Fantastyczne dziewczyny
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Fantastyczne dziewczyny
Azi, wiem jak to jest. Mi też jedno maleństwo odeszło na rękach.
Bardzo Ci dziękuję za wytłumaczenie.
Bardzo Ci dziękuję za wytłumaczenie.
Jednak wciaz nie stanowi to odpowiedzi na pyanie skad te ciecia w takiej ilosci.merch, co do wieku, nie jest to wymysł shsrp jedynie, ale taki wiek za optymalny do rozrodu wskazują także weterynarze.
merch, w poszukiwaniu odpowiedzi na to pytanie radziłabym Ci więc wybrać się na studia weterynaryjne, szczególnie na specjalizację dotyczącą małych zwierząt połączoną z specjalizacją na temat rozrodu zwierząt.
w tej chwili ani moje, ani Twoje wykształcenie nie pozwala na rzetelną ocenę takich przypadków. I moim skromnym zdaniem uważam, że nie jesteśmy w stanie stwierdzić, czy pomiędzy tymi przypadkami są jakieś korelacje czy nie. Porównałabym to do próby oceny stabilności fundamentów pod wieżowiec człowieka, który wylewa beton. Pojęcie jakieś ma, ale do głębszych analiz brak podstaw.
ponieważ znam osoby spełniające w/w kryteria, bazuję na ich wiedzy i o wiele szerszych doświadczeniach niż moje.
zabli, nie ma za co dziękować, wcześniej po prostu bardzo ciężko mi było o tym pisać.
w tej chwili ani moje, ani Twoje wykształcenie nie pozwala na rzetelną ocenę takich przypadków. I moim skromnym zdaniem uważam, że nie jesteśmy w stanie stwierdzić, czy pomiędzy tymi przypadkami są jakieś korelacje czy nie. Porównałabym to do próby oceny stabilności fundamentów pod wieżowiec człowieka, który wylewa beton. Pojęcie jakieś ma, ale do głębszych analiz brak podstaw.
ponieważ znam osoby spełniające w/w kryteria, bazuję na ich wiedzy i o wiele szerszych doświadczeniach niż moje.
zabli, nie ma za co dziękować, wcześniej po prostu bardzo ciężko mi było o tym pisać.
wybaczcie, ze sie wcinam w dyskusje, ale mam takie pytanie nie na temat...
Azi, co jest na twoim avatarze?
bo strasznie mnie to fascynuje odkad go ustawilas a nie moge na nim sie niczego konkretnego dopatrzec
(moze slepa jestem
)
Azi, co jest na twoim avatarze?

Wyszukiwarka nie gryzie
Malachit, a bo to taka zmyłka jest 
jak się wpatrzysz, zobaczysz tam łapkę, "dłoń", mojej nieżyjącej już gekonki [*] Amelki.

