Dwa szczuraki, dwa koszaki, cztery ptaki i dzieciaki
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: szczurzyce z lancre: Lily jest mała ptaszyna.... [']
kiedy tak czytam, jak te Wasze noce wyglądają, to się tak zastanawiam... prawie nigdy nie zapalam w nocy światła, dotąd byłam pewna, że to z Darkiem i Dolarkiem mam do czynienia, ale nieee, niemozliwe- Szczecin daleko 

Re: szczurzyce z lancre: Lily jest mała ptaszyna.... [']
szczupaki rozumieją, co się do nich mówi.
częstowałam szczupaka kanapką z dżemem i on uciekał kawałek z cząstką kanapki i zjadał, po czym przychodził po więcej. i raz dałam mu większy kawałek i powiedziałam "idź na fotel zanieś szczepanowi, bo on biedny nic nie dostał". szczupak wziął kanapkę, popędził na fotel, wlazł do szczepana pod poduszkę, po czym od razu wybiegł już bez kanapki i wrócił do mnie.....
szczepan obudził mnie w nocy, przebiegając mi po głowie. musiał przejść po głowie, bo chciał się dostać na szafkę nocną. trochę tam poszeleścił i popędził tam skąd przyszedł z ukradzionym biszkoptem - szczepan jak zwykle biegł przy ścianie po materacu i ten biszkopt tak smutno pukał o ścianę przy każdym szczepanowym skoku. zawołałam za szczepanem, żeby nie był sobkiem i powiedział szczupakowi, że ma też przyjść po biszkopta. minęło może z 5 sekund, a na łóżku pojawił się szczupak, wdrapał się na mnie i podskakiwał w radosnym oczekiwaniu. dałam mu biszkopta i szczupak pognał do szczepana. słyszałam jak razem chrupią swoje biszkopciki.
babom też wystarczy powiedzieć i zaraz rozumieją. np "nianiutku, nie próbuj nawet wdrapywać się po szufladach" i bach, mam szczura na blacie kuchennym. wszystko rozumieją, tylko zawsze robią odwrotnie i zawsze robią to, czego im się zabrania.......
częstowałam szczupaka kanapką z dżemem i on uciekał kawałek z cząstką kanapki i zjadał, po czym przychodził po więcej. i raz dałam mu większy kawałek i powiedziałam "idź na fotel zanieś szczepanowi, bo on biedny nic nie dostał". szczupak wziął kanapkę, popędził na fotel, wlazł do szczepana pod poduszkę, po czym od razu wybiegł już bez kanapki i wrócił do mnie.....
szczepan obudził mnie w nocy, przebiegając mi po głowie. musiał przejść po głowie, bo chciał się dostać na szafkę nocną. trochę tam poszeleścił i popędził tam skąd przyszedł z ukradzionym biszkoptem - szczepan jak zwykle biegł przy ścianie po materacu i ten biszkopt tak smutno pukał o ścianę przy każdym szczepanowym skoku. zawołałam za szczepanem, żeby nie był sobkiem i powiedział szczupakowi, że ma też przyjść po biszkopta. minęło może z 5 sekund, a na łóżku pojawił się szczupak, wdrapał się na mnie i podskakiwał w radosnym oczekiwaniu. dałam mu biszkopta i szczupak pognał do szczepana. słyszałam jak razem chrupią swoje biszkopciki.

babom też wystarczy powiedzieć i zaraz rozumieją. np "nianiutku, nie próbuj nawet wdrapywać się po szufladach" i bach, mam szczura na blacie kuchennym. wszystko rozumieją, tylko zawsze robią odwrotnie i zawsze robią to, czego im się zabrania.......
ten się nie myli, kto nic nie robi
Re: szczurzyce z lancre: 4 baby i 2 szczupaki. jest ok.
Zazdroszczę Ci tych szczupaków
Kochane stworki
Nie tylko robią to, na co im nie pozwalamy, ale także bez skrępowania uczą siebie nawzajem psot
Nawet nie chcę myśleć, czego nauczą moje perełki nowego bobo
Wymiziaj całe stadko

