Tupot Małych Stóp ^^ - REAKTYWACJA

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Nina
Kontakt:

Re: Tupot Małych Stóp

Post autor: Nina »

Zero poprawy. Jest chyba nawet troche gorzej, łapka bardziej czerwona.
Nie wiem już co robić. Czy poczekać jeszcze jeden dzień, czy skończyć to dzisiaj. Pewnie zdecyduje po opinii naszej pani wet...
I tak miał dobre życie. 2,5 roku i jedynie jeden mały ropień... Miał swój harem i chyba było mu z nim dobrze.
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Babli

Post autor: Babli »

Ninuś, no.. nie mam słów prawdę mówiąc. Po prostu 'tulę' :)
merch

Post autor: merch »

Nina a dostal antybiotyk

Ja bym dala antybiotyk ogolnie ( Baytril , moze byc w tabletkach w takiej wiekszawej dawce ) , robila oklady z chłodnego rywanolu i poczekala do 3 dni , chyba ze chlopak wczesniej apetyt straci . Jesli jest duzy stan zapalny mozna zastosowac 2% Detreomycinum w masci - tylko na recepte , ale za to tanie chyba 7 zł. Trzymam kciuki za was , wiem , ze jakby co podejmiesz dobra decyzje .
Nina
Kontakt:

Apetyt to on ma. Chociaż to już szkielet szczerze mówiąc, wszystkie kości mu czuć.
Antybiotyk dostał na pewno, ogólnie 3 zastrzyki, jeden to chyba Metacam, drugi antybiotyk. Zapytam dzisiaj bo niedługo sie wybieramy do weta.
No i napisze jak sprawa wygląda jak tylko wrócimy...
Bidulek ma jeszcze problemy ze zwieraczami... kompletnie ich nie kontroluje :(

Detreomycinum mam na pewno. Rywanolu resztka też jest, więc spróbujemy...
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
merch

Post autor: merch »

nina , ty go widzisz , ty bedziesz wiedziala najlepiej... Trzymam kciuki.
Nina
Kontakt:

Lalala, dziękujemy za kciuki ;D
Jak widać, właściciele nie są zbyt obiektywni przez to, że widzą zwierzaka cały czas. Podobno poprawa jest ogromna! Za chwile przygotuje mu chorobówke, wyłoże polarami tak, żeby nie mógł ich przesuwać (będzie sie mniej odparzał niż na plastiku, luźne polary wygarnia spod siebie)
Mamuśka była z nim sama (uparła sie, żebym została bo noga mi szwankuje) i oczywiście zapomniała zapisać nazwe leków. Dostaje antybiotyk i leki przeciwzapalne, Metacamu dzisiaj już chyba nie dostawał. Jutro ja z nim pójde, więc zapytam dokładnie ;)
Ogólnie wygląda lepiej niż wczoraj, chyba mniej boli, jest bardzo ożywiony :)

Uff, lżej mi...
Tupot Małych Stóp
ogonowa
Numer GG: 7589945

Post autor: ogonowa »

No, i bardzo dobrze, że z Fuksikowym lepiej ;).

Oby tak dalej i niech zdrowieje jeszcze bardziej :).
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Post autor: Anka. »

No i super! :)

Czytam, czytam i coraz gorsze wizje miałam, a tu taka niespodzianka, i oby się utrzymała jak najdłuzej ;)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Ysabell

Post autor: Ysabell »

no to cudnie :) oby tak dalej
" A ja stoję - dzieciak teraz z otwartą gębą
Czuję jak czarnieje moje małoletnie tętno "

;]
Awatar użytkownika
Filipw
Kontakt:

Post autor: Filipw »

My to jesteśmy pomocni nie ma co :P

To ogromne szczęście że stan Kochanego Fuksika się już poprawia :d A ty same czarne scenariusze wybierałas :PP, zamiast uwierzyc w siły swego Fuksa i w swoje umietnosci (no i weta)
Awatar użytkownika
Filipw
Kontakt:

Post autor: Filipw »

My to jesteśmy pomocni nie ma co :P

To ogromne szczęście że stan Kochanego Fuksika się już poprawia :d A ty same czarne scenariusze wybierałas :PP, zamiast uwierzyc w siły swego Fuksa i w swoje umietnosci (no i weta)

(sorki za podwójny post ale cos mi się na forum psuło [jakis błąd ogólny ])
Ostatnio zmieniony wt maja 19, 2009 7:34 pm przez Filipw, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Post autor: Ogoniasta »

Wreszcie jakieś dobre wiadomości!! :D Zdrowiej Fuksiku jak najszybciej!!! :-*
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Awatar użytkownika
Buni@

Post autor: Buni@ »

Jeju, to super! Takie ciemne myśli mi się już nasuwały jak czytałam po kolei Twoje posty...a tu taka dobra wiadomość!
I tak nadal będziemy kciukali by nic się nie zmieniło i by Fuksik wyzdrowiał zupełnie :) .
Proszę wymiziać! :)
<*> Moje aniołki<*>
szczurki: Bunia, Sali, Gryzia, Rubi, Chloe; chomiki: Pipi, Emi
Awatar użytkownika
Leia

Post autor: Leia »

Fuksik trzymaj się! Dzielny z Ciebie bestyj. A my trzymamy kciuki i zalecamy mizianko i całowanko za uszkiem. Oby było już tylko lepiej.
Nina
Kontakt:

24 maja 2008r. Ok. 9 rano. Weszłam do pokoju żeby nakarmić ciężarną Bąble. Od progu powitały mnie radosne piski, jak z ptasiego gniazda na wiosne. Nachyliłam się nad klatką i zobaczyłam małe, różowe, piszczące kluseczki leżące na zakrwawionych chusteczkach, nad nimi chuda Bąbelka zjadająca łożysko.
Pobiegłam po mame i byłam tak przerażona jak chyba nigdy wcześniej. We dwie wisiałyśmy nad tą klatką. Naliczyłyśmy 6 małych klusek. Uff, nie tak dużo.
Koło 11 klusek naliczyłam już 8. W efekcie okazało się, że jest ich 9, 9 wspaniałych, małych kluseczek :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Od pierwszego dnia miałam stresy. Bąbelka miała ruje i nie siedziała z dziećmi a ja wariowałam ze strachu…
Drugiego dnia też nie było spokojnie, bo 2 maluchy się zapodziały…
Obrazek
Tym sposobem już drugiego dnia dotykałam tych małych, ciepłych, aksamitnych ciałek i widziałam wyraźne umaszczenia :)

Trzeciego dnia również nie obeszło się bez wrażeń. Chusteczki w gnieździe były idealnie mokre, więc trzeba było je wyciągnąć spod dzieciaczków…
Obrazek Obrazek Obrazek
Każdego dnia kluchy przysparzały mi wielu nowych doznań ;)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Otworzyły oczy i dopiero się zaczęło…
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Strasznie kocham te moje małe bestie :) Chyba już zawsze będe dzielić czas i moje stado na to przed pojawieniem sie Bąbli i Bąblastą ere :) Tak na prawde to dopiero po ich pojawieniu się poznałam co to jest stado kochające człowieka.

Dostały wafle ryżowe z serkiem waniliowym, andrutem, nutellą i ryżem preparowanym. Wszystkie klatki upaprane, szczury posklejane, ale jaka radość na pyszczkach - widok bezcenny ;D Później dostaną jeszcze płatki owsiane na mleku z jogurtem truskawkowym :) Pobijają też rekordy w jedzeniu ryżu preparowanego :P Co jak co, ale dzisiaj niech jedzą ile chcą :)
Tupot Małych Stóp
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”