Ogonowe ogony: Zosiu ['], Lizak, Rubin
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Ogonowe ogony: Zosiek, Rubin, Lizak
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5fc ... f32f4.html - no nie, ja się chyba sama zdrzemnę - tak "apetycznie" to stworzonko lula w sianku 

O to spis rzeczy które chciałabym zamówić w planecie:
Herbal Pets Natura Szczura karma ziołowo-warzywna
JR Farm Wellness Karma dla szczurka 600g
JR Farm Pokarm dla szczura 1kg
JR Farm Marzenie gryzonia 200g
JR Farm Marzenie szczura 175g
Versele-Laga Toasties Rat&Mouse-ciasteczka serowe 150g
Trixie Miska chrom 0,3l/9,5cm zawieszana
JR Farm Uczta szczura z krabami 600g J
JR Farm Dropsy mix dla gryzoni 75g
XtraVital Rat Food 0,5kg
VITAKRAFT VITA SPECIAL dla młodych oraz dorosłych szczurków 600g
Versele-Laga Rat Complete 500g
Versele-Laga Rat & Mouse Duo 1kg
Tropifit Rat 700g
JR Farm Uczta dla młodych szczurów 500g
Dako-Art Przysmak Lux jajeczny 40g
Dako-Art Dropsy miodowe 75g
Orientale ECO Food witaminki ziołowe
JR Farm Dropsy jogurtowe dla gryzoni 50g
Trixie Mini snackball dla małych zwierząt
Herbal Farm Sianko miętowe 300g
Stop Smell Podłoże organiczne 7l
Zuzala Sianko melisowe 300g
Jrs Chipsi Apple 15l
Razem wyniesie mnie 190,44zł + 19zł wysyłka. Koszta wielkie (jak na moją kieszeń) ,ale starczy nam do wakacji. Macie jakieś pomysły czy coś dodać/ująć? To mniej więcej chciałabym aby się znalazło, ale może macie propozycje co jest zupełnie niepotrzebne?
Herbal Pets Natura Szczura karma ziołowo-warzywna
JR Farm Wellness Karma dla szczurka 600g
JR Farm Pokarm dla szczura 1kg
JR Farm Marzenie gryzonia 200g
JR Farm Marzenie szczura 175g
Versele-Laga Toasties Rat&Mouse-ciasteczka serowe 150g
Trixie Miska chrom 0,3l/9,5cm zawieszana
JR Farm Uczta szczura z krabami 600g J
JR Farm Dropsy mix dla gryzoni 75g
XtraVital Rat Food 0,5kg
VITAKRAFT VITA SPECIAL dla młodych oraz dorosłych szczurków 600g
Versele-Laga Rat Complete 500g
Versele-Laga Rat & Mouse Duo 1kg
Tropifit Rat 700g
JR Farm Uczta dla młodych szczurów 500g
Dako-Art Przysmak Lux jajeczny 40g
Dako-Art Dropsy miodowe 75g
Orientale ECO Food witaminki ziołowe
JR Farm Dropsy jogurtowe dla gryzoni 50g
Trixie Mini snackball dla małych zwierząt
Stop Smell Podłoże organiczne 7l
Jrs Chipsi Apple 15l
Razem wyniesie mnie 190,44zł + 19zł wysyłka. Koszta wielkie (jak na moją kieszeń) ,ale starczy nam do wakacji. Macie jakieś pomysły czy coś dodać/ująć? To mniej więcej chciałabym aby się znalazło, ale może macie propozycje co jest zupełnie niepotrzebne?
Ja wywaliłabym to:
Versele-Laga Rat & Mouse Duo 1kg - moje nie zarły, tylko na to lały
Tropifit Rat 700g - za duzo owsa, nie lubią tego
Orientale ECO Food witaminki ziołowe Trixie - raczej tego nie zjedzą, to chyba są te ziołowe pałeczki
Mini snackball dla małych zwierząt - wątpie, zeby tego uzywały, choc mozna sprobowac
Stop Smell Podłoże organiczne 7l - chipsi lepsze
Jrs Chipsi Apple 15l - troty?
A do sianka juz w ogole nie mam jakos przekonania... Lepiej im swiezy owies zasadź
Nad dropsami tez bym sie zastanowiła... jakies mega wartosciowe pozywienie to nie jest... lepiej chyba jabłko dac...
Versele-Laga Rat & Mouse Duo 1kg - moje nie zarły, tylko na to lały
Tropifit Rat 700g - za duzo owsa, nie lubią tego
Orientale ECO Food witaminki ziołowe Trixie - raczej tego nie zjedzą, to chyba są te ziołowe pałeczki
Mini snackball dla małych zwierząt - wątpie, zeby tego uzywały, choc mozna sprobowac
Stop Smell Podłoże organiczne 7l - chipsi lepsze
Jrs Chipsi Apple 15l - troty?
A do sianka juz w ogole nie mam jakos przekonania... Lepiej im swiezy owies zasadź

