Surowe jajka
Moderator: Junior Moderator
-
Surowe jajka
Nie jestem przekonany do końca z tymi jajkami:(Surowe białko zawiera antywitamine H i chyba podawanie w wiekszej ilości nie jest wskazane
Surowe jajka
wyjasnij to tak, zeby choc czesc z nas miala szanse zrozumiec... w koncu po to jest forum...
-
Surowe jajka
Jeśli to do mnie-to wytłumacz proszę co jest niezrozumiałego w moim poście?
Surowe jajka
[quote="Szczurołap"]Surowe białko zawiera antywitamine H i chyba podawanie w wiekszej ilości nie jest wskazane[/quote]
Dokładnie to jest niezrozumiałe... w liceum nie uczyli mnie o antywitaminach, szczególnie H
A o ile dobrze wiem - studia były ekonomiczne, nie biologiczne a w podręcznikach stricte matematycznych takich informacji brak 
Dokładnie to jest niezrozumiałe... w liceum nie uczyli mnie o antywitaminach, szczególnie H

¡oɹƃǝןן∀ ɐu ʎɹnʇɐıʍɐןʞ ǝıdnʞ ǝıu ʎpƃıu znſ
-
Surowe jajka
Antywitamina to taka substancja która neutralizuje witaminę w tym wypadku biotynę(wit H)
Surowe jajka
oki... ja zdaje sobie sprawe, ze twoje komentarze sa madre i bardzo cenne... ale i tak wiekszosci nie rozumiem... moze moglbys napisac, jakie to ma konsekwencje dla szczurka? i po jakiej ilosci surowego bialka te konsekwencje moga sie ujawnic...
-
Surowe jajka
Myślę,że zbyt częste podawanie go,np 2 razy w tygodniu byłoby problemem,a konsekwencje to słabsza okrywa włosowa.Ale ugotowane-mysle,że nie ma problemu oprócz wiadomych przypadków skazy
Ja sie wcale nie wymądrzam

Surowe jajka
a co to jest ta skaza? :?
czuje sie jak idiotka... rozumiem tylko polowicznie jego posty :?
czuje sie jak idiotka... rozumiem tylko polowicznie jego posty :?

Surowe jajka
skaza... białkowa :?:
w serduszku:
*Stiuartka zm.18.03.2004r.
przy mnie:
*Mirabelka ur.1.05.2004r. (data umowna)
*Amfetaminka ur.1.06.2004r. (data umowna)
*Minka, Zuzia, Szara Mysz - z nami od października 2003r
... i już ze mną --> Iwo (ur.24.10.2003r.)
*Stiuartka zm.18.03.2004r.
przy mnie:
*Mirabelka ur.1.05.2004r. (data umowna)
*Amfetaminka ur.1.06.2004r. (data umowna)
*Minka, Zuzia, Szara Mysz - z nami od października 2003r
... i już ze mną --> Iwo (ur.24.10.2003r.)

Surowe jajka
moim dalem nie nadtluczone!!!!!!!!!!! i glowily sie chyba z 5 godzin!!!!!!!!! wiec im je nadluklem i zjadly je w !!uwaga!! 5 minut
pozdrowionka od moich ogonków
Szatana,Diabła,Henia,Gucia i Maciusia
Szatana,Diabła,Henia,Gucia i Maciusia
Surowe jajka
a ile masz szczurasów :>
Surowe jajka
Abstrachując od taktownej wymiany poglądów
na temat zrozumiałego przekazywania swojej wiedzy za pomocą takich a nie innych wyrażeń...
przeczytałam pierwszą stronę tego tematu i dorzucam moje doświadczenia w tym względzie:
a moje ściury uwielbają wprost jajo na twardo, ewentualnie może być na miękko!
- serwuję im je po kawałeczku na dłoni - by zjadły od razu a nie chomikowały po kątach lub by to nie leżało kilka dni na dnie...
BARDZO lubią jajo! może dlatego, że dostają je od święta- czyli co 2-3 tygodnie...
co do diety owocowej, to pozwalam im powąchać różne rzeczy z naszego stołu - wobec mojej cytryny do herbaty pozostają obojętne, a pomarańczę czy mandarynkę poliżą troszkę jeśli jest wyjątkowo słodka - Ratek I uwielbiał słodkie mandarynki - kiedyś się dorwał nam do talerzyka z obraną i tak mu już zostało - zamieściłam nawet zdjęcie z młodości Ratka I - z kawałkiem mandarynki właśnie
z innych naturalnych słodkości najbardziej lubią jabłko i banana, może być także kawałek brzoskwini bez skórki - ale apetyt na nią zależy od humorku ściura
ciekawi mnie, dlaczego cytrusy mogą naprawdę zaszkodzić szczurom - i czy tylko potomkom laboratoryjnych? bo dzikie szczury żyjące w cieplejszych klimatach z pewnością mają je w swojej diecie!
pozdrawiam!
M

przeczytałam pierwszą stronę tego tematu i dorzucam moje doświadczenia w tym względzie:
a moje ściury uwielbają wprost jajo na twardo, ewentualnie może być na miękko!
- serwuję im je po kawałeczku na dłoni - by zjadły od razu a nie chomikowały po kątach lub by to nie leżało kilka dni na dnie...
BARDZO lubią jajo! może dlatego, że dostają je od święta- czyli co 2-3 tygodnie...
co do diety owocowej, to pozwalam im powąchać różne rzeczy z naszego stołu - wobec mojej cytryny do herbaty pozostają obojętne, a pomarańczę czy mandarynkę poliżą troszkę jeśli jest wyjątkowo słodka - Ratek I uwielbiał słodkie mandarynki - kiedyś się dorwał nam do talerzyka z obraną i tak mu już zostało - zamieściłam nawet zdjęcie z młodości Ratka I - z kawałkiem mandarynki właśnie

z innych naturalnych słodkości najbardziej lubią jabłko i banana, może być także kawałek brzoskwini bez skórki - ale apetyt na nią zależy od humorku ściura

ciekawi mnie, dlaczego cytrusy mogą naprawdę zaszkodzić szczurom - i czy tylko potomkom laboratoryjnych? bo dzikie szczury żyjące w cieplejszych klimatach z pewnością mają je w swojej diecie!
pozdrawiam!
M
moje kochane: Husky, RatekII, Panda
oraz Titi, Kropeczka, Rubinka i Wiedźminek,
zaś Tofulkę widzę, jako Matka Chrzestna co dwa weekendy ;-)
oraz Titi, Kropeczka, Rubinka i Wiedźminek,
zaś Tofulkę widzę, jako Matka Chrzestna co dwa weekendy ;-)
Surowe jajka
A ja sie zastanawiam czy moge dac moim szczurkom jajko przepiurcze ?? jesli tak to na twardo miekko czy na surowo ?? :twisted: