Około 2 dni temu na portalu z ogłoszeniami znalazłam ogłoszenie osoby, która chce sprzedać 2 szczury - samca i samicę razem z klatką. Poruszona tym, napisałam jej maila z propozycją, żeby umieściła ogłoszenie na naszym forum bo tutaj znajdzie im dobre i bezpieczne domy. Zapytałam także, czy samiec i samica są trzymane razem, bo jeśli tak, to samica jest w ciąży! I tyle. Mail był w bardzo miłym i łagodnym tonie. Chciałam pomóc, bo obchodzi mnie los zwierząt. Szczególnie tych niechcianych. Dostałam maila zwrotnego o treści (cyt.):
"Tak są trzymane razem, tak jest w ciąży, tak wiem to wszystko ! TAK JESTEM ZAREJESTROWANA NA SZCZURY.ORG, TAK ZNAM SIĘ NA SZCZURACH, TAK KOCHAM JE TYLKO MAM PSA !!! ODDAŁAM JE JUZ CHODOWCY !!!
LUDZIE ZE SZCZURY ORG CZY WY NIE MACIE CO ROBIĆ

SIEDZICIE I WYSZUKUJECIE KTO CHCE ODDAC SZCZURY I PROMUJECIE WASZ PORTAL I PSEUDO WYCZERPYWALNIE KASY " STWORZYSZENIA SZCZURRZYCH CHODOWCOW CZY JAK TO TAM MA ?"
Nie będę ukrywać, zrobiło mi się co najmniej przykro. Chciałam pomóc, zaproponować coś, a dostałam opier...ol! Klasyczna zjebka za dobre intencje. Pomarudziłam, już mi wystarczy..