~~~
I oczywiście przeczytałam posty z tego tematu. Jeśli chodzi o kupowanie szczurków to jest jeszcze jeden wątek - finansowy. Szczur z hodowli: 70-90zł, szczur ze sklepu 6-10zł. Hmm.. różnica jest kolosalna. Podobnie jak z psami, jeśli ktoś chce mieć pieska z rodowodem, to musi sie wykosztować, jeśli wystarczy mu kundelek, to może dostać pupila za parę złotych od kogoś, kto akurat ma małe pieski z przypadku. Tego się nie zmieni. Zawsze będą chętni na zwierzątka z zoologa, bo to poprostu wygodniejsze. Ja też mam szczurki z zoologa i jestem zadowolona. Najpierw kupiłam jednego, a potem, zachęcona waszymi gorliwymi zapewnieniami, że szczurki lubią towarzystwo, dokupiłam mu kolegę w tym samym sklepie. Oba zdrowe, bez oznak zaniedbania

A jeśli chodzi o terrarystów, którzy kupuja w zoologach gryzonie... no cóż jest to straszne, ale każde zwierzę musi cos jeść, nawet wąż, a że je akurat szczury, to nic na to nie poradzimy. Zwierzęta drapieżne zjadają inne zwierzęta. Taka jest niestety kolej rzeczy. Byleby miłosnicy węży nie wyłudzali pokarmu od miłosnikow gryzoni, bo to jest nieetyczne.
Scalone. Korzystaj z funkcji "edytuj", gdy chcesz coś dopisać. /Agata