Nad dropsami tez bym sie zastanowiła... jakies mega wartosciowe pozywienie to nie jest... lepiej chyba jabłko dac...
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Mieli takie witaminki i znikały
.
Wiem ,że raczej bawić się nie będą tą piłeczką, ale ogólnie żeby i tam coś wsypać ciekawego i się będą próbowały dostać itp.
No troty, podobno dość dobre, a zobaczę może będą dobre.
Chipsi mi nie pasuje kompletnie, wysypuje się strasznie, a drewniane wałki Cat's Dream'a są głośne.
Czekam na dalsze uwagi
.
Edit:
Do listy doszło to zamiast trocin. Wywaliłam Duo i coś tam jeszcze. Stan koszyka : 160 zł (180zł z wysyłką).

Wiem ,że raczej bawić się nie będą tą piłeczką, ale ogólnie żeby i tam coś wsypać ciekawego i się będą próbowały dostać itp.
No troty, podobno dość dobre, a zobaczę może będą dobre.
Chipsi mi nie pasuje kompletnie, wysypuje się strasznie, a drewniane wałki Cat's Dream'a są głośne.
Czekam na dalsze uwagi

Edit:
Do listy doszło to zamiast trocin. Wywaliłam Duo i coś tam jeszcze. Stan koszyka : 160 zł (180zł z wysyłką).
Mogłaś od razu z linkami wrzucić, nie lubie wyszukiwać w sklepach
Co do karm to w większości sie nie wypowiem. U nas było jedynie VL Rat&mouse duo i było pochłaniane aż miło
Wywaliłabym na pewno Stop Smell i dropsy
A co do miski, to u mnie lepiej sprawuje sie przykręcana
Podwieszane często lądują w ściółce 

Co do karm to w większości sie nie wypowiem. U nas było jedynie VL Rat&mouse duo i było pochłaniane aż miło

Wywaliłabym na pewno Stop Smell i dropsy

A co do miski, to u mnie lepiej sprawuje sie przykręcana

Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Ja odkąd przerzuciłam sie na chipsi mam dosc negatywny stosunek do zwirków bentonitowych zbrylających. Jabłuszka do klatki nie wrzucisz, bo moze sie obkleić zwirkiem, ogon zje i bedzie niewesoło. A taki zwirek syfi moim zdaniem gorzej niż chipsi.

ja też jestem już przekonana tylko i wyłącznie do chipsi.. trociny i inne benki czy drewienka odpadają..
ja bym wywaliła herbal petsy.. moi nawet na to nie patrzą, wszystko dostał królik.
ja bym wywaliła herbal petsy.. moi nawet na to nie patrzą, wszystko dostał królik.
Stan koszyka: 118 zł. Wywalone sporo, szczególnie jedzenie. I dołożyłam miskę przykręcaną do tej zawieszanej
.
I tak tu nie wezmę Chipsi bo cena jest powalająca: 29zł! W innych sklepach jest po 20.. Mam teraz za niską kuwetę żeby to sypać, bo jak oni skaczą na pręty to im to chyba w łapkach zostaje albo tak to popychają, że wszystko ląduje poza. Może coś jeszcze poszukam, zobaczymy. A i ten Benek też wywalam
.
Tu są linki do tych co zostały:
Natura Szczura
Jr Farm Wellnes
Jr Farm Pokarm dla szczura
Jr Farm Marzenie Gryzonia
HP Banany
Jr Farm Marzenie Szczura
HF Sianko Miętowe
Zuzala Sianko Melisowe
Versele-Laga Ciasteczka Serowe
Miska podwieszana
Jr Farm Uczta Szczura z krabami
XtraVital Rat Food
Piłeczka Trixie
Jr Farm jedzenie dla młodych szczurów
Miseczka przykręcana