Nie tylko robią to, na co im nie pozwalamy, ale także bez skrępowania uczą siebie nawzajem psot

Wymiziaj całe stadko

szynszyla przed chwilą poczuła się słabo. leżała na półce z rozklapanymi rączkami. przełożyłam ją do koszyka do spania i tam wlała się jak coś bezwładnego. wcześniej była na wybiegu i nie zauważyłam, żeby pełzała, ale też nie biegała.
dałam jej mnóstwo witamin. witaminy trochę ją ożywiły, zlizywała mi z palca a potem się umyła. zobaczymy co się będzie działo jutro....
dałam jej mnóstwo witamin. witaminy trochę ją ożywiły, zlizywała mi z palca a potem się umyła. zobaczymy co się będzie działo jutro....
Szynszylku Ty sie nie wydurniaj
Raz mi sie tak szczur wylał z rąk i nie wspominam tego dobrze (Kyoko...)
Trzymamy kciuki i czekamy na wieści.

Raz mi sie tak szczur wylał z rąk i nie wspominam tego dobrze (Kyoko...)
Trzymamy kciuki i czekamy na wieści.
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
szynszyl w zasadzie ozdrowiał
aktualnie śpi, ale wykazywała rano normalną aktywność i ruchliwość.

- maua_czarna
yss, poplakalam sie
Wzruszyla mnie solidarnosc szczupaczkow, jakas ckliwa sie zrobilam
Mizianeczko dla wszystkich

Wzruszyla mnie solidarnosc szczupaczkow, jakas ckliwa sie zrobilam

Mizianeczko dla wszystkich

maua: szczupaki są w ogóle niemożliwe 
rano z głupia frant odwiedził mnie szczepan. pokicał trochę. wepchnął mi się pod kołdrę. wyszedł spod kołdry. znowu się wpechnął i zaczął się bawić moją piżamą
i nagle wyprysnął stamtąd, popędził na klatkę dolną, wskoczył na szczupakówkę - a tu zonk, górna klapka zamknięta
stanął na klapce. wsadził nos między pręty. podskoczył - klapka nic. no to biegiem, w dół, naokoło klatki do przednich drzwiczek, wskoczył, następnie długim susem do koszyka - ustawił się, podniósł ogon i zrobił siusiu 
wlazł do rękawa i poszedł spać. [rękaw = norka szczupaków]
dotarł do nas dziś furet plus, kupiony okazyjnie na allegro
jest furet, jeden taras ferplastowy, jedne schodki, rura, mostek drewniany i drewniany domek
[drewna odkażę i będą ok]
czyli robimy dziś wielkie walentynkowe porządki klatkowe
i przeprowadzki. na razie w furecie zamieszkają dziewczynki, jako że osoba która miała nam zrobić wolierę, przestała się odzywać :/ a one biedne kiszą się w szynszylówce.
furet jest jakiś ogromny! aż tak wielkiej klatki się nie spodziewałam
pierwszy raz widziałam też taras ferplasta i też na mnie zrobił wrażenie, wymiary podawane na stronkach nie oddają wielkości klatki, tarasów, rury i w ogóle niczego
na pewno szczupakom się spodoba taka klatka, szczególnie szczepanowi, który jest klatkolubny.
szynszylka w doskonałej formie. może wtedy uderzyła się w głowę, albo doznała jakiegoś innego niegroźnego urazu, bo bardzo szybko doszła do siebie.

rano z głupia frant odwiedził mnie szczepan. pokicał trochę. wepchnął mi się pod kołdrę. wyszedł spod kołdry. znowu się wpechnął i zaczął się bawić moją piżamą

wlazł do rękawa i poszedł spać. [rękaw = norka szczupaków]
dotarł do nas dziś furet plus, kupiony okazyjnie na allegro

czyli robimy dziś wielkie walentynkowe porządki klatkowe

furet jest jakiś ogromny! aż tak wielkiej klatki się nie spodziewałam

szynszylka w doskonałej formie. może wtedy uderzyła się w głowę, albo doznała jakiegoś innego niegroźnego urazu, bo bardzo szybko doszła do siebie.
e tam ferpast nie duzy a normalny ale XL mi sie nie zmiesci wiec musza byc plusy 
Ciesze sie ze szyla OK,
no wesolo masz ze szczupakami

