Regulamin forum Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Heheh a moje jak larza cala noc to ida za piec grzac dupe i tyle
Do mojego lozka rzadko sie zblizaja, chyba ze byli mniejsi a teraz maja to gleboko .
Wstreciuszek Satu udziabal zalbi.. nieladnie.
zalbi, a gdzie się kupuje pleksę? Drogie toto? Chcę swoim porobić zabezpieczenia właśnie z pleksi, bo już nie mam zdrowia wyskubywać resztek kartonu z dywanu...
Prosimy o zdjęcia odmienionej klatki:)
Mizianka dla panów!
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size] Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
za-ka-że-nie skóry?! a niechże w końcu odczepią się od Was te parchy jakieś przebrzydłe! to może być pokłosie tamtej walki z ranami. przy dłuższym stosowaniu środków antyseptycznych, łatwo może dojść do zachwiania równowagi "bakterio- grzybowej" na skórze... zdrowiejcie!
Zaraz po obejrzeniu strupków Emana pani Agnieszka opowiedziała mi o dziewczynie, która była u nich niedawno ze swoją szczurzycą, robili jej (szczurzycy, nie dziewczynie) zeskrobiny ze skóry i okazało się, że mają bakterie i cos tam jeszcze i że jest to gronkowiec. Bardzo mnie nastraszyła.
Mam receptę na neomycynę, jutro mój TŻ kupi i będę smarować strupki. Mam tak smarować pięć dni i w poniedziałek na kontrolę. Mam nadzieję, że się to nie wylęgnie bardziej..
Nastraszyli mnie też, że mogę się tym zarazić. Znowu cały czas się drapię... I czeka mnie znowu dezynfekcja klatki, ale to już po całkowitym skończeniu i umeblowaniu.
Co do plexy...
Szukaliśmy razem z Krzysiem na allegro, format 20cm x 20 cm czy mniejszy kosztuje około 3 pln, ale jest to plexa bardzo cienka - 2mm. Za arkusz, który by mnie interesował, tj około 1,5m x 1m musiałabym zapłacić jakoś 350 - 450 pln. Załamałam się.
Ale.. Mama Krzysia przywiozła mi "ścinki", które u nich w pracy są wyrzucane i starczyło mi na wielkie piętro 80cm x 50cm, dwa mniejsze 26cm x 50cm, pokrywę na akwarium 60cm x 30cm i jeszcze malutkie kawałki zostały. Do każdego boku będą ok 2cm zagięcia (czyli jeżeli piętro ma wymiary 80cm x 50cm to razem z dodatkowymi zagięciami będzie miało wymiary 84cm x 54cm). Plexa ta ma 5 mm grubości i powiem szczerze, że jest taka w sam raz. Zresztą wszystko pokażę na zdjęciach.
Jutro będziemy zaginać te krawędzie palnikiem bo opalarką nie dało się zgiąć dłuższego odcinka.
edit: juhanie się skończyło. będzie juhanie na inny temat.
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura. bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
Widzę, że nowe umeblowanie klatki to i szczury umyte, i jakie różowiutkie ogonki Ale ostatnie foty wymiatają Troszkę za mały im ten domek sprawiłaś, a widać, że się spodobał
Ja go nie kupiłam, wzięło mnie na zrobienie czegoś, nazbierałam patyków z pod pieca, powierciłam dziurki, babci ukradłam drut do kwiatków i wstawiłam to to do klatki.
Takie dwa w jednym: domek, a jak się któremuś nudzi, to mają co obgryzać =]
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura. bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www