[Wyposazenie] - Poidelko
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

[Wyposazenie] - Poidelko
ja moje mam już ponad rok i nie wymieniałam :? myje je dokładnie co 2 - 3 dni płynem do naczyń, po czym płukam i odparzam wrzątkiem. Wtedy wlewam świerzą wodę.

[Wyposazenie] - Poidelko
Mhm...No dobra - niech będzie i tak...Pytałam, bo w jednym z poidełek (po ok 2 miesiącach) pojawiły się jakieś czarne kropki na dnie. Myslałam, że to od "starości". 
Czyli można wyparzać...Zrobię to jutro. Dzięki za odpowiedz.

Czyli można wyparzać...Zrobię to jutro. Dzięki za odpowiedz.
..: Ze mną: Bucik, Agutek, Szyszka (ur. 7.07.2004) i Przesterek (adoptowany 1.09.2004) :..
..:: Był ze mną: Chips , tatuś ww szczurków("Chipsik", "Pysiek", "Potworek"); odszedł 30.05.2005 ::..

..:: Był ze mną: Chips , tatuś ww szczurków("Chipsik", "Pysiek", "Potworek"); odszedł 30.05.2005 ::..
[Wyposazenie] - Poidelko
to może być kamień z tzw. "twardej wody", który oznacza, że woda była po prostu delikatnie mówiąc brudna (niezdrowa, zasobna w metale itp.)

[Wyposazenie] - Poidelko
A czy wasze szczurki pija z poidelka z dzien czy w nocy. Bo moja Pola w dzien nie pije wcale, przynajmniej ja nie widze. Rano za to jak wstaje, to widze, ze w poidle jest o wiele mniej wody niz wieczorem poprzedniego dnia. Poidlo jest raczej szczelne, ale jednak jakas obawa jest. Jak to jest u was, bo moze to calkiem normalne, a ja panikuje 

Pozdrawiamy
OlaA + Pola (ur. 23.06.2004r - data umowna):D

OlaA + Pola (ur. 23.06.2004r - data umowna):D
[Wyposazenie] - Poidelko
moje piją w dzień chyba najwięcej - w nocy to raczej śpią  bo jak rano do nich przychodze to poidełko wygląda na nieruszone :?
 bo jak rano do nich przychodze to poidełko wygląda na nieruszone :?
ale teraz, jak jest ciepło, to i tak piją non stop

bo jak rano do nich przychodze to poidełko wygląda na nieruszone :?
 bo jak rano do nich przychodze to poidełko wygląda na nieruszone :?ale teraz, jak jest ciepło, to i tak piją non stop
w serduszku:
*Stiuartka zm.18.03.2004r.
przy mnie:
*Mirabelka ur.1.05.2004r. (data umowna)
*Amfetaminka ur.1.06.2004r. (data umowna)
*Minka, Zuzia, Szara Mysz - z nami od października 2003r
... i już ze mną --> Iwo (ur.24.10.2003r.)

*Stiuartka zm.18.03.2004r.
przy mnie:
*Mirabelka ur.1.05.2004r. (data umowna)
*Amfetaminka ur.1.06.2004r. (data umowna)
*Minka, Zuzia, Szara Mysz - z nami od października 2003r
... i już ze mną --> Iwo (ur.24.10.2003r.)

[Wyposazenie] - Poidelko
U mnie jest standard, czyli w dzień piją z poidełka, na zmiane z moich kubeczków. 
A w nocy nie mają wyjścia i piją tylko z poidełka.

A w nocy nie mają wyjścia i piją tylko z poidełka.

[Wyposazenie] - Poidelko
To Felek jakims wyrzutkiem jest... Tez mam szklane poidełko, ale on za nic tego nie ruszy 
Chyba zostane przy miseczce z wodą... Juz sie przyswyczaiłam codzienie ja wymieniac

Chyba zostane przy miseczce z wodą... Juz sie przyswyczaiłam codzienie ja wymieniac
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów 
i ich ciudne szczurki 

Madzia-Jadzia i jej szczęscie Feluś
nr gg 1402868

i ich ciudne szczurki

Madzia-Jadzia i jej szczęscie Feluś
nr gg 1402868
- 
				Monia
[Wyposazenie] - Poidelko
ja mam pidełko. na roznych stronach doczytałam sie ze trzeba szczurkom codziennie wymieniac wode. czy to prawda?

[Wyposazenie] - Poidelko
Wiesz to zależy, od sytuacji. Ja swoim wymieniam co dwa dni zazwyczaj. A myję i przepłukuje gorącą wodą przy każdym sprzątaniu klatki.
Myśle, że codziennie nie zaszkodzi, ale nie ma takiej potrzeby.

Myśle, że codziennie nie zaszkodzi, ale nie ma takiej potrzeby.

[Wyposazenie] - Poidelko
Ja tez wymieniam wode co dwa dni  Moim zdaniem poidełko jest bardzo praktyczne ale szczurowi takrze potrzeba wody w miseczce (moj uzywa jej do mycia)
 Moim zdaniem poidełko jest bardzo praktyczne ale szczurowi takrze potrzeba wody w miseczce (moj uzywa jej do mycia)

Moim zdaniem poidełko jest bardzo praktyczne ale szczurowi takrze potrzeba wody w miseczce (moj uzywa jej do mycia)
 Moim zdaniem poidełko jest bardzo praktyczne ale szczurowi takrze potrzeba wody w miseczce (moj uzywa jej do mycia)[Wyposazenie] - Poidelko
moja mala ma miseczke duzaa wiec nie mialam problemu bo tu nie ma nic do uczenia zawsze siada na misce i sobie pije

"Nie istnieje droga na skroty do miejsca,
do ktorego dojsc warto"
GG: 7785541

do ktorego dojsc warto"
GG: 7785541
[Wyposazenie] - Poidelko
a ja mam problem z Kreską...ona nic nie pije... ani z poidełka ani z misteczki.. jak już to zlizuje coś z palca ale wody nie lubi. Daje jej mleczko, śmietankę , jogurcziki, ogórki, brzoskwinie i jabłka..bo w nich sporo soków... kurde, martwie sie bo ta mała teraz a dzieciaki i powinna pic..a ona nic...jje jak głupia ale nie pije...  mam nadzieje ze jej wystarcza zamienniki takie jak wymienilam powyzej...
 mam nadzieje ze jej wystarcza zamienniki takie jak wymienilam powyzej...

mam nadzieje ze jej wystarcza zamienniki takie jak wymienilam powyzej...
 mam nadzieje ze jej wystarcza zamienniki takie jak wymienilam powyzej...ja to ja i nikt inny ==obecnie===
Malinka ==w pamięci===
-(-@ Mycha, Szarusia, Białeczka, Szkrabek, Szarusia (2), Łatka, Szkrabka @-)-

Malinka ==w pamięci===
-(-@ Mycha, Szarusia, Białeczka, Szkrabek, Szarusia (2), Łatka, Szkrabka @-)-
poide?ko
Mój Spuśnik nie korzystał nigdy z poidełka...
Mam zamiar kupić dużą,nową klatkę i zamontować tam coś takiego,ale czy On będzie z tego korzystał?
W tej chwili to On gotuje sobie zupy w naczyniu z wodą!!!
(Bierze w łapki trociny i wrzuca do wody)
..hehe.. :lol:
Spuśnik-Mamuśnik to mój synek 

[Wyposazenie] - Poidelko
gdzieś już to chyba było omawiane na forum...
wstaw na początek do klatki miseczkę z wodą obok pełnego poidełka. przez jakiś czas będzie miał w klatce jedno i drugie. jak zauważysz, że się nauczył pić z poidełka, będziesz mogła miseczkę wyciągnąć.
jeden z moich chłopaczków na początku nie potrafił korzystać z poidełka, ale nauczył się szybko, bo podpatrzył jak robi to drugi (bystrzacha )
 )

wstaw na początek do klatki miseczkę z wodą obok pełnego poidełka. przez jakiś czas będzie miał w klatce jedno i drugie. jak zauważysz, że się nauczył pić z poidełka, będziesz mogła miseczkę wyciągnąć.
jeden z moich chłopaczków na początku nie potrafił korzystać z poidełka, ale nauczył się szybko, bo podpatrzył jak robi to drugi (bystrzacha
na świecie żyje ok. 6 miliardów ludzi i ok. 10 miliardów szczurów... i kto tu rządzi? :-)