dostały też po kości z żeberka - ale nie zjadły całej

- no i po dropsie jogurtowym

Czy takie dzienne menu jest dla nich odpowiednie?
EDIT: Zapomniałam o kawałku jajka! Ugotowane na twardo to chyba (obok mięska) ulubiony przysmak Rocky'ego

Jak zeberko było z mięskiem, to mi sie wydaje, ze to troszke za tłuste mięsko dla szczura. A samych kosci to ja bym nie dawała, jakos mnie to nie przekonuje... Juz lepiej filet z kurczaka ugotowac...Żbiczek pisze: Dostały też po kości z żeberka - ale nie zjadły całejRocky obgryzł ile się dało i wyssał szpik, Ivan nawet nie ruszył
![]()

Dlaczego? Wydawało mi się, że kości są świetne dla szczura - może zetrzeć ząbki, szpik jest bardzo wartościowy, a mało kaloryczny. Mięska było tylko troszkę. Drób też podaję ogonkom, ale wtedy już nie kość, tylko np. kawałek piersi.
Zupkę z Bobovity [a?] Nie zrobiła hitu, a wręcz przeciwnie była kitem.. trzeba wybrać inną 

A mój Rocky przed chwilą porwał mi z biurka dwie kostki czekolady. Ledwo je unosił, ale zwiał i zjadł prawie cała kostkę, zanim mu ją zabrałam. Łakomczuch jeden! 

Są takie wędzone kości dla psów. Jest to sama kość, nie ma tam mięsa.pin3ska pisze:A samych kosci to ja bym nie dawała, jakos mnie to nie przekonuje...Żbiczek pisze: Dostały też po kości z żeberka - ale nie zjadły całejRocky obgryzł ile się dało i wyssał szpik, Ivan nawet nie ruszył
![]()
Taka kość powieszona w klatce zrobiła furorę, ząbki zostały starte w jeden dzień.
Raz na czas wydaje mi się, że można.
W sklepach widziałam takie kości ze skóry (?) i mnie nie przekonały, tych nie widziałam, ale na pewno poszukam

Tak wygląda ta kośc:
http://www.zooexpress.pl/photo/kosc_wedzona.jpg
a uwielbiają jeszcze takie coś:
http://www.kacikpupila.pl/sklep/images/ ... teczki.jpg
ale to jest ogólnie lubiane przez zwierzaki
http://www.zooexpress.pl/photo/kosc_wedzona.jpg
a uwielbiają jeszcze takie coś:
http://www.kacikpupila.pl/sklep/images/ ... teczki.jpg
ale to jest ogólnie lubiane przez zwierzaki
O, te szczoteczki widziałam
Muszę je kupić przy okazji. A co one zawierają? Są takie bardziej mięsne?
A to taka kość
To nie lepiej samemu porządnie oczyścić z mięsa, sparzyć itp? Zawsze to jeszcze bardziej naturalne. W każdym razie i tak póki moje ogony nie dostaną szybko kości, więc mam czas na poszperanie i poszukanie tej wędzonej zobaczę jak to wygląda "na żywo"
Dzięki za zdjęcia 

A to taka kość

moim zwierzakom (wszystkim) najbardziej smakują te zielone. maja chlorofil i cos jeszcze.
nie wiem co zawieraja inne bo innych moje zwierzołki nie jedza.
nie wiem co zawieraja inne bo innych moje zwierzołki nie jedza.