Koniec szczurzej historii. Trzódki ciąg dalszy.

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
merch

Re: Moja trzódka: Teo, Burton, Eman, Satu, Dante

Post autor: merch »

najkrocej , geny jak wiesz sa recesywne i dominujace

sa jescze kodomiujace

niektore geny recesywne sa nie widoczne fenotypowo , ale moga wywierac pewien wplyw

i tak jesli masz RR masz szczura czarnego
jesli masz rr masz szczura bezowego, ( lub rudego jesli jest A_)
jesli masz Rr mozesz miec rozjasnienie " czarnosci"

Podobnie moga dzialac inne rozjasniacze jak gen p ( pp -champagne)
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
RattaAna

Post autor: RattaAna »

hłe hłe hłe, taka mała pchła i wujkowie ledwo nadążają :D a jak Dante próbuje iskać wuja (na początku filmiku); miodzio :-*
mój cały babiniec już za TM...
[*] Fiona Pumka Lusia Tola Layla Sheila Zbójka Rita Frida Ziuta Emma Laguna Dotka Szelma Andariel i kotka Loona
[/size]
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Jakie śmieszne rozcapierzone łapki ! :)
Żądny wrażeń - chyba będzie z niego niezły globtrotuar ;)
No i widać , że motywuje starszyznę ;)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

Hihi Dante to nawet ladny jest w sumie jak na fuzza :)

Satu jak sie rozłożył.. jak krol na włościach. Sliczny jest i zdecydowanie nie wierzymy Ci ze srednio lubisz blutki!

Ucaluj ferajne :-*
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

Ratta, też mi się to podoba. i jeszcze w pewnym momencie Burton tak śmiesznie za maluchem kica..

Teli, mówię Ci, fuzzy są cudne! Też nie widziałam w nich nic takiego do czasu.. =D

Znowu filmiki, tym razem tylko z młodzieżą w roli głównej. Dla porównania jaka różnica jest między Emanem a Dante:
http://www.youtube.com/watch?v=lducH2feNWs
http://www.youtube.com/watch?v=h7o5AxEI14U

I pozostałe zdjęcia grupowe:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dante zaczyna znowu łysieć.. ciekawe jak będzie wyglądał za jakiś czas..
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
ogonowa
Numer GG: 7589945

Post autor: ogonowa »

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f6c ... 2e983.html Od największego do najmniejszego =D
Chłopcy są cudni, a Dante i Eman to miód dla moich oczu =)
Awatar użytkownika
Piromanka

Post autor: Piromanka »

Ach... Naoglądałam się twoich zdjęć i aż trudno mi wyrazić, jak nie mogę się już doczekać braciszka twojego Dantego :-*
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

Piro bedziesz miala braciszka Dantego?

Suuuper.. ehh a Dante nie jest taki wcale brzydal.. sliczne te Twoje chlopaczyska zalbi
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
nairda

Post autor: nairda »

Jaki kangurek! Z duża ilościa łap i uszu ;-)
Uropczy jest ten mały :-)
Awatar użytkownika
zalbi

Szczury potrafią zostawiać przepiękne szramy, rozcięcia i dziury. Pamiątki te utrzymują się w zależności od możliwości gojenia się danego poszkodowanego.

Wczoraj zaliczyłam wspaniałego dziaba. Zęby trafiły akurat w najbardziej nieodpowiednie miejsce. Palec wskazujący lewej ręki, na drugim zgięciu, połowa skóry rozcięta plus drugi, mniejszy dziab minimalnie niżej. Skóra rozeszła się na kości, krew lała się przez chwilę ale w dużej ilości, palec spuchnął i zginać go nie byłam w stanie. Satu.

________________________________________________________________________________________________

Ze studniówki wróciłam o 6 rano.. Poszłam spać a w niedzielę wstałam o 13.. =P
Obrazek
grzesia

Post autor: grzesia »

Oooo to Satu taki niedobry? Siostra mu przekazuje: "Bracie, nie przynoś wstydu rodzinie! szybciutko przeproś Zalbi i niech to się już więcęj nie powtórzy".
Życzę szybkiego zagojenia się rany. I na marginesie: nie ma to jak spać do 13 :D
Awatar użytkownika
zalbi

grzesia, jakbyś wróciła ze studniówki po 6.. poszła spać przed 7 (musiałam wyciągnąć z włosów 40 wsuwek), to o której byś wstała? =)

__________________________________________________________________________________________________

Małe łyse jest cudowne. Lekko zaczepione skacze, galopuje, a w międzyczasie myje sobie pyś, i tak cały czas.
Rozbawione wskakuje do koszyka, gdzie leżą wujkowie i zaczepia ich, wpełza pod nich, podskubuje i chce się bawić a oni chcą spać. No cóż.

Taki byłem przed tygodniem:
Obrazek Obrazek
a tu pokazuję białe brzusio:
Obrazek

=)
Ostatnio zmieniony sob lut 28, 2009 2:08 pm przez zalbi, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
ogonowa
Numer GG: 7589945

Post autor: ogonowa »

zalbi pisze:ogonowa, jakbyś wróciła ze studniówki po 6.. poszła spać przed 7 (musiałam wyciągnąć z włosów 40 wsuwek), to o której byś wstała? =)
A dlaczego do mnie pytanie? :D

Hmm nie mam pojęcia, może o 15.. 16 coś koło tego ;).
odmienna

Post autor: odmienna »

Małemu Łysemu ta łobuzerskość ze ślepek wyziera , a zupełnie nie można powiedzieć o Satu, że jemu wyziera ludożerność.... hmmm, ale Emanowi, nawet w najgorszym jego okresie też tak dobrze ze ślepek patrzyło. Potrafią dranie niewiniątka rżnąć. ::)
Zamiast wyciągać z włosów czterdzieści wsuwek, nie lepiej było któregoś szczuraka do łóżka zabrać? – nie uwierzę, że nie dałby rady. ;)

Dopiero dzisiaj mogłam obejrzeć filmiki- są ekstra, ale zajęło mi to ok. godziny- zawsze tak jest... durny youtube podsuwa kolejne o szczurach i człek pół soboty traci :-\
Awatar użytkownika
zalbi

ogonowa, nie wiem dlaczego byłam święcie przekonana, że to Twój post był wyżej =P

odmienna, no tak, skąd ja to znam =D

wieczorem wstawię resztę zdjęć i może uda mi się dodać kolejny filmik na youtube =]

________________________________________________________________________________________________

Siedziałam przy biurku bawiąc się akwarelami na kartce.. Ogony biegały. Wyszłam z pokoju. Wracam jakieś pięć minut później.. Kubek z wodą leży na podłodze, woda wszędzie. Pędzel zawleczony przez któregoś do klatki. Na kartce kolorowe ślady szczurzych łapek, obrazek zapaćkany - do wyrzucenia. Który? Eman oczywiście, tylko on wchodzi na biurko. Wzięłam dziada do łazienki żeby umyć łapki. Wracam do pokoju, patrzę na zniszczoną kartkę ze szczurzymi śladami i coś mnie tknęło. Oglądałam kiedyś program, gdzie psy malowały łapkami.

Zrobiłam na kartce kilka kolorowych plam, postawiłam tam Emana. Pobiegał po plamach a potem podsunęłam mu czystą kartkę. Zmieniałam tylko kolory plam po których biegał. Eman nic sobie z tego nie robił, nie był w ogóle świadomy tego, że staje się artystą =D
Ale mam fajne obrazki malowane przez szczura =)

Przy okazji mam całą podłogę, biurko, drukarkę i tablet w łapki..
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”