Pierwszy szczurek trafił do mnie w 2004 roku może troszkę wcześniej wysypiska śmieci (tato mi ją przyniósł jak tam pracował)nie wiem teraz dokładnie czy był to samiec czy samiczka, ale na 70% samiczka. Śliczna wyrośnięta Albinoska z czerwonymi oczkami miała już około roku na pewno. Żyła bardzo długo, Jak tato mi ją przyniósł była bardzo agresywna wszystkich gryzła. Ale ja się nie poddawałam i udało mi się ją oswoić. Wtedy moja wiedza o szczurkach była praktycznie zerowa. Z tego co teraz czytam to mieszkała nawet w za małej i w ogóle,,, Po jakimś roku odeszła był wielki płacz.
W 2006 roku trafiła do mnie z Zoologicznego śliczne szczurki Czarny Berkshere i albinoska.Czarna okazała się być w ciąży. Wtedy właśnie zarejestrowałam się na forum... Szczurki szybko się rozeszły. Zostawiłam dla niej kaptur kę i tak razem siedziały Sobie. Potem kupiłam samca siedziały oddzielnie, ale trafiła się wpadka... Wtedy u sąsiada w szopce były szczury i kot przyniósł mi do domu małego szczurka jeszcze nie widział, a że moja szczurka mała małe top go podsunęłam dla niej. Przyjęła go bez żadnego kłopotu. Dożyła do około 6 miesiąca i z nieznanych mi przyczyn zdechła...
szczurki tak Sobie żyły Kaptur ka, Czarna i albinoska, oraz Samiec ( w innej klatce i pokoju)... Gdy ostatnia samiczka odeszła został tylko samiec. Żył jeszcze jakieś pół roku i odszedł na raka

W grudniu 2008 roku w okolicy świat dostałam od chłopaka w prezencie szczur kę Tequile, która była z Kinder niespodzianką. Wczoraj maluchy skoczyły już miesiąc. 3 trafiły już do nowego domku ogólnie wszystkie maluchy są już zaklepane tylko 2 panów nie na 100 %.
Nom oki jak na razie to tyle o szczurkach

Teraz przedstawię wam resztę mojego małego zoo
1.(PIES)Pierwszy trafił do nas Max kundelek który został kupiony od brata kolegi za 10 zł. W tej chwili ma już około 5 lat. Z charakteru jest strasznym nerwusem... Pupilek Ojca, resztę psów i kotów rozstawia po kątach on tu rządzi

2.(KOT) Druga była kotka Siwa/Stara/Migotka przyjechała do nas z Laudańszczyzny z rodzinnej wsi mamy. Jest córką kotki mojej babci. Ma około 3 lat i tak samo jak Max jest tu górą
 ... Rozstawia dwa pozostałe koty po katach
... Rozstawia dwa pozostałe koty po katach  
 3.Świnka morska Gucia ma około 2.5 lat. Wzięłam ją z ogłoszenia jakieś dwa lata temu. Spasła się strasznie wygląda jak by była w ciąży

4.(PIES)Jako czwarta trafiła do nas Lola (ma około 1,5roku)tak samo jak Siwa z wioski od mojej mamy... Szkoda mi się jej zrobiło jak zobaczyła jak ją dzieci męczą a jak była malutka to była taką słodziutką kuleczką

O drazu się w niej zakochałam. A teraz to szatan z piekła rodem
 Jest takim małym urwisem że szok dosłownie. Uwielbia zrywać i to najczęściej białe pranie ze sznurów I doprowadzać je do tragicznego stanu. Na podwórko nikogo nie wpuści bo gryzie za nogawki. Ugryzie i ucieka
 Jest takim małym urwisem że szok dosłownie. Uwielbia zrywać i to najczęściej białe pranie ze sznurów I doprowadzać je do tragicznego stanu. Na podwórko nikogo nie wpuści bo gryzie za nogawki. Ugryzie i ucieka  Uwielbia się bawić biegać. Taki pies z ADHD
 Uwielbia się bawić biegać. Taki pies z ADHD  Taka mała pociecha choć czasami potrafi zdenerwować
 Taka mała pociecha choć czasami potrafi zdenerwować  
 5.(KOT)Jako Piata trafiła do nas Murza od znajomych okociła się kota miała być oddana ale została.
Ma nie cały rok jakieś 7 miechów

6.Świnka morska Milunia ma około 1.5 roku też wzięta z ogłoszenia
7.(PIES)Jako siódmy trafił do Nas Drops. Przygarnęłam go razem z jego 4 rodzeństwa. Jego 2 braci i siostra znalazły domki. A on jakoś nie i tak został. Ma około 4 miesięcy. Od urodzenia był bojaźliwy boi się obcych. Innych psów jak podnosi się głos. Ale to taka domowa maskotka. Nie odstępował by mnie ani na krok. Śpi ze mną w łóżku
 taki kaloryfer mały
 taki kaloryfer mały  ...
... 8.(KOT) Rudy/Bobek Braciszek Murzy ma około 3 miesięcy. Pupilek Ojca jak go przyniosłam to tato mówił zabieraj go z powrotem. On tu nie zostanie itp. A teraz Bobunio i w ogóle śpi z nim w łóżku

9. I na kącu właśnie tequila o której już pisałam wcześniej
Zdjęcia wstawię dziś wieczorem, albo jutro