Dzastowe szaleństwo ;)
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Dzastowe szaleństwo ;)
jak na razie mialy taki bardzo nadzorowany kontakt trzymane na rekach (mlodsza u mnie starsza u siostry) i mala rwala sie strasznie - Lalka miala ja w sumie gdzies. moze wlasnie za kilka dni puszcze je gdzies by mogly sie obwachac a teraz poswiece troche wiecej czasu na przyzwyczajanie Lolki do siebie;) ale musze przyznac ze jest kochana i podbija serce kazdego kto ja widzi. kompletne przeciwienstwo Lalki po przyprowadzeniu do domu (zwiala gadzina z rak i schowala sie za regalem;/ gryzla i nie dawala sie brac na rece choc teraz jest straszna przylepa i miziakiem;p). najgorsze w tym wszystkim to ze ta mala to bardzo szybka i zwinna torpeda i nie mozna jej spuscic z oka bo nie znajde:p Lalka to krowa taka ze wszedzie ja widac:p i troche sie obawiam ze jak je puszcze na lozko i mala sie wystraszy to zwieje gdzies i nawet nie zdaze tego zauwazyc. no coz okaze sie;)
Nie bedzie zle
. Ja przed pierwszym laczeniem tez mialam mnostwo obaw 
Sliczne szczurzynki...

Sliczne szczurzynki...

W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki
:) <3
[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
juz dzis bylo widac ze nie bedzie zle, ale nie chce zapeszac :p dzisiaj panny chwilke razem pobiegaly. ogolnie Lalka miala ja gdzies ale jak zauwazyla tego malucha blisko siebie to najpierw troszke przygniotla ja swoim cielkiem, obwachala i zaczela lizac
jeszcze troche je tak popuszczam i zobaczymy co bedzie dalej 
przed chwila znowu je razem puscilam. we dwie sa przecudne
wydaje mi sie ze Lalka bardziej sie boi Loli i zwiewa a mala ja goni i jak ja zobaczy to biegnie do niej z drugiego konca lozka i wchodzi pod nia :p
kilka zdjec Loli

przed chwila znowu je razem puscilam. we dwie sa przecudne

kilka zdjec Loli

z racji tego ze jestem malo cierpliwa (
) postanowilam umiescic obie panny w jednej klatce (zbyt duza nie jest ale ze wzgledu na to ze Lola jest malenka to sie mieszcza. 25 maja bedzie duza klatka i zrobimy przeprowadzke
). tak wiec od godziny 15.30 sa razem. wczesniej umylam dokladnie klatke, zmienilam sciolke, zrobilam przemeblowanie. mialy tylko jedna przepychanke ale nie grozna. mala spi w swoim legowisku z polarku, Lalka okupuje gorna polke. Lola gania Lalke po calym pieterku a Lalka nie zwraca na nia uwagi, choc jak za bardzo robi sie nachalna to odpycha ja tylna lapka
w sumie sie nie dziwie, bo jak na moje plecy jakis maluch by wskakiwal z takim impetem to tez bym odepchnela hehe.
tak wiec jak do tej pory wszystko jest dobrze. zobaczymy jak bedzie po nocy

tak wiec jak do tej pory wszystko jest dobrze. zobaczymy jak bedzie po nocy

-
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
O no to wspaniałe wieści
Lalka jest bardzo grzeczna
i oby tak dalej 

Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

oby oby
byle nie zapeszac 

Trzymam kciuki za łączenie panienek
Spokojnie łącz moja około 4 miesięczna i ta nowa od xxx już siedzą razem
P.S Minęłyśmy się w drzwiach u Nakashy

Spokojnie łącz moja około 4 miesięczna i ta nowa od xxx już siedzą razem

P.S Minęłyśmy się w drzwiach u Nakashy

Ze mną szczurki ,,Inka,Sława i Tequilla i Reszta zwierzaków
[*]Feta,Kropka,Tequila,Angol,Frania,Buffy...[*][/size]
balam sie bo Lalka ma juz ok. roku i wiekszosc czasu niestety byla sama. w sumie nie wie jak sie ma zachowac przy malej ale krzywdy jej nie robi. czasem nawet zdazy sie jej polizac Lole
nie skorzystalam z rady by nie dawac podczas laczenia jedzenia, dalam i wszystko jest w porzadku. mam wrazenie ze starsza sie troche boi malucha, ale dzielnie znosi jak ta gowniara wspina sie jej na grzbiet :p nie bede ich rozdzielac na noc bo jakos sie unikaja ale w razie czego klatke stawiam przy lozku zeby jak cos interweniowac :p (miejmy nadzieje ze to nie bedzie konieczne
)szkoda tylko ze razem nie spia ale moze za jakis czas to sie zmieni
P.S. bardzo mi milo, Justyna

P.S. bardzo mi milo, Justyna

noc minela spokojnie. laski tylko raz sie poklocily ale nie groznie. po obserwacji dochodze do wniosku ze Lola bedzie dominatorka (Lalka to taka ciapa sie zrobila i praktycznie nie reaguje na zaczepki malej chyba ze cos juz na prawde ja wkurzy to odpycha albo przyciska do pieterka), wskakuje na Lalke z rozpedu, podgryza ja lekko. jest ok ale nadal razem nie spia... choc jest juz lepiej bo miska z jedzeniem jest na dole a na dole wiekszosc czasu spedza Lola i Lalka wczoraj nawet nie schodzila zeby cos zjesc (chyba ze wyjmowalam mala z klatki) a dzis juz jest dobrze i nawet Lalka spala na dole choc nie z mala 

Na pewno już wszystko będzie ok.
Potrzebują trochę czasy i na pewno będą razem spały
P.S Mi również Marlena
Potrzebują trochę czasy i na pewno będą razem spały

P.S Mi również Marlena

Ze mną szczurki ,,Inka,Sława i Tequilla i Reszta zwierzaków
[*]Feta,Kropka,Tequila,Angol,Frania,Buffy...[*][/size]
czasami mi zal Lalki... mimo wszystko wykazuje sie ogromna cierpliwoscia. mala po niej skacze, wspina sie po ogonie, wslizguje sie pod jej brzuch a ona to wszystko dzielnie znosi. podziwiam mego skarba
ja od patrzenia na zachowanie Loli sie denerwuje a co ma powiedziec Lalka?
ale mimo wszystko malenka jest kochana, slodka kruszynka.
dzis Lalka zrobila cos, co robi zadko a czego ja nie znosze... siedzac mi na ramieniu po raz kolejny zlapala mnie zebami za powieke, gryzla mojego orzelka przy kolczyku i zlapala zebami moj policzek...
irytytujace. na jej szczescie potem wylizala mi reke ze suchego miejsca nie bylo a tylko w ten sposob moge wybaczyc jej grubianskie zachowanie
Lola upodobala sobie ramie mojej mamy. caly czas sie na nia wdrapuje i tam myje futerko
jak dla mnie jest to bardzo wspanialy widok ze wzgledu na to ze Lalki nie wezmie na rece z tego powodu ze jest duza, i spora juz byla jak ja przynioslam do domu wiec to od razu byl szok jak zobaczyla ogon (
) przy malej sie pewnie przyzwyczai bo bez tego malucha juz zyc nie moze, a jak wiadomo niedlugo ten maluch dorowna rozmiarom Lalki i pewnie wtedy nie bedzie roznicy ktora bierze na rece
widze ze faktycznie Lalka sie przy Loli uspokoila, juz nie gryzie pretow, nie wywala miski z zarelkiem (do tej pory nie miala zadnej miski bo z kazdej wszystko wysypywala i odwracala do gory dnem ). nawet jakos tak spokojnie spi. bardzo sie z tego powodu ciesze bo faktycznie teraz widze ile daje szczur dla drugiego szczura sama swa obecnoscia. dziewuchy sa szczesliwe i tylko gdy wskakuja na rece to strzelaja zabkami ze szczescia a i mi sie nie chce byc dlugo poza domem jak widze szalenstwo malej i mine starszej jak ta na nia sie wdrapuje

dzis Lalka zrobila cos, co robi zadko a czego ja nie znosze... siedzac mi na ramieniu po raz kolejny zlapala mnie zebami za powieke, gryzla mojego orzelka przy kolczyku i zlapala zebami moj policzek...