jak się wpatrzysz, zobaczysz tam łapkę, "dłoń", mojej nieżyjącej już gekonki [*] Amelki.
Rozumiem , ze jak bede sie chciala napic mleka , bedziesz mi radzila studia rolnicze i zakup gospodarstwa rolnego razem ze stadem krow i elektryczna dojarka moze jescze przetwornia mleka....merch, w poszukiwaniu odpowiedzi na to pytanie radziłabym Ci więc wybrać się na studia weterynaryjne, szczególnie na specjalizację dotyczącą małych zwierząt połączoną z specjalizacją na temat rozrodu zwierząt.
uwazam , ze takie pytanie powinni sobie zadawac hdowcy i szukac na nie odpowiedzi..., gdyby studia i specjalizacja o jakiej wspominasz by ta odpowiedz dawaly wystarczylo by spytac weta o taka odpowiedz....a na razie w pytalam wlasnie takich i niestety odpowiedz byla nie wiem , wydaje mi sie wiec , ze twoja recepta na znalezienie odpowiedz malo ze absorbujaca to po prostu nieprawdziwa.
merch, jak zwykle bawisz się w trolla, a ja mam już dość odpowiadania na pytania w rodzaju "jakiego koloru jest biały koń Napoleona", do których Twoje pytanie należało.
Przyczyn cesarki może być wiele, o czym pewnie doskonale wiesz. Obniżenie wieku eliminuje najważniejsze z nich, ustalenie odpowiedniej wagi samicy takoż. Dochodzą jeszcze problemy hormonalne lub inne czynniki osobnicze.
a napicie się mleka nie jest poszukiwaniem odpowiedzi na pytania tylko czynnością. Moja droga, właśnie studia są po to, aby na pytania odpowiadać. Doradziłam studia, gdyż wtedy m.in. masz do czynienia z kadrą naukową, która może Ci na te pytania odpowiedzieć.
i naprawdę, męczy mnie już, że na każdym kroku i wszędzie próbujesz odwracać kota ogonem.
Przyczyn cesarki może być wiele, o czym pewnie doskonale wiesz. Obniżenie wieku eliminuje najważniejsze z nich, ustalenie odpowiedniej wagi samicy takoż. Dochodzą jeszcze problemy hormonalne lub inne czynniki osobnicze.
a napicie się mleka nie jest poszukiwaniem odpowiedzi na pytania tylko czynnością. Moja droga, właśnie studia są po to, aby na pytania odpowiadać. Doradziłam studia, gdyż wtedy m.in. masz do czynienia z kadrą naukową, która może Ci na te pytania odpowiedzieć.
i naprawdę, męczy mnie już, że na każdym kroku i wszędzie próbujesz odwracać kota ogonem.
odpowiem tylko tyle - szukam odpowiedzi na rozne pytania , akurat interesuje sie hodowla i znalezienie odpowiedzi na to pytanie jest dla mnie wazne , zadalam to pytanie w tym temacie , bo TY TEZ ZAJMUJESZ SIE HODOWLA I DLA CIEBIE TEZ ZNALEZIENIE ODPOWIEDZI NA TO PYTANIE POWINNO BYC WAZNE. O ile wiem wspolprcujesz z wetami ze specjalizacja z malych zwierzat i ostatnio ten bardzo wazny problem dla mnie , ale wydawalo mi sie , ze wobec zetkniecia sie z nim rowniez dla Ciebie to problem w kregu twoich zainteresowan , a poniewaz zetknelas sie z tym problemem rowniez myslalam , ze jest szansa ze przedyskutowalas ten problem z weterynarzem ktory leczy twoje zwierzeta i moze mozesz przedstawic jego poglad na ta sprawe.
A ty wyrwalas sie ze studiami jak z przeproszeniem filip z konopi , kto tu wiec troluje?
Studia i specjalizacje mam , takze nie mam w planach podejmowania zadnych sformalizowanych kolejnych , natomiast studa nad tematem we wlasnym zakresie prowadze wlasnie w temacie choroby i inne zagadnienia hodowlane dotyczace szczurow.
A ty wyrwalas sie ze studiami jak z przeproszeniem filip z konopi , kto tu wiec troluje?
Studia i specjalizacje mam , takze nie mam w planach podejmowania zadnych sformalizowanych kolejnych , natomiast studa nad tematem we wlasnym zakresie prowadze wlasnie w temacie choroby i inne zagadnienia hodowlane dotyczace szczurow.
Rzadko interweniuję w tematach w Naszych pupilach, przyznaję, że nie jest to normą...
Jeżeli założyciel danego tematu nie życzy sobie, aby w jego temcie dyskutować jakąś kwestię, należy to życzenie uszanować. Kolejne posty poruszające owe zagadnienie będę zmuszona usunąć.
Jeżeli założyciel danego tematu nie życzy sobie, aby w jego temcie dyskutować jakąś kwestię, należy to życzenie uszanować. Kolejne posty poruszające owe zagadnienie będę zmuszona usunąć.
(...) szczurki nie znają dobrych manier. Ale chłopcy powinni.
Moje kapturowe szczęście: Dziunia[']; Koko['] i Kiki[']
Kokosanki: Nika['], Lala['] i Mila
Moje kapturowe szczęście: Dziunia[']; Koko['] i Kiki[']
Kokosanki: Nika['], Lala['] i Mila
nie krzycz na mnie, wszak to w niedobrym tonie jest. Może zbyt subiektywnie podeszłam do Twojego pytania, przyzwyczajona, że jeżeli tylko pytasz o hodowlę, to w dalszej kolejności będą szły oskarżenia pod kierunkiem shsrp, na które zwyczajnie nie mam w tej chwili ochoty.
Poza tym nie jest to temat hodowlany, a temat mojego stadka. A ja staram się to rozdzielać i nie być tylko i wyłącznie hodowcą, ale i właścicielem stadka całkiem zabawnych dziewcząt.
Agata, dzięki, ale ten post mój jeszcze zostaw, ok?
Poza tym nie jest to temat hodowlany, a temat mojego stadka. A ja staram się to rozdzielać i nie być tylko i wyłącznie hodowcą, ale i właścicielem stadka całkiem zabawnych dziewcząt.
<- taka informacja jest zamieszczona na mojej stronie i ostateczna. Potwierdzili ją dwaj niezalezni weterynarze (ten co jej spaprał ogonko-uszko-łapki i Piasecki, który nadzorował ciążę).Przyczyna takiego końca miotu jest najprawdopodobniej wynikiem problemów hormonalnych Baletki, które ujawniły się podczas porodu, a także nieprawidłowo rozwijającą się ciążą. Problem miotu A był cechą osobniczą, a nie genetyczną, wszelkie mioty skoligacone z miotem A Happy Feet nie są zagrożone.
Agata, dzięki, ale ten post mój jeszcze zostaw, ok?

- Magamaga
- Starszy Moderator na urlopie
Pierwsze zdjęcie Baleci jest powalające.
Baletka to takie ciacho z kremem toffi=)
Wszystkie są piekne bez wyjątku a Sasaneczka jest moją ulubienicą
Wszystkie są piekne bez wyjątku a Sasaneczka jest moją ulubienicą

Bo Baletka to teraz taki miziak straszliwy się zrobił w stosunku do mnie 
bardzo dziękuję za pozytywną ocenę zdjęć

bardzo dziękuję za pozytywną ocenę zdjęć

Oł.. Jaka cudna Moriaa! O innych nie wspomnę. Dzisiaj to Moria zabrała mi serce.