Moje słodkości :*

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Ausaya

Re: Moje słodkości :*

Post autor: Ausaya »

dziekujemy bardzo, Wam tez wszystkiego najlepszego ode mnie i moich potworkow :)
ze mną: Tequila i Lima :* :*

za TM: Helenka [*] Kama [*] Sutra [*] Mała [*] Ebolcia [*] Furia [*] Coco [*] Koleś [*]
Awatar użytkownika
Ausaya

Martwie sie troche o Kame. Strasznie tyje ostatnio i niedlugo chyba bedzie wygladac jak ŚP Elmo Nakashy. Juz niewiele jej brakuje :P dzisiaj moze wrzuce fotki bo duzo zrobilam w czasie dzisiejszego biegania, a jak nie dzisiaj to jutro ;]
No ale tak wracajac do jej zdrowia... Ma za slabe lapki na tak duzy tylek... Dzisiaj zauwazylam ze troche kuleje na lewa przednia lapke. Nie piszczala jak jej dotykalam wiec to pewnie zwichniecie albo stluczenie. Ale w sumie tym sie nie martwie, bardziej tym ze moze sobie zrobic cos gorszego... Jak schodzi po klatce glowa w dol to jak ja tylek przeciazy przekreca sie o 180 stopni na pretach, boje sie ze moze sobie powaznie skrecic ktoras z lapek...

za TM: Helenka [*] Kama [*] Sutra [*] Mała [*] Ebolcia [*] Furia [*] Coco [*] Koleś [*]
anik1

Post autor: anik1 »

No to może jakaś dietka? :)
Otyłość żle wpływa na różne organy, szczególnie serducho:(
Awatar użytkownika
Ausaya

no wlasnie... tylko ze bym musiala ja oddzielic od stada bo wszystkie dostaja tyle samo jedzenia przeciez a tylko ona taka gruba, bo Ebola to ogolnie wielka jest... ;]

Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Gdy ja odchudzałam paskudy wszystkie były na Rat & Mouse Duo - te grubsze nieco schudły, a szczuplejsze nie :) może spróbujesz? to granulat, ogólnie bardzo dobry :D

A dla Elma to chyba nikt nie dorówna :P dawaj fotki :D
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ausaya

No to prosze fotencje :)
narazie tylko Kama, pozniej obrobie jeszcze troche zdjec, aktualnie ciezko z czasem :/

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

na trzecim zdjeciu, widac jaka ma mala glowke w porownaniu do cialka (a wlasciwie cielska... :P)

I jeszcze aktualizacja ich wieku:
Mała - ur. 04.2007r. -> wiek: 2 latka :D
Ebola - ur. 05.2007r. -> wiek: 1 rok i 11 miesiecy
Kama i Sutra - ur. 27.07.2007r. -> wiek: 1 rok, 8 miesiecy i 24 dni
Matylda - ur. 9.03.2008r. -> wiek: 1 rok, 1 miesiac i 11 dni
Furia - ur. 16.04.2008 -> wiek: 1 rok i 4 dni
Coco - ur. 22.07.2008r. -> wiek: 8 miesiecy i 29 dni

a teraz zupelnie z innej beczki... wie ktos moze gdzie mozna kupic tanio fajne podkladki pod miski dla psow/kotow plastikowe? Musze na dach dolnej klatki polozyc, grubasy troche sobie nie radza z takimi szeroko rozstawionymi pretami...
Ostatnio zmieniony pn kwie 20, 2009 1:55 pm przez Ausaya, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
ridja devojka

Post autor: ridja devojka »

jaka fajna klucha ;D
Awatar użytkownika
Leia

Post autor: Leia »

Hmmm Kama faktycznie ma trochę ciałka. Ale jest piękna. Nie wiem, co Ci doradzić w tej sprawie. Może spróbuj faktycznie iść za radą Nakashy, może da się skubaną odchudzić bez uszczerbku wagowego innych ciur.
Awatar użytkownika
Ausaya

a dopiero kupilam 15 kg Timy Rattimy... ;] kurcze one mnie puszcza z torbami niedlugo :P

Nakasha
Kontakt:

Łaaa jaka klucha :D :D :D :D jest świetna :P :P :P :P i jakie miny strzeliła ;D

Hmm, zdecydowanie mogłaby zrzucić trochę ciałka ;)

Obrazek
merch

Post autor: merch »

Kama tlusciutka , skad ja masz ? Sposob nakashy pewnie dziala, moje czepialy sie tego w ostatecznosci :P. Mozesz ja trzymac ozaklatka zwlaszcza w dzien przynajmniej nie bedzie jadla . No idawaj duzo gotowanych warzywek , brokuly i inne zapychaja male brzyszki a nie sa kaloryczne.
Tima Rattia to dobra karma , ale raczej rozwojowa , ma sporo asionek typu dynia i slomecznik, szczury niezle trzymaja wage na Xtravitalu ja daje to starszym , mlode rosnace , jako podstawowa maja wlasnie Time Rattime.
Awatar użytkownika
Ausaya

przydalaby sie waga... ;] moze jak zobaczy swoja wage to sama zacznie sie odchudzac, jakis poranny aerobik czy cos :P
Kama tlusciutka , skad ja masz ?

z forum, nie pamietam juz jak sie dziewczyna nazywala...
szczury niezle trzymaja wage na Xtravitalu ja daje to starszym , mlode rosnace , jako podstawowa maja wlasnie Time Rattime.
no niestety ja nie mam mozliwosci oddzielenia mlodszych od starszych...
Chetnie bym tez trzymala Kame poza klatka, ale czesto mnie nie ma wiec to tez raczej odpada. Jak wypuszczam, to wszystkie na kilka godzin, tak w miare mozliwosci.

Nakasha
Kontakt:

Nom nie jadły R&M Duo zbyt chętnie :D ale po paru dniach zaczęły, bo nie miały wyboru ;) gdyby te co nie muszą chudły, możesz je dokarmiać poza klatką :) np zrobić im obiadek i wypuścić żeby jadły na wybiegu, a Kamę zostawić w klatce :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Ausaya

bidulka, no ale to jest zawsze jakies wyjscie

Awatar użytkownika
pin3ska

Post autor: pin3ska »

Wlasnie doszłam do wniosku ze ten moj Wacek to jeszcze wcale nie jest taki strasznie okrąglutki ;D (choc nieststy jak siedzi to na fałdy....)
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”