Lola upodobala sobie ramie mojej mamy. caly czas sie na nia wdrapuje i tam myje futerko

widze ze faktycznie Lalka sie przy Loli uspokoila, juz nie gryzie pretow, nie wywala miski z zarelkiem (do tej pory nie miala zadnej miski bo z kazdej wszystko wysypywala i odwracala do gory dnem ). nawet jakos tak spokojnie spi. bardzo sie z tego powodu ciesze bo faktycznie teraz widze ile daje szczur dla drugiego szczura sama swa obecnoscia. dziewuchy sa szczesliwe i tylko gdy wskakuja na rece to strzelaja zabkami ze szczescia a i mi sie nie chce byc dlugo poza domem jak widze szalenstwo malej i mine starszej jak ta na nia sie wdrapuje

-
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
To super
a obserwacja harców szczurzych, ich relacji, tego jak razem się bawią i jak śpią to coś cudownego 
Hmmm to może pomyślisz ja jakiś czas nad adopcją maluszka dla Loli, żeby miała się z kim bawić
? 2 a 3 szczury to mała różnica
może mama z siostrą by się zgodziły 

Hmmm to może pomyślisz ja jakiś czas nad adopcją maluszka dla Loli, żeby miała się z kim bawić

Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij

szczerze to tez juz mysle po malu o 3 panience ale wole nikomu o tym nie wspominac na razie
poza tym dostalam pozwolenie na zabranie szczurkow do Warszawy, mimo ze dziewczyna z ktora bede miedzy innymi mieszkac ma uczulenie na wszelka siersc...
miejmy nadzieje ze nic sie nie zmieni hehe. najpierw musze miec wieksza klatke a pozniej sie pomysli
dziewczyny juz sie nie kloca, nie przepychaja. nadal razem nie spia, nie jedza razem z miski ale dzis razem pily w jednym czasie z jednego poidelka :p hehe smieszny widok.
dzis ide do zoologa, moze kupie cos pysznego swoim dziewuchom

dziewczyny juz sie nie kloca, nie przepychaja. nadal razem nie spia, nie jedza razem z miski ale dzis razem pily w jednym czasie z jednego poidelka :p hehe smieszny widok.
dzis ide do zoologa, moze kupie cos pysznego swoim dziewuchom

dzisiaj do mojego stadka (a raczej w polowie mojego...) dolaczyly dwie dziewuchy: Legia i Lenka. obie sa husky jedna z wiekszoscia bialego na grzbieciku. niestety Legia kicha strasznie :/ ale zobaczymy jak to bedzie. Lenka ma adhd hehe :p wszedzie jej pelno. obie sa z zoologa ( nie mialam na to wplywu gdzyz byl to prezent od wspollokatorow
). niestety... moj TŻ sie zakochal (glownie w Legii... jest z Warszawy to wiadomo o co chodzi) i nie daje mi sie nawet do nich dotknac...
czlowiek ktory nie mogl przyjac do wiadomosci ze mam 2 szczury teraz sie bez nich nie rozstaje i wszedzie z nimi chodzi a one grzecznie siedza na ramieniu
. tak wiec w tym momencie polowa stadka jest w Bialymstoku polowa w Warszawie. polacza sie gdy ja sie do Wawy przeprowadze 

ciemniejsza Legia, jasniejsza Lenka

obie u swego pancia

a tu Lola z pancia

Lalka i Lola

Lola

Lalka

Lalka i Lola

Lalka

buziak od Lalki dla panci

ciemniejsza Legia, jasniejsza Lenka

obie u swego pancia

a tu Lola z pancia