Ciesze sie ze szyla OK,
no wesolo masz ze szczupakami

Zróbcie szczupakowy kabaret
Gwarantuje większą oglądalność niż w ani mru mru 
A w tarasach ferplastowych sie zakochasz
Wygodne do mocowania, ładne i szybkie do sprzątania 

A w tarasach ferplastowych sie zakochasz

Ze mną: LeeLee + Lily
Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
merch: do tej pory szczupaki siedziały w klatce na półtora szczura...... :] kwestia proporcji....
ja o tym nie pomyślałam, i kupilabym xl.. ale jakoś tak wyszło, że mam plusa.. i ledwo co miesci sie w drzwiach łazienki =Pmerch pisze:e tam ferpast nie duzy a normalny ale XL mi sie nie zmiesci wiec musza byc plusy
yss, planujesz jeszcze jakieś inne, większe klatki? :> (moze tower? =D)
zalbi, nie 
dziewczyny mają wolierę, a szczupaki plusa. na chorobę mi więcej dużych klatek? towera nie miałabym nawet gdzie zmieścić. i nie wszedłby mi do wanny.
zobaczymy, ile mi za parę miesięcy zostanie panienek. prawdopodobnie wymienię też wolierę na plusa, jest mniejszy, mniej pionowy a bardziej poziomy i dla starszych szczurów chyba lepszy, żeby z wysoka nie leciały z półek w razie czego. przynajmniej taki jest plan. za parę miesięcy panienek będzie najwyżej 3, a może tylko 2, one w końcu nie młodnieją
woliera dla 2 - 3 staruszek to jakiś overkill 
zrobiłam byle jaki hamaczek dziewczynom [z kocyka przyczepionego drucikami], ciekawe, czy będą korzystać
oglądały ten wynalazek w zadziwieniu.
nie miały do tej pory hamaków, bo lily potrafiła roznieść w pył hamak w kilka godzin. z niszczycieli zostala mi magrat, ciekawe ile hamak powisi
bo koszyczek do spania plastikowy już nie ma jednej ścianki.
a norka-rękaw szczupaków ani nie draśnięty, ani nawet nie siknięty. koszyczek - kibelek też. tak to powinno wyglądać :] a nie jak po przejściu tornada....

dziewczyny mają wolierę, a szczupaki plusa. na chorobę mi więcej dużych klatek? towera nie miałabym nawet gdzie zmieścić. i nie wszedłby mi do wanny.
zobaczymy, ile mi za parę miesięcy zostanie panienek. prawdopodobnie wymienię też wolierę na plusa, jest mniejszy, mniej pionowy a bardziej poziomy i dla starszych szczurów chyba lepszy, żeby z wysoka nie leciały z półek w razie czego. przynajmniej taki jest plan. za parę miesięcy panienek będzie najwyżej 3, a może tylko 2, one w końcu nie młodnieją

zrobiłam byle jaki hamaczek dziewczynom [z kocyka przyczepionego drucikami], ciekawe, czy będą korzystać

nie miały do tej pory hamaków, bo lily potrafiła roznieść w pył hamak w kilka godzin. z niszczycieli zostala mi magrat, ciekawe ile hamak powisi

a norka-rękaw szczupaków ani nie draśnięty, ani nawet nie siknięty. koszyczek - kibelek też. tak to powinno wyglądać :] a nie jak po przejściu tornada....
Przeczytałam od deski do deski o twoich wszystkich szczuraskach , cudowne stadko ; zazdroszczę.....
Fantastyczne te szczupaki ; ja też byłam przekonana , że nasza Peanutka wiedziała , co się do niej mówi....
Wycmoktaj je w moim imieniu tak , żeby miały "odlot"
Fantastyczne te szczupaki ; ja też byłam przekonana , że nasza Peanutka wiedziała , co się do niej mówi....
Wycmoktaj je w moim imieniu tak , żeby miały "odlot"

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
wszystkiego najlepszego
o ile się licznik na forum nie pomylił