My little girls

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Nina
Kontakt:

Re: My little girls

Post autor: Nina »

Jak to jest mieć w domu tyle małych słodkości? Ja przy 9 dostawałam cukrzycy niemalże a co dopiero przy 20!
Echh, no i czemu Wy tak daleko ::)
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

http://s583.photobucket.com/albums/ss27 ... C_2486.jpg raz liczę, wychodzi mi 19, drugi raz 21, za trzecim razem 21 a za czwartym 22 =P
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
Rhenata

Post autor: Rhenata »

Nina, 24 ;D Jakos leci,ze sprzątaniem nie nadążam,mam mały pokój i smrodek sie szybko roznosi wiec sprzątam codziennie ::)

zalbi, policz kropki ,hhihihhihihi, jest tyle ile trzeba ;D
Obrazek
My little girls I don't belive since I reached the age of reason why I don't belive
Obrazek
Awatar użytkownika
zalbi

takie pokropkowane biedne maluszki =P

ja liczyłam ogonki, potem orientacyjnie dupeczki =D
Obrazek
Nina
Kontakt:

Rhenata pisze:Nina, 24 ;D
O małych siamowych mówie :P Większe sie nie liczą, mam więcej :D

Hmm, rozróżniasz je? Ja na początku przy dziewięciu zrobiłam sobie rozpiske kto jak dokładnie wygląda bo mi sie mieszały :D
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
merch

Post autor: merch »

piekniasta taka masa szczura , ja najwiecej mialam 15 a i tak bylo ciezko z socjalizacja - na raty musialam zgarniac towarzystwo zeby zapanowac :P
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Rhenata

No tak , kogo obchodzą duże staruchy ;) Nie robiłam rozpiski bo jeszcze nie maja imion. Ale nadchodzi ten moment... ;D jak biorę wszystkie to pod bluzę np. jak dzisiaj taka ze ściągaczem na dole i robi sie tuba wokół moich bioder pełna szczura, albo w żłobku ale już zaczęły z niego wychodzić ::)
My little girls I don't belive since I reached the age of reason why I don't belive
Obrazek
Nina
Kontakt:

Jeszcze ze 2 dni i będziesz musiała je na raty wyciągać ;) Przydałby sie Wam kojec dla szczeniaków, taki drewniany :D Mogłabyś do niego wleźć z dzieciakami i niechby po Tobie łaziły do woli, bez możliwości zwiania :)

Takie staruchy wychuchane i wymiziane od pierwszych godzin życia są najsłodszymi szczurami pod słońcem :) A najlepsze jest to, że reszta, nawet ta nieoswojona, sie od nich uczy i wtedy człowiek już w ogóle nie może sie opędzić od zgrai małych łapek i jęzorków, które koniecznie chcą mieć człowieka na własność :D
Tupot Małych Stóp
Rhenata

A najlepsze jest to, że reszta, nawet ta nieoswojona, sie od nich uczy i wtedy człowiek już w ogóle nie może sie opędzić od zgrai małych łapek i jęzorków, które koniecznie chcą mieć człowieka na własność :D
ślicznie powiedziane ;D
Imiona dla niebiesciakow znalezione ;D będzie 'Agusia' lub 'Agi' od bycia agutkiem i 'Freyja' wikińska bogini miłości. Dla maluszków nie mam jeszcze imion ale nie widzę sensu jak na razie ::) . Imiona będą potem jak już część oddamy do nowych domków.

Jak zawsze sesja zdjęciowa ;D

ObrazekObrazekObrazekObrazek

walka..
Obrazek
Obrazek
Zoundz
Kontakt:

Post autor: Zoundz »

Hello!
I'm Laura (Bongo Fury Rattery) and I can't speak a word of Polish :-[ :-[ so I'm afraid I have to type English!

It's lovely to see pictures of the babies - they are looking happy and playful! :D I especially like this one:
http://s583.photobucket.com/albums/ss27 ... C_2603.jpg

Sorry to intrude, especially when I can't understand :-[ but I wanted to say how lovely it was to see them again (even if it is only pictures!) :D

xx
Bongo Fury Rattery, Cork, Ireland - Breeding for Russian Silver and Russian Silver Agouti.
Awatar użytkownika
zalbi

no proszę.. potrzeba było polskiego forum żeby się dwie rodaczki poznały =)
Obrazek
Rhenata

Zoundz jest hodowca,od niej mam dziewuszki ;)
Hi Laura it's lovely to have you here ;D

a małe paskudy właśnie jedzą mi stanik(mam go na sobie ) nie wiem jak sie wyrobie z tym wszystkim,ehh muszę niańkę wynająć chyba ;D
Obrazek
Rhenata

Przepis na jedzonko dla maluchów( a także mam lub chorych szczurków) nadaje sie od momentu jak zaczną same podjadać do skończenia 10-12 tygodnia:

sucha karma jajeczna dla ptaków: główny składnik mieszanki
owsianka dla niemowląt w proszku: kolejny główny składnik
granulat sojowy: średnia ilość
mleko w proszku dla zwierząt: duża łyżka na ok.500 gram mieszanki
płatki owsiane i pszenne: mała ilość
pełnoziarniste płatki owsiane i otręby pszenne( uważam ze zbędne-jest wystarczająco dużo błonnika): mała ilość
mieszanka nasion-proso, mieszanka dla kanarków,sezam łuskany, nasiona lnu, konopia?: mała ilość
karma dla szczeniaków malutkie kawałki30% białka:mała ilość
larwy mącznika suszone: mała ilość
Zalewany wada mineralna lub przegotowana schłodzoną aby powstała nie za gęsta papka ale tez nie za rzadka.Chwilkę odczekać i dodać wody jeśli trzeba

można dodać coś jeszcze, jak ktoś ma pomysły to proszę napisać, można tez coś odjąć, moje ciury zajadają aż im sie uszy trzęsą, nawet te małe 3 tygodniowe ;D
Obrazek
Rhenata

zdziwienie na szczurzej mordce...bezcenne ;D
Obrazek
niebiesciaki w całej krasie...

małe skrzaty już zajadają dobre papu...
ObrazekObrazek
wygibujá sie...
ćwiczą wspinaczkę alpinistyczną do cioci Fruti....szczególnie dwaj mali uciekinierzy spędzają dużo czasu na cycach u cioci ::) ...
Obrazek
Obrazek
merch

Post autor: merch »

Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”