Piszczy kiedy jest w klatce i przy dotykaniu
Moderator: Junior Moderator
Piszczy kiedy jest w klatce i przy dotykaniu
Wczoraj, jeden z moich szczurow zaczal piszczec, a nie zauwazylem żeby coś mu się stało kiedy go obejrzalem. Piszczy i odrazu sie odwraca. Piszczy tez kiedy weźmie się go na ręce. Mieszka w klatce ze starszym kolegą i czasami dochodzi do sprzeczek w ktorej mały obrywa(już niedlugo brat kupuje klatke i weźmie jednego) Wiecie o co może chodzic? bede bardzo wdzięczny za pomoc. Niedlugo wybieram sie do weterynarza
- Czerwonaona
Re: Piszczy kiedy jest w klatce i przy dotykaniu
Pierwsza rzecz to czy szczerek piszczał od początku bo są takie osobniki sama z takowym kontakt miałam.Zero brania na ręce bo pisk jakby go dusili i nawet na głaskanie tak reagował taki szczurzy dzikus natomiast z innymi szczurkami dogadywał się super i nie przeszkadzało,że po nim skakały.
Jesli tak dzieje się od niedawna to tylko wet bo widocznie coś go boli i stąd te piski.Co i jak już nie jestem w stanie stwierdzić tylko lekarz został.
Pisałeś jeszcze,że jednego wezmie brat ale dobrze wiesz czytając forum,że szczurki lepiej czuja się w stadzie zastanów się czy chcesz je skazywać na samotność.Nie dochodzi do rozlewu krwi a przepychanki sa normalne to tez forma zabawy.
Jesli tak dzieje się od niedawna to tylko wet bo widocznie coś go boli i stąd te piski.Co i jak już nie jestem w stanie stwierdzić tylko lekarz został.
Pisałeś jeszcze,że jednego wezmie brat ale dobrze wiesz czytając forum,że szczurki lepiej czuja się w stadzie zastanów się czy chcesz je skazywać na samotność.Nie dochodzi do rozlewu krwi a przepychanki sa normalne to tez forma zabawy.