I tak tu nie wezmę Chipsi bo cena jest powalająca: 29zł! W innych sklepach jest po 20.. Mam teraz za niską kuwetę żeby to sypać, bo jak oni skaczą na pręty to im to chyba w łapkach zostaje albo tak to popychają, że wszystko ląduje poza. Może coś jeszcze poszukam, zobaczymy. A i ten Benek też wywalam

Tu są linki do tych co zostały:
Natura Szczura
Jr Farm Wellnes
Jr Farm Pokarm dla szczura
Jr Farm Marzenie Gryzonia
HP Banany
Jr Farm Marzenie Szczura
HF Sianko Miętowe
Zuzala Sianko Melisowe
Versele-Laga Ciasteczka Serowe
Miska podwieszana
Jr Farm Uczta Szczura z krabami
XtraVital Rat Food
Piłeczka Trixie
Jr Farm jedzenie dla młodych szczurów
Miseczka przykręcana
Cos mi sie wydaje, ze woliera ma nizszą kuwete
A dodatkowo jest wyzsza, bo na nozkach, wiec na pewno bedzie dalej leciec to, co wysypią. I potwierdzam, - sciółka przykleja sie do łapek, bo sama to ostatnio zaobserwowałam....

Pin3ska, ale zgapię pomysł od ysska - przykleję po bokach paski plexi (wysokie gdzieś na 15cm) i się wysypywać nie będzie
.

jest jeszcze jeden dobry xtravital, który znika w całości..
a sianka po co?
a sianka po co?
No to go mam na liściezalbi pisze:jest jeszcze jeden dobry xtravital, który znika w całości..

Sypię im do doniczki gdzie śpią i czasem na dół, nie śmierdzi tak od nich i od klatki troszkę mnieja sianka po co?

a o ten ci chodzi.. na planecie nie ma, a nie chcę zamawiać specjalnie jednego jedzenia z innego sklepu bo za drogo wyjdzie. Widziałam chyba na zoolandii czy gdzieś.. No nic, zobaczymy
.

Odświeżam i przypominam o nas.
Zamówiłam to zamówienie w końcu, kurier ma przyjść w poniedziałek. W skład wchodzą:
JR Farm Romby warzywne 200g
1 x JR Farm Wellness Karma dla szczurka 600g
1 x JR Farm Pokarm dla szczura 1kg
1 x JR Farm Marzenie gryzonia 200g
1 x JR Farm Marzenie szczura 175g
1 x JR Farm Musli dla gryzoni 300g
1 x Versele-Laga Toasties Rat&Mouse-ciasteczka serowe 150g
1 x Trixie Miska chrom 0,3l/9,5cm zawieszana
1 x JR Farm Uczta szczura z krabami 600g
1 x Trixie Wapienko dla szczurków 180g
1 x Orientale Kolba dla gryzoni mix - bombonierka
1 x Orientale Pychotki truskawkowe dla gryzoni
1 x JR Farm Uczta szczura light 500g
1 x Trixie Miska chrom 0,3l/9,5cm przykręcana
1 x JR Farm Uczta dla młodych szczurów 500g
Razem z wysyłką 150zł.
____________________________________________________________________________________
Katar przeszedł, na razie się trzymamy. Ogólnie jest ok, kieszonka od Babli dotarła i nawet wzbudziła zainteresowanie, bo wchodzą i trochę leżą.
Klatka na którą się zdecydowałam to 80x50x100 i już zdania nie zmieniam, nie ma mowy.
Aktualnie nie mamy jedzenia na weekend, więc musimy kombinować z kaszkami i innym jedzonkami, bo suchego jeść nie chcą, a paczka przychodzi w poniedziałek.
Lizak jest chyba za chudy. Takie z niego małe chucherko.. trochę go podtuczę. Może przybierze na wadze, a po za tym musimy ją kupić jeszcze. Pozostali waga i objętość w normie, chociaż Zohan to może trochę za gruby..
A tak to nic po za tym =).
______________________________________________________________________________________
Zdjęcia... dawno nie było, to się trochę pochwalę moimi cudami =].
Uśmiecham się.. =)

Masz te jajca i się odczep!

Aaa ,molestują mnie!

Leję na to.. i spływam..

Mniam, mniam paluszki..

Zostaw ty mnie już..

Idę spać..

Ostatni raz ci pokażę podwozie i spadaj!

Seria "zdjęcia z pańcią" =]
hm.. gdzie by tu zejść..

sratata, ale fajnie!

co my tu mamy..

fuuj, trochę mnie zohan zniesmaczył jak mi nim przejechał..

Sesja parapetowa
Ooo kupiła nowego kwiatka!

Ej, choć zobacz, jaka fajna ziemia!

No faktycznie.. gdzie ona to kupiła..

chyba jednak wolę mojego kaktusa..

a ja jestem zakochany w tym zwiędłym!

ładnie pachnie..

_________________________________________________________________________________
To na tyle, dziękuję za uwagę i życzę miłego weekendu
.
Zamówiłam to zamówienie w końcu, kurier ma przyjść w poniedziałek. W skład wchodzą:
JR Farm Romby warzywne 200g
1 x JR Farm Wellness Karma dla szczurka 600g
1 x JR Farm Pokarm dla szczura 1kg
1 x JR Farm Marzenie gryzonia 200g
1 x JR Farm Marzenie szczura 175g
1 x JR Farm Musli dla gryzoni 300g
1 x Versele-Laga Toasties Rat&Mouse-ciasteczka serowe 150g
1 x Trixie Miska chrom 0,3l/9,5cm zawieszana
1 x JR Farm Uczta szczura z krabami 600g
1 x Trixie Wapienko dla szczurków 180g
1 x Orientale Kolba dla gryzoni mix - bombonierka
1 x Orientale Pychotki truskawkowe dla gryzoni
1 x JR Farm Uczta szczura light 500g
1 x Trixie Miska chrom 0,3l/9,5cm przykręcana
1 x JR Farm Uczta dla młodych szczurów 500g
Razem z wysyłką 150zł.
____________________________________________________________________________________
Katar przeszedł, na razie się trzymamy. Ogólnie jest ok, kieszonka od Babli dotarła i nawet wzbudziła zainteresowanie, bo wchodzą i trochę leżą.
Klatka na którą się zdecydowałam to 80x50x100 i już zdania nie zmieniam, nie ma mowy.
Aktualnie nie mamy jedzenia na weekend, więc musimy kombinować z kaszkami i innym jedzonkami, bo suchego jeść nie chcą, a paczka przychodzi w poniedziałek.
Lizak jest chyba za chudy. Takie z niego małe chucherko.. trochę go podtuczę. Może przybierze na wadze, a po za tym musimy ją kupić jeszcze. Pozostali waga i objętość w normie, chociaż Zohan to może trochę za gruby..
A tak to nic po za tym =).
______________________________________________________________________________________
Zdjęcia... dawno nie było, to się trochę pochwalę moimi cudami =].
Uśmiecham się.. =)

Masz te jajca i się odczep!

Aaa ,molestują mnie!

Leję na to.. i spływam..

Mniam, mniam paluszki..

Zostaw ty mnie już..

Idę spać..

Ostatni raz ci pokażę podwozie i spadaj!

Seria "zdjęcia z pańcią" =]
hm.. gdzie by tu zejść..

sratata, ale fajnie!

co my tu mamy..

fuuj, trochę mnie zohan zniesmaczył jak mi nim przejechał..

Sesja parapetowa
Ooo kupiła nowego kwiatka!

Ej, choć zobacz, jaka fajna ziemia!

No faktycznie.. gdzie ona to kupiła..

chyba jednak wolę mojego kaktusa..

a ja jestem zakochany w tym zwiędłym!

ładnie pachnie..

_________________________________________________________________________________
To na tyle, dziękuję za uwagę i życzę miłego weekendu