zmieni?a si? ?

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

JaszczurkA

Zmiana zachowania.

Post autor: JaszczurkA »

Eh, a Ty zawsze tak śmiertelnie poważnie :evil:
Faktycznie Timon jest dopuszczany regularnie do samic, ale kiedys nie byl i wtedy tez nie-smierdzial. Sciolke zmianialam mu mniej-wiecej co 4 dni. Wykastrowany sila rzeczy nie jest.
Baton to jego synek, nie jest dopuszczany, jest jeszcze maly, sciolka raz w tygodniu.
Agatra

Zmiana zachowania.

Post autor: Agatra »

Czyli jeżeli pan szczurek bzyknie sobie panią szczurzycę to już nie będzie tego intensywnego zapachu?? No to niezłe. Tylko kto sie zgodzi na dwa dorosłe szczury i 20 osesków?? A ta kastracja mnie bardzo zaintrygowała.
Jak można wyciąć jajcenta takiemu szczurkowi?? Szkoda żeby chłopak stracił swoją męskość :>. Może lepiej zainwestować w trocinki ??:P
['] Layla [']
['] Lloyd [']
Awatar użytkownika
jokada
Kontakt:

Zmiana zachowania.

Post autor: jokada »

no cóż wyciąć mozna...
ja niedługo w tym celu mam zamiar sie przejśc z Olafem do weta
inwestycja w trocinki tu nic nie pomoże, no chyba że szczurasa trzyma sie cały czas w klatce
Olaf puszczony w pokoju swój zapachowy ślad zostawia na każdej rzeczy po której przejdzie (no chyba ze zaznaczył juz ją wcześniej)
tydzień temu wdrapal sie na regał- do tej pory biorąc jakąś książke czuje jego zapaszek :?
Agatra

Zmiana zachowania.

Post autor: Agatra »

Ale skoro narkoza jest dla szczurów groźna , to czy jest sens ryzykować ??
A tak w ogóle to ile może kosztować kastracja szczurka??
['] Layla [']
['] Lloyd [']
neris

Zmiana zachowania.

Post autor: neris »

Czy jak się wykastruje szczurka, to nie pozostawia on moczu zawsze i wszędzie i mniej intensywnie pachnie (żeby nie powiedzieć, że śmierdzi :P) ?
ula_cz

Zmiana zachowania.

Post autor: ula_cz »

mam pytanie czy to normalne że szczurcia (ma ona około 3 miesięcy a ją mam od miesiąca),że jednego dnia bryka sobie całymi dniami po pokoju i klatce tak że nie mogę jej upilnować, a drugiego dnia siedzi w klatce i nie reaguje na moje wołania ani nawet na smakołyki. czy to normalne??
Ostatnio zmieniony ndz paź 15, 2006 8:03 am przez ula_cz, łącznie zmieniany 1 raz.
"Niech mój oddech życia znajdzie się w Twym sercu, kiedy zniszczysz miłość pozwól mi odejść razem z nią"
Kaka

Zmiana zachowania.

Post autor: Kaka »

tak jest to calwkowicie normalne jeśli nie ma takich dodatkowych oznak jak wyraźne oslabienie ( szczur jest osowiały) wycieki porfiryny itp. takie zachowania zdarzają sie w szczególności u młodych szczurków któe muszą sie wyładować :wink:
tak poza tym to poczytaj troszke działy bo duzo o tym juz było mowy
Ostatnio zmieniony pn sty 23, 2006 8:40 pm przez Kaka, łącznie zmieniany 1 raz.
W moim sercu na zawsze: WACŁAW 13.11.05r. BOB 3.07.05r. LUBOMIR 4.12.06r.
Niektórzy postradali zmysły, karmic trolla nie będę. Niektórym od władzy woda sodowa uderza do głowy
Amusia
Kontakt:

Zmiana zachowania.

Post autor: Amusia »

przeciez kazdy z nas miewa rozne dni, gorsze lepsze, takie kiedy nam sie mniej chce, lub wiece,j a przeciez ona sa do nas takie podobne...
Hodowla myszy rasowych EZRA http://www.ezra.prv.pl
LiNkA
Kontakt:

Zmiana zachowania.

Post autor: LiNkA »

Hee ja tez mam czasem takie cos ... jednego dnia jestem spokojniutka jak nigdy a niekiedy "szalona" To normalne ;)
Moja:
Pipi ur.17.12.05r. a ze mną od 17 stycznia :)
Mojej siostry:
Pixi ur. ok 11.12.05r. z nami od 28.01.06r :)
Gogha

Zmiana zachowania.

Post autor: Gogha »

Mój szczuras też tak się czasem zachowuje. Jeżeli to nie trwa dłużej niż jeden dzień, to znaczy, że jst wszystko ok.
Magda_Marcin

Jednego dnia szaleje a drugiego ?pioch.

Post autor: Magda_Marcin »

Czy Wasze szczury też sie tak zachowują? Mgr Wczoraj szalał przez kilka godzin, a dziś nawet nosa z klatki nie chce wyściubić. Ma zmienne nastroje. I jak tak leży smutny to zastanawiam sie czy nic mu nie jest. Czy Wasze szczurki też miewają huśtawki nastrojów?
Magister (testosteron) Stefek (Inżynier)
Fukuro

Rin

Post autor: Fukuro »

Moja Rin też tak ma wczoraj się z Waldkiem biła(o jajko) i bawiła, a dzisiaj cały ranek śpi. Chyba większość szczurków tak ma bo szczury mojego kolegi też się różnie zachowują:))
"Sztuki walki cwiczą cierpliwość"-Sensej Kirmiel
Dory

Zmiana zachowania.

Post autor: Dory »

Moje tak samo. Jednego wieczoru śpią sobie grzecznie, a innym razem tłuką się po klatce, że aż wióry lecą :twisted: . Biją się, tłuką, uprawiają zapasy, aż miło na nich patrzeć :hyhy: (nic sobie nie robią, oczywiście).
Grubasy zapraszają do galerii -> http://szczury.org/album_personal.php?user_id=2925
Ami (07.05.2006) ze mną od 12.06.2006
Caspuś (07.09.2006) ze mną od 11.10.2006
Docencik (ok. 06.01.2006) ze mną od 13.04.2006
Dziekaniątko (ok. 06.01.2006) ze mną od 13.04.2006
Agnes

Zmiana zachowania.

Post autor: Agnes »

A ja się zastanawiam czy wszystko jest OK z moją szczurcią....zazwyczaj buszuje pomiedzy godziną 19 a 22 a potem idzie spać i chyba śpi tak już całą noc, bo wcale jej nie słysze... czy wszystko jest z nią dobrze w takim razie ?
viridjam

Zmiana zachowania.

Post autor: viridjam »

a moze Magistrowi (przesympatyczne imie ;) ) brakuje towarzystwa? Moja Natty tez byla sama i byla chwilami wlasnie taka 'cichsza